Tesla: Ασφάλειες αυτοκινήτων με βάση το Safety Score στην Καλιφόρνια

, Tesla: Ασφάλειες αυτοκινήτων με βάση το Safety Score στην Καλιφόρνια

Η Tesla πλέον πουλάει ασφάλειες αυτοκινήτων σε πελάτες στο Τέξας, δύο χρόνια αφού κυκλοφόρησε την υπηρεσία αυτή στην έδρα της, που πλέον είναι η πολιτεία της Καλιφόρνιας. Αλλά η έκδοση του Τέξας είναι διαφορετική. Η εταιρεία λέει πως θα αξιολογεί την οδηγική συμπεριφορά σε πραγματικό χρόνο. Θα το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας το “Safety Score”, που πρόσφατα κυκλοφόρησε για τους οδηγούς οθόνης που θέλουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο της εταιρείας, το λογισμικό για “Full Self-Driving.”

Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορεί να καταλήξουν να πληρώνουν λιγότερα ή και περισσότερα λεφτά τον μήνα. Το ποσό θα βασιστεί στον αριθμό προειδοποιήσεων μετωπικής σύγκρουσης που θα μαζέψουν, στο πόσο απότομα φρενάρουν ή στρίβουν,  στο πόση απόσταση αφήνουν από το προπορευόμενο όχημα και από το αν κρατάνε τα χέρια τους στο τιμόνι όταν είναι σε Autopilot. Η Tesla χρησιμοποίησε μετρητές οδηγικής συμπεριφοράς για τον υπολογισμό των ασφαλίστρων και στην Καλιφόρνια, αλλά δεν ήταν σε πραγματικό χρόνο και βασίζονταν σε στατιστικές αξιολογήσεις.

Αυτή η υπηρεσία στο Τέξας αντιπροσωπεύει μία μεγάλη αλλαγή από τον τρόπο πού άλλες ασφαλιστικές εταιρείες καταλήγουν στο ποσό των ασφαλίστρων. Ακόμα και αυτές που βασίζονται σε δεδομένα από τηλεματικές συσκευές μέσα στο αυτοκίνητο, λαμβάνουν υπόψη και άλλους παράγοντες όπως η ηλικία. Η Tesla φυσικά προωθεί αυτές τις διαφορές:

“Σε αντίθεση με άλλες ασφάλειες που βασίζονται στην χρήση ή την τηλεματική, η Tesla δεν χρειάζεται εγκατάσταση επιπρόσθετων συσκευών στο όχημα. Η Tesla χρησιμοποιεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που διαθέτει το όχημα για να αξιολογήσει τα ασφάλιστρα βασισμένη στον πραγματικό τρόπο οδήγησης του οδηγού. Θα πληρώνετε κάθε μήνα ασφάλιστρα βασισμένα στη δική σας οδηγική συμπεριφορά σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται, όπως πίστωση, ηλικία, φύλο και ιστορικό οδήγησης που χρησιμοποιούν άλλοι πάροχοι ασφαλείας.”

Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι κάτοχοι των αυτοκινήτων μπορούν να πληρώσουν από 20% έως και 60% λιγότερα ασφάλιστρα από όσα θα πλήρωναν σε ανταγωνιστικές εταιρείες, αν αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν την ασφάλεια της Tesla. Ενώ άλλοι πάροχοι ασφάλειας προωθούν πώς προσφέρουν χαμηλότερα ασφάλιστρα σε ασφαλείς οδηγούς, η νέα εκδοχή της Tesla προσφέρει την πιο ελαστική εκδοχή αυτής της υπόσχεσης, αν πραγματικά δουλέψει έτσι όπως διαφημίζεται.

Η Tesla τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να επεκτείνει την υπηρεσία ασφάλισης και σε άλλες πολιτείες. Ο CEO Elon Musk ανακοίνωσε στο πιο πρόσφατο meeting μετόχων της εταιρείας ότι το Τέξας θα είναι το πρώτο που θα ακολουθήσει την Καλιφόρνια. Ο Musk επίσης ανακοίνωσε σε αυτό το meeting ότι θα μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της Tesla στο Austin του Τέξας, όπου η εταιρεία έχει περάσει τον τελευταίο χρόνο να χτίζει το επόμενο εργοστάσιο αυτοκινήτων της.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Αν και αποτελει πολυ καλο οικονομικο κινητρο για να οδηγεις σωστα,δεν ξερω κατα ποσα θα γλυτωσουν μηνυσεις για παραβιαση προσωπικων δεδομενων με την ”παρακολουθηση ”του οδηγου…

Chris_BMW

Απλά θα δίνεις την συγκατάθεση σου όπως σε πολλά αλλά και όλα καλά .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.