Καμουφλάζ στα αυτόνομα οχήματα για να μην δέχονται bullying

4

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα είναι εύκολη λεία για τους επιθετικούς οδηγούς. Σύμφωνα με αυτή, αρκετοί οδηγοί ανυπομονούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο θεωρώντας ότι θα μπορούν να τα «κοροϊδεύουν» όντας προσκολημένα στους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Κάποια από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν δοκιμαστικά στους δρόμους του Λονδίνου μέσα στο 2017, αποφασίστηκε να μην ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα συμβατικά αυτοκίνητα ώστε να μην δέχονται bullying από άλλους οδηγούς.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το London School of Economics έλαβαν μέρος 12.000 οδηγοί από 11 χώρες και κάποιοι δήλωσαν ότι θα προσπερνάνε τα αυτόνομα οχήματα γιατι αυτά θα είναι εύκολη λεία.

Πάντως ότι θα έχει ενδιαφέρον κάποια από τα αυτόνομα οχήματα να ξεχωρίζουν ώστε να παρατηρηθούν οι αντίδρασεις των άλλων οδηγών απέναντι σε αυτά!

volvo xc90 autonomous drive

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

σε λίγο θα βλέπουν και ρομποτικό ψυχολόγο από το πολύ bullying τα οχήματα!!! :p

@papaki

Για να μπορούν με ασφάλεια να βγουν τα αυτοκίνητα στην κυκλοφορία θα πρέπει να κυκλοφορούν μόνο αυτόνομα αυτοκίνητα. Επίσης θα πρέπει να μην μπορούν οι χάκερς να το ελέγχουν το αυτοκίνητο. Να έχει η κάθε οικογένεια ένα μόνο αυτόνομο όχημα γιατί θα μπορεί άνετα να τους εξυπηρετεί με ασφάλεια. Να τα αφήνουν μόνο σε μέρη που έχει parking γιατί θα είναι σίγουρα λιγότερα και εκεί που αφήνουν τα αυτοκίνητα δίπλα στο πεζοδρόμιο να είναι τα ποδήλατα ή οι μηχανές. Άμα βιάζονται σαν τη Samsung με το Note 7 κάπου θα γίνει το στραβό. Επομένως χωρίς ατυχήματα για μια ήσυχη ζωή.

deemdamdum

Εγώ δεν καταλαβαίνω σε τι είναι εύκολη λεία για προσπέραση. Σοβαρά τώρα? Αγώνας είναι η καθημερινή οδήγηση? Δηλαδή όταν οδηγάνε άνθρωποι τι σου κάνουν άμυνα? Τι π@π@ριες είναι αυτές. Άμα θες να τρέξεις , τρέχεις και τώρα. (και αντιμετωπίζεις τις συνέπειες) Δηλαδή τι θα πηγάινεις στο δρόμο και θα λές να ένα αυτόνομο όχημα να το περάσω ΧΑ ! Ποιος τα σκέφτεται αυτά? Συνήθως αυτοί που τρέχουν δεν θέλουν αργούς οδηγούς μπροστά τους για να τρέξουν. Όχι να βρίσκουν αργά αυτοκίνητα για να πουν οτι τα πέρασαν. Εε ρε τι ακούμε ρε…

tester

Θέλω να βγάλουν το αυτόνομο όχημα στην Αθηνων- Πατρών και αυτό ακολουθώντας τους κανόνες να πηγαίνει στην μία λωρίδα που έχουν αφήσει με 50. Θα παίζουν στοιχήματα οι νταλικέρηδες, ποιός θα του περάσει πρώτος απο πάνω.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα