Samsung: Ξεκινά τη μαζική παραγωγή της μνήμης UFS 3.1 για τον κλάδο των αυτοκινήτων

Samsung Car RAM memory, Samsung: Ξεκινά τη μαζική παραγωγή της μνήμης UFS 3.1 για τον κλάδο των αυτοκινήτων

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της νέας λύσης μνήμης Universal Flash Storage (UFS) 3.1. για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η νέα UFS είναι βελτιστοποιημένη για τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (IVI) εντός των οχημάτων, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας στην αγορά.

Η σειρά UFS 3.1 θα είναι διαθέσιμη σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις των 128, 256 και 512GB, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των καταναλωτών. Το ενισχυμένο lineup επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, ειδικά σε μελλοντικές εφαρμογές της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως είναι τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Ο Hyunduk Cho, Επικεφαλής του Memory Product Planning Team στη Samsung Electronics δήλωσε σχετικά: «Η νέα λύση UFS 3.1 της Samsung καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών των πελατών για βελτιστοποιημένα συστήματα IVI, ενώ, ταυτόχρονα, κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον ακολουθώντας τις τάσεις σε θέματα μνήμης νέας γενιάς, οι οποίες απαιτούν υψηλότερα πρότυπα ESG. Παρουσιάζοντας την UFS 3.1 για προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS), στόχος μας είναι να διευρύνουμε την παρουσία μας στην αγορά ημιαγωγών για τον κλάδο του αυτοκινήτου».

Η UFS 3.1 ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του AEC-Q100 Grade2, ενός προτύπου ποιότητας ημιαγωγών για οχήματα, το οποίο εγγυάται σταθερή απόδοση σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών από τους μείον 40°C έως τους 50°C.

Η Samsung σχεδιάζει να ξεκινήσει την προμήθεια των κατασκευαστών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο έως το τέλος του 2023. Η εταιρεία, τον Απρίλιο του 2023, έλαβε την πιστοποίηση ASPICE επιπέδου 2 για τη UFS 3.1 που είναι προσανατολισμένη στα συστήματα ADAS. Η Samsung, από την εισαγωγή της στην αγορά των λύσεων μνήμης για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά. Το 2017, παρουσίασε το πρώτο στην αγορά UFS για οχήματα και έκτοτε παρέχει μια σειρά λύσεων μνήμης, όπως τα AutoSSD, Auto LPDDR5X και Auto GDDR6. Καθώς η αποθήκευση δεδομένων και οι υπολογιστικές ανάγκες αυξάνονται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η εταιρεία σκοπεύει να παρέχει βελτιστοποιημένες λύσεις μνήμης για τους πελάτες του κλάδου, αλλά και να ενισχύσει τις προσπάθειες ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων λύσεων, προκειμένου να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά.

Δελτίο Τύπου

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra, X100s & X100s Pro: Διέρρευσαν οι τιμές των μοντέλων

Η vivo ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το X100 Ultra, το ολοκαίνουργιο smartphone της για το 2024.

Smartphones Apple featured iPhone

Φήμες ότι το iPhone 16 Plus θα αντικατασταθεί από το iPhone 17 Slim που θα έχει οθόνη 6,55″

Το iPhone 17 Plus ή αλλιώς «iPhone‌ 17 Slim» της Apple θα διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young της DSCC.

Business featured Jack Dorsey

Jack Dorsey: Τέλος από το διοικητικό συμβούλιο του Bluesky

O Jack Dorsey ανακοίνωσε το Σάββατο στο Χ ότι δεν είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bluesky.