Ο τρόπος της Nissan για να μην στέλνετε μηνύματα ενώ οδηγείτε

nissan texting, Ο τρόπος της Nissan για να μην στέλνετε μηνύματα ενώ οδηγείτε

Έναν νέο τρόπο σκέφτεται να υιοθετήσει η Nissan ούτως ώστε να αποφεύγουν οι οδηγοί να χρησιμοποιούν το κινητό τους στη διάρκεια της οδήγησης. Η λύση της ακούει στο όνομα Nissan Signal Shield και βασίζεται στην ιδέα του κλωβού του Faraday που μηδενίζει το ηλεκτρομαγνητικό σήμα στο εσωτερικό του.

Έτσι, ο οδηγός, τοποθετώντας το κινητό του στο εσωτερικό του Signal Shield δεν θα μπορεί να λάβει ή να πραγματοποιήσει κλήσεις ή να λάβει και να στείλει μηνύματα, ή γενικότερα να κάνει κάτι, καθώς το Signal Shield θα μπλοκάρει το σήμα στο κινητό του, είτε πρόκειται για σήμα κινητής, είτε για wi-fi, είτε για Bluetooth.

Το Signal Shield θα βρίσκεται στο υποβραχιόνιο του αυτοκινήτου, πάνω από το χειρόφρενο. Ο οδηγός απλά θα τοποθετεί το κινητό του εκεί και το σήμα θα «εξαφανίζεται». Με το άνοιγμα του υποβραχιόνιου το σήμα θα ξαναενεργοποιείται.

Μέχρι στιγμής το Signal Shield αποτελεί μόνο ένα πρωτότυπο και είναι αποθηκευμένο μόνο σε ένα μοντέλο Juke.

Βέβαια, δεν ξέρουμε κατά πόσο μια τέτοια λύση είναι απαραίτητη καθώς κάποιος μπορεί να χρειαστεί το κινητό σε κάποια έκτακτη ανάγκη και να είναι δύσκολο να το «ξετρυπώσει» από το υποβραχιόνιο. Επιπλέον, αν κάποιος έχει το κινητό του αθόρυβο και δεν το βλέπει, δεν θα μπαίνει στον πειρασμό και να το χρησιμοποιήσει.

Όπως και να έχει, μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο της Nissan παρακάτω και τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
james

Το airplane mode δεν το έχουν ακουσει; Κάνει ακριβώς το ίδιο χωρίς ηλεκτρομαγνητικό κλωβό.

Paul

Το σπίτι μου είναι μονοκατοικία σε κεντρικό δρόμο .Χθες το βράδυ καθόμουνα και έβλεπα τα αμάξια που περναγανε από κάτω .Μαυρο χάλι ….Από τα δέκα στα οκτώ στέλνανε μηνύματα …Έχουν σκοτωθει άνθρωποι …..Ο ένας μάλιστα με ένα Cherokee παραλίγο να καρφωθεί στην κολόνα στη γωνία .Γιατριά δεν υπαρχει με τους ηλίθιους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Nissan

Nissan: Σχεδιάζει δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

H Nissan εξετάζει τη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, ώστε να επωφεληθεί από τις επιδοτήσεις που δίνει ο νόμος μείωσης του πληθωρισμούς.

Cars Nissan

H Nissan δίνει μία πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Max-Out

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Nissan Futures, η Nissan παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο του Max-Out EV κάμπριο, που είχε αποκαλυφθεί σε εικονική μορφή, ως μέρος του οράματος Nissan Ambition 2030, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Smartphones Nissan

Nissan Office Pod concept: Η τηλεργασία στα καλύτερά της

Το Office Pod Concept της Nissan σας δίνει όλη την ελευθερία που χρειάζεστε σε τέσσερις τροχούς, χωρίς να σας λέιπει τίποτα από τις ανέσεις του σπιτιού.

Cars Nissan

Καινοτόμο υλικό μπορεί να κάνει τα αυτοκίνητα ακόμα πιο αθόρυβα

Η τεχνολογία ηχομόνωσης, γνωστή ως ακουστικό μετα-υλικό, κατέκτησε το βραβείο “Best of What’s New” του Popular Science για το 2020 στην κατηγορία αυτοκινήτων.