AMD: Κυκλοφόρησε το Radeon Software Crimson Edition

Είχαμε γράψει πριν από μερικές εβδομάδες, ότι η AMD στις 24/11/2015 θα κυκλοφορήσει το νέο driver pack της με την ονομασία Crimson. Μάλιστα είχαμε ενημερώσει πως δεν είναι ένα απλό πακέτο οδηγών, αλλά ένα έξυπνο λειτουργικό σύστημα αποκλειστικά για τα γραφικά.

Το Crimson είναι η σημαντικότερη βελτίωση από άποψης software των οδηγών της AMD μετά τους επαναστατικούς οδηγούς της Rage Fury Maxx το 1999, κάρτας της οποίας το όνομα δόθηκε στη ναυαρχίδα Fury και FuryX. Στις βελτιώσεις όπως είχαμε δείξει με κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν, προσέξαμε ένα νέο περιβάλλον διεπαφής, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη εποχή με μια ευκολία στη χρήση και την εφαρμογή των επιλογών με έξυπνα κουμπιά.

Η διεπαφή του χρήστη είναι αρκετά βελτιωμένη. Το πρόγραμμα εκτελείται αρκετά γρήγορα, σε λίγα ms, όπως ακριβώς μας είχε ενημερώσει η AMD στο μαζικό email που είχε στείλει σε όλους τους AMD subscribers. Ανοίγοντας το πρόγραμμα, βλέπουμε ένα πολύ ωραίο animation, το ίδιο ακριβώς που βλέπουμε εναλλάσσοντας καρτέλες περιηγούμενοι στις επιλογές των μενού. Θα παρατηρήσετε μόλις μπείτε στα παιχνίδια ότι είναι δυνατή η επιλογή σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ειδικών ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένου και του OverDrive. Έτσι, θα μπορείτε να ρυθμίσετε κάθε παιχνίδι όπως επιθυμείτε, καθώς και να αποδίδει όπως επιθυμείτε.

Δεν είναι μόνο οπτικά η βελτίωση του software, αλλά η AMD εγγυάται ότι μέσα από εξυπνότερη εκμετάλλευση των πόρων του hardware, εγκαθιστώντας low level tweaks, επιτυγχάνεται συνολική βελτίωση των επιδόσεων των GPU. Αυτό που μένει, είναι να δοκιμάσουμε να αλλάξουμε το προφίλ σε κάθε παιχνίδι, ξεχωριστά, σε πιο βαριά γραφικά και να εξετάσουμε τις αλλαγές σε fps και ποιότητα απεικόνισης χωρίς θόρυβο.

Αυτό που σας συνιστώ είναι να κατεβάσετε το AMD Clean Uninstall Utility, το AMD Chipset Drivers Crimson Edition, το AMD Radeon Software Crimson Edition και για όσους επιθυμούν και το AMD Raid Utiliy Expert Crimson Edition. Αφού τα κατεβάσετε όλα, κλείστε κάθε παροχή διαδικτύου από το σύστημά σας, τρέξτε το Uninstall Utility κι αφού διαγραφούν όλα τα αρχεία AMD από το σύστημά σας, επανεκκινήστε. Αφού επιστρέψετε στην επιφάνεια εργασίας σας, να εγκαταστήσετε με τη σειρά το Chipset, αν ζητηθεί, να επανεκκινήσετε, μετά το RAID Expert (αν το χρειάζεστε) και στο τέλος να εγκαταστήσετε το πακέτο με τους οδηγούς της GPU AMD Radeon Crimson Edition. Αφού επανεκκινήσετε όταν σας ζητηθεί, ο υπολογιστής σας θα είναι έτοιμος με τους νέους οδηγούς και μπορείτε να ξανανοίξετε το internet.

Σημαντικό: οι υπερσύνδεσμοι όλοι είναι για 64 bit εκδόσεις για Windows 10 και δίδονται μόνο για να αναγνωρίσετε ποιο είναι το πρόγραμμα όταν θα μπείτε στο site της AMD.

Σημείωση 1: το internet το κλείνουμε γιατί πιθανόν όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι δεν υπάρχουν οδηγοί για το hardware θα αρχίσει να τους ψάχνει και αν τους έχει κάπου ήδη κατεβασμένους από πριν, θα τους εγκαταστήσει και θα έχει ως αποτέλεσμα την μη ομαλή εγκατάσταση του νέου πακέτου οδηγών.

Σημείωση 2: θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχουν πλέον υποφάκελοι ΑΤΙ.

amd-radeon-crimson-user-interface-1

amd-radeon-crimson-user-interface-2

amd-radeon-crimson-user-interface-3

amd-radeon-crimson-user-interface-6

amd-radeon-crimson-user-interface-4

amd-radeon-crimson-user-interface-5

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
edd

Ελαφριά βελτίωση (7-8%) στα 2D γραφικά. Κατά τ’ άλλα το ίδιο. Δε ξέρω σε DX12 αν έχει διαφορά.
Πάντως έχει ωραίο interface και επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Sony PlayStation 5

PlayStation 5: Ετοιμάζεται να ξαναστοκάρει τουλάχιστον στην Αμερική, αλλά για πόσο;

Το Sony PS5 είναι και αυτό θύμα της έλλειψης ανταλλακτικών με συνέπεια δυσκολίες στην τροφοδοσία της αγοράς.

Computers NVIDIA

H NVIDIA εμφανίζεται απαισιόδοξη για την κρίση των chipsets

H NVIDIA ενημερώνει ότι οι ελλείψεις στην τεχνολογική αγορά θα συνεχιστούν με την ίδια να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.

Games featured

10 εκ. προεγγραφές για το PUBG: NEW STATE

Οι δοκιμές της φάσης alpha θα ξεκινήσουν σε συγκεκριμένες περιοχές το δεύτερο τρίμηνο του 2021.