Lexus Lunar Design Portfolio: Έτσι θα είναι τα οχήματα σε διακόσια χρόνια από τώρα

Lexus, Lexus Lunar Design Portfolio: Έτσι θα είναι τα οχήματα σε διακόσια χρόνια από τώρα

Όλοι όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία συχνά φαντάζονται πώς θα μπορούσαν να είναι τα μεταφορικά μέσα του μέλλοντος. Το ίδιο κάνουν και οι εταιρείες που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την παραγωγή οχημάτων. Οι περισσότερες αρκούνται στα επίγεια ηλεκτροκίνητα φουτουριστικά concepts. Η Lexus όμως άφησε τη φαντασία της ελεύθερη και σχεδίασε μερικά οχήματα που θα κυκλοφορούν ακόμα και στη Σελήνη.

Αυτό είναι το μακρινό μέλλον των μετακινήσεων

Η Lexus, σε συνεργασία με το στούντιο ED2, δημιούργησαν μερικά concepts σχέδια στα οποία παρουσιάζουν το πως οραματίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία τα οχήματα του μέλλοντος.

Το σύνολο των concepts ανήκει σε ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο ονομάζεται Lunar Design Portfolio, και καλύπτουν κάθε πτυχή των μεταφορών, από τις προσωπικές μετακινήσεις μέχρι μακρινά ταξίδια στην επιφάνεια της Σελήνης.

Lexus, Lexus Lunar Design Portfolio: Έτσι θα είναι τα οχήματα σε διακόσια χρόνια από τώρα

Ο σχεδιαστής K. Dujardin πρότεινε τη μοτοσικλέτα “Zero Gravity“, η οποία αιωρείται πάνω από το έδαφος, και δεν χρησιμοποιεί καν τροχούς. Το βασικότερο πρόβλημα σε αυτό το concept είναι η βαρύτητα. Οπότε, μάλλον το όχημα αυτό θα προοριζόταν για μετακινήσεις στο φεγγάρι.

Ωστόσο, και πάλι θα υπήρχαν θέματα, όπως η ισορροπία του αναβάτη, τα οποία υποθέτουμε ότι θα βρουν λύση εάν και όταν ο άνθρωπος κάνει βόλτες στο φεγγάρι.

Lexus, Lexus Lunar Design Portfolio: Έτσι θα είναι τα οχήματα σε διακόσια χρόνια από τώρα

Ένα ακόμη ενδιαφέρον concept είναι το Lexus Cosmos του Jean-Baptiste Henry, ο οποίος σχεδίασε ένα όχημα που μπορεί να ταξιδεύει στο διάστημα, αλλά και τη σεληνιακή επιφάνεια. Το σχήμα καλαμαριού που του έχει δώσει το κάνει ιδιαίτερα φουτουριστικό.

Επιπλέον, θα μπορούσε το συγκεκριμένο όχημα να έχει μεγάλα γλυπτά γυάλινα πάνελ που θα επέτρεπαν στους επιβάτες να βλέπουν την εκπληκτική θέα που προσφέρει το διάστημα.

Μάλιστα, στο concept ο Jean-Baptiste Henry έχει προσθέσει μία “διαστημική πισίνα” στην οποία οι επιβάτες μπορούν να “επιπλέουν”, απολαμβάνοντας το ταξίδι τους και τη μαγευτική διαδρομή.

Lexus, Lexus Lunar Design Portfolio: Έτσι θα είναι τα οχήματα σε διακόσια χρόνια από τώρα

Όλα αυτά τα οχήματα αποτελούν απλά concept της Lexus και των σχεδιαστών του στούντιο ED2. Κάποια, θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα στο μέλλον, μερικά είναι τόσο εξωπραγματικά που δύσκολα θα κατασκευαστούν μέσα στους επόμενους αιώνες. Όπως και να έχει, είναι όλα τους πολύ ενδιαφέροντα και αξίζει να ρίξετε μία ματιά στη σελίδα του Lunar Design Portfolio που δημιούργησε η Lexus.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flick

Νόμιζα ήταν ισιωτήρας μαλλιών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.