Nissan: Σχεδιάζει δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

Cars

H Nissan εξετάζει τη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, ώστε να επωφεληθεί από τις επιδοτήσεις που δίνει ο νόμος μείωσης του πληθωρισμούς.

H Nissan εξετάζει τη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, ώστε να επωφεληθεί από τις επιδοτήσεις που δίνει η κυβέρνηση της χώρας.

Συγκεκριμένα η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να θέλει επωφεληθεί από τις επιδοτήσεις που δίνει ο νόμος μείωσης του πληθωρισμούς (IRA) της κυβέρνησης του Joe Biden. Όπως είπε ο επικεφαλής λειτουργειών της Nissan, Ashwani Gupta, η εταιρεία εξετάσει την εξασφάλιση ενός νέου εργοστασίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Nissan στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροκίνηση στο 55% μέχρι το 2030, έναντι του προηγούμενου στόχου της εταιρείας για συνολικό μερίδιο 50%.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων