Σήμα δωρεάν στάθμευσης ηλεκτρικού οχήματος στο κέντρο της πόλης

, Σήμα δωρεάν στάθμευσης ηλεκτρικού οχήματος στο κέντρο της πόλης

electric-vehicles.services.gov.gr – Σήμα δωρεάν στάθμευσης ηλεκτρικού οχήματος, η νέα εφαρμογή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Μεταφορών.

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιανουαρίου 2021 να εκδίδουν ένα ειδικό σήμα απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών στάθμευσης στα κέντρα των πόλεων. Η δωρεάν στάθμευση για τα ηλεκτρικά οχήματα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των δήμων για την περίοδο 1.1.2021-31.12.2022, αποτελεί κίνητρο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Ενδιαφέρει επίσης: myCAR Online πλατφόρμα για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτου mycar.aade.gov.gr

Σήμα δωρεάν στάθμευσης ηλεκτροκίνητου οχήματος

Μπορείτε να εκδώστε ηλεκτρονικά σήμα δωρεάν στάθμευσης για το ηλεκτροκίνητο όχημα σας ή να ελέγξτε την εγκυρότητά του.

Το σήμα δικαιούνται όσοι έχουν αμιγώς ηλεκτρικά οχημάτα ή ηλεκτρικά υβριδικά οχημάτα εξωτερικής φόρτισης με εκπομπές ρύπων έως 50 γρ. CO2/χλμ.

  • Για την έκδοση θα χρειαστείτε, τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Για τον έλεγχο εγκυρότητας θα χρειαστείτε είτε τον σύνδεσμο επιβεβαίωσης της προσωρινής άδειας, είτε τον κωδικό επιβεβαίωσης, είτε το QR code
  • Τοποθετείστε το ειδικό σήμα που θα εκτυπώσετε σε εμφανές μέρος του οχήματος.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

Εγώ καταλαβαίνω ότι αυτοί που αποφάσισαν το δωρεάν παρκάρισμα, την επιδότηση αγοράς νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ότι με όλα αυτά προσπαθούν να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, αυτοί που αποφασίζουν όμως έχω την εντύπωση πως δεν καταλαβαίνουν σε ποια χώρα ζουν, γιατί πόσο άδικο είναι να επιδοτείς κάποιον που μπορεί να διαθέσει από 40.000€ για να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μετά να του λες παρκάριζε δωρεάν και μην πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας και την ίδια στιγμή να τιμωρείς με υψηλά τέλη ταξινόμησης, 24% ΦΠΑ, Τέλη κυκλοφορίας, παρκάρισμα επι πληρωμή κάποιον που προφανώς δεν έχει χρήματα και γι’αυτό αγοράζει αυτοκίνητο με 10.000€-15.000€ ή κάποιον που είναι ακόμα ποιο άτυχος και αγοράζει μεταχειρισμένο 20ετίας με 2.000€, ξέρω ανθρώπους που το αυτοκίνητο τους ως μεταχειρισμένο πιάνει όσο έχουν τα τέλη που πλήρωσαν τώρα τα Χριστούγεννα, και αυτοί οι άνθρωποι θα βλέπουν τους κυρίους με τα Tesla των 100.000€ να επιδοτούνται για να το αγοράσουν και να μην πληρώνουν ούτε τέλη κυκλοφορίας ούτε τίποτα… Με απλά λόγια η Ελλάδα έχει σοβαρότερα προβλήματα από το να βοηθάει τους οικονομικά άνετους αυτής της χώρας. Καλή πρωτοχρονιά και ελπίζω κάποια στιγμή οι κύριοι που αποφασίζουν το μέλλον αυτής της χώρας να… Συνέχεια »

Νάσος Ρουσάκης

Μπράβο. Γιατί κάποιος που μπορεί να διαθέσει μέχρι 15.000€ για αυτοκίνητο δεν μπορεί να έχει δωρεάν πάρκινγκ. Μπράβο. Τρομερά ρατσιστικό μέτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.