Cars

Σιγκαπούρη: Δεν θα δέχεται νέα οχήματα στους δρόμους από το 2018

Στις περισσότερες χώρες, όταν θέλεις να αγοράσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πας στην σχετική αντιπροσωπεία και αποκτάς το όχημα που θέλεις. Στη Σιγκαπούρη όμως, οι κανονισμοί δεν είναι τόσο απλοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η Αρχή Χερσαίων Μεταφορών της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο του 2018 θα σταματήσει η προσθήκη νέων αυτοκινήτων στους δρόμους.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των αυτοκινήτων από 0.25% σε 0%. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι λόγω του περιορισμού σε διαθέσιμα εδάφη και των ανταγωνιστικών αναγκών, υπάρχουν περιορισμένα περιθώρια για περαιτέρω επέκταση του οδικού δικτύου.

Στη Σιγκαπούρη, οι δυνητικοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καλούνται να αγοράσουν ένα Πιστοποιητικό Δικαιώματος (Certificate of Entitlement), το οποίο θα τους επιτρέπει να έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα για 10 χρόνια. Οι νέες άδειες που δίνονται είναι πολύ λίγες και βγαίνουν σε δημοπρασία κάθε μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το να πληρώνεις για την αγορά του αυτοκινήτου, θα πρέπει να πληρώσεις και για την άδεια, η οποία σύμφωνα με το Bloomberg μπορεί να φτάσει έως και 41.617 δολάρια, για τα μικρά οχήματα.

Ο νέος κανονισμός που θα εφαρμοστεί το 2018, θα αφορά μόνο σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Ο υπάρχον ρυθμός αύξησης επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων, θα συνεχίσει να υφίσταται έως το 2021. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει σε επαγγελματίες και δημόσια μέσα μεταφοράς, τον χρόνο για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Οκτωβρίου 2017 13:56

Σχόλια

  • ναι ετσι μας λεγαν απο τα τουριστικα λεωφορεία, το θυμάσαι για παντα αυτο. ο λογος ειναι οτι μιλαμε για ενα μικροσκοπικο νησι περιπου οσο η ροδος η λιγότερο με ουρανοξύστες και πληθυσμό 5 μυρια.

    πολυ αψογο μετρο και ελαχιστο τραφικ στους δρομους.

    highly recommended trip για όποιον αντέχει οικονομικά

    νομιζω ειχα παει στην εποχη του iphone4 και το μόνο κινητό που έβλεπα ηταν iPhone...

    nice memories!!

  • Giamatti, Ενδιαφέρον έχει που θα σου δίνουν άδεια μόνο για 10 χρόνια. Οι περισσότεροι θα στραφούν στο car-sharing / ride-sharing.

  • Παιδιά επειδή έχω πάει εκεί συμβαίνει το εξής υπάρχουν συγκροτήματα με σπίτια σημεία εμπορικά με μαγαζιά και αλλά με εταιρίες και βέβαια το λιμάνι όπου από αυτό κιόλας ζουν σε όλα μα σε όλα τα σημεία υπάρχει μέτρο όπου και να μένεις όπου και να δουλεύεις από κάτω έχει μέτρο πραγματικά έπαθα την πλάκα μου απίστευτη μελέτη και οργανωση βέβαια το γεγονός στέρησης δικού σου οχήματος είναι ένα θέμα αγγίζοντας κατά κάποιο τρόπο τις ελευθερίες
    Η ησυχία πάντως και η τάξη και καθαριότητα είναι σε σημείο ταινίας επιστημονικής που βλέπουμε και καλά στο μέλλον
    ΥΓ. για έναν ελληναρα όπως εγώ κάπως ξενεροτα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.