Cars

Η Uber λανσάρει μετακινήσεις χωρίς οδηγό σε συνεργασία με την Motional

Η Uber επιστρέφει στις διαδρομές χωρίς οδηγό, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αναβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτοοδηγούμενο όχημα χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Motional.

Η υπηρεσία ξεκίνησε στο Λας Βέγκας και σύντομα θα επεκταθεί στο Λος Άντζελες και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Στην εφαρμογή Uber, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το UberX ή το Uber Comfort Electric για να ταιριάξουν ενδεχομένως με ένα από τα πλήρως ηλεκτρικά ρομποταξία IONIQ 5 της Motional. Οι χρήστες θα κληθούν να δηλώσουν συμμετοχή πριν επιβεβαιώσουν το ταξίδι.

Στο παρελθόν, η Uber πρόσφερε αυτόνομες διαδρομές μέσω της εσωτερικής μονάδας αυτόνομης οδήγησης. Αλλά το ταξίδι της εταιρείας σε αυτό το σημείο ήταν ανώμαλο. Το 2017, το στέλεχος της Uber, Άντονι Λεβαντόφσκι, απολύθηκε επειδή έκλεψε εμπορικά μυστικά από τον πρώην εργοδότη της Google. Το 2018, ένας πεζός σκοτώθηκε από ένα από τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα της Uber. Μετά την πτώση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Uber πούλησε τη μονάδα αυτοοδηγούμενων οχημάτων της στην εταιρεία AV Aurora που υποστηρίζεται από την Amazon.

Νωρίτερα φέτος, η Uber Eats άρχισε να παραδίδει σε πελάτες με την βοήθεια της Motional. Και τώρα η Motional θα πραγματοποιεί παραδόσεις και βόλτες με την Uber.

Αρχικά, οι χειριστές οχημάτων θα βρίσκονται στο αυτοκίνητο με επιβάτες. Αλλά ο στόχος της Uber είναι να κάνει την υπηρεσία εντελώς χωρίς οδηγό το 2023. Αυτό ακριβώς έχει σχεδιάσει η Lyft, ο αντίπαλος της Uber, που συνεργάζεται επίσης με την Motional και ξεκίνησε τις βόλτες χωρίς οδηγό στο Λας Βέγκας στην CES το 2018.

Επεξεργάστηκε την 7 Δεκεμβρίου 2022 15:15

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.