Tesla: Κυκλοφορεί αναβαθμισμένα μοντέλα S και X με ταχυφόρτιση στα 250Kw

, Tesla: Κυκλοφορεί αναβαθμισμένα μοντέλα S και X με ταχυφόρτιση στα 250Kw

Με την κυκλοφορία της τεχνολογίας Supercharger V3, η Tesla έκανε γνωστό ότι μόνο το Model 3 θα αξιοποιήσει στο έπακρο την εν λόγω φόρτιση στα 250kW, ενώ για τα προηγούμενα Model S και Model X υπήρξε η υπόσχεση για γρηγορότερη φόρτιση μέσω αναβάθμισης λογισμικού.

Λίγο καιρό αργότερα η εταιρεία όντως έδωσε στους κατόχους των μοντέλων S και Χ γρηγορότερη φόρτιση μέσω software update, αλλά μόνο στις 200kW, αρκετά πιο αργό δηλαδή από ότι στο Model 3 αλλά προσφέροντας γρηγορότερη φόρτιση σε σχέση με την προηγούμενη τεχνολογία. Πριν από περίπου ένα μήνα η Tesla έδωσε φόρτιση στα 225kW αλλά μόνο σε μερικά μοντέλα και συγκεκριμένα σε αυτά που κυκλοφόρησαν το τελευταίο έτος.

, Tesla: Κυκλοφορεί αναβαθμισμένα μοντέλα S και X με ταχυφόρτιση στα 250Kw

Όμως, πλέον η εταιρεία προσφέρει την επιλογή των 250kW απευθείας από την αγορά των μοντέλων, ώστε έστω οι νέοι κάτοχοι να μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη διαφορά στη φόρτιση των αυτοκινήτων τους. Αυτή η αναβάθμιση φαίνεται πως δε μπορεί να γίνει μέσω λογισμικού, με τον Elon Musk να επιβεβαιώνει ότι για να φτάσουν εκεί έπρεπε να αυξηθεί το πάχος κάποιων καλωδίων των μοντέλων S και X ώστε να μειωθεί η θερμική αντίσταση.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Tesla προσφέρει κάποιο πρόγραμμα αναβάθμισης των μοντέλων μέσω εργοστασίου ή αν οι κάτοχοι θα πρέπει να μείνουν με τον πλέον αναβαθμισμένο ρυθμό φόρτισης στα 225kW. Όπως και να έχει πάντως, η εταιρεία φαίνεται πως συνεχίζει να αναβαθμίζει ακόμα και τα παλαιότερα της μοντέλα, προσφέροντας μία σιγουριά στους καταναλωτές.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Internet Elon Musk Tesla Twitter

Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter.

Cars Elon Musk Tesla

Tesla: Προβλήματα στο Model X – Ξεκινά έρευνα σε 50.000 οχήματα

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αυτοκινήτων ξεκινούν έρευνα σε 50.000 οχήματα της Tesla Model X μετά τη λήψη δύο καταγγελιών που ανέφεραν βλάβες.