Μετατροπή αυτοκινήτου σε αυτόνομο με 700 ευρώ

Ο Brevan Jorgernson, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Nebraska μετέτρεψε ένα ένα συμβατικό Honda Civic σε αυτόνομο, με μόλις 700 ευρώ. Συγκεκριμένα δημιούργησε μια συσκευή την οποία τοποθέτησε στον εσωτερικό καθρέπτη του οχήματος, η οποία μπορεί να ελέγχει τα πεντάλ, το τιμόνι και να αναγνωρίζει άλλα αυτοκίνητα.

Για την μετατροπή του Honda Civic σε αυτόνομο, χρειάστηκαν σχέδια και software τα οποία ήταν διαθέσιμα στο internet, και 700 ευρώ για την αγορά των απαραίτητων εξαρτημάτων.

Το software είχε αναπτύξει ο διάσημος hacker George Hotz, ιδρυτής της Comma.ai η οποία ανέπτυσσε τη συγκεκριμένη συσκευή για εμπορικούς λόγους, με κόστος 999 δολάρια.

Μετατροπή αυτοκινήτου σε αυτόνομο με 700 ευρώ, Μετατροπή αυτοκινήτου σε αυτόνομο με 700 ευρώ

Ωστόσο ο Hotz ακύρωσε τα σχέδια, αφού η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) των ΗΠΑ έστειλε ένα γράμμα στο οποίο ζητούσε να μάθει το πως λειτουργεί η συσκευή. Μετά από την ακύρωση των σχεδίων του, ο George Hotz έδωσε τα σχέδια του hardware και το software δωρεάν σε όποιον ήθελε να τα χρησιμοποιήσει.

Για την δημιουργία της συσκευής χρησιμοποιήθηκε ένα smartphone OnePlus 3 εξοπλισμένο με το Openpilot software της Comma, μία ηλεκτρονική πλακέτα που συνδέει την συσκευή με το αυτοκίνητο και μια 3D printed θήκη. Ο Jorgenson παρήγγειλε την θήκη online ενώ έφτιαξε την ηλεκτρονική πλακέτα μόνος του.

Την πρώτη φορά που δοκίμασε την τεχνολογία ο Jorgenson ήταν μόνος του, αφού δεν ήθελε να βάλει σε κίνδυνο άλλους επιβάτες. Η πρώτη δοκιμή ήταν αρκετά καλή, ωστόσο για κάποιον ανεξήγητο λόγο το Honda Civic έκλινε προς τα δεξιά. Αυτό διορθώθηκε γρήγορα, ύστερα από ένα software update.

Μετατροπή αυτοκινήτου σε αυτόνομο με 700 ευρώ, Μετατροπή αυτοκινήτου σε αυτόνομο με 700 ευρώ

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Είναι αυτός που είχε δηλώσει οτι θα διαλύσει το σύστημα του Tesla…
Φαίνεται οτι το πέτυχε αρκετά καλά, αλλά οι πολυεθνικές , εκεί που θα ήθελε 1000 για υφιστάμενα αμάξια, θα το πουλάνε όπως θέλουν αυτοί με κόστος δεκάδων χιλιάδων ευρώ και σε ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ αμάξια που θα πρέπει να στάξει κανείς ΑΛΛΑ μερικές χιλιάδες ευρώ απο την αρχή.
Γνωστή η τακτική…έρμαιο των πολυεθνικών η ανθρωπότητα.
Λέγανε πάρε diesel να μην πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας, και μόλις πουλήσανε τα κερατιάτικά τους, χαμηλώσανε τα όρια να πληρώνουν και οι πέτρες.
Όπως πάντα η ανθρωπότητα στο ίδιο έργο θεατής.
Όλα για το γαργαλημένο το χρήμα.

james

καλα θα κανουν να αποσυρουν τον κωδικα οσο ακομα δεν εχει σκοτωθει κανενας. Συστημα αυτονομης οδηγησης που βλεπει μονο μπροστα με την καμερα ενος smartphone ειναι επικινδυνο.

Kostas

@james μια χαρά είναι, εδώ δεν αποσύρουν τους Ταξιτζήδες που κάνουν ακριβώς το ιδιο μ αυτό που περιγράφεις…με μια επιφύλαξη για το αν βλέπουν γενικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.