AMD Dual Fiji: Πιθανή η κυκλοφορία της φέτος

Η κάρτα γραφικών AMD Dual Fiji ήταν το πιο καυτό θέμα που συζητήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην παρουσίαση των νέων μοντέλων GPU. Ξαφνικά, από πλευράς της εταιρείας επικράτησε σιγή και το θέμα δεν ξανασυζητήθηκε. Όπως ήταν λογικό, αρκετοί θεώρησαν ότι τα σχέδια ναυάγησαν με την AMD να δηλώνει παρούσα εν τέλει.

Σύμφωνα με φήμες από το περιβάλλον της εταιρείας, δεν είναι απίθανο οι GPU με την ονομασία Fiji να παρουσιαστούν φέτος το χειμώνα. Αυτό, γιατί έχει ξεκινήσει ήδη η διανομή στην Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από μια εταιρεία ταχυμεταφορών. Το κωδικό όνομα που πρόσεξαν στο δελτίο αποστολής ήταν “Fiji Gemini”.

AMD Dual Fiji: Πιθανή η κυκλοφορία της φέτος, AMD Dual Fiji: Πιθανή η κυκλοφορία της φέτος

Παλιότερα είχαμε δει ότι η AMD είχε ξαναχρησιμοποιήσει την ονομασία “Gemini” για να υποδείξει ένα μοντέλο Dual GPU. Επίσης, γνωρίζουμε, έστω κι από σπόντα, ότι Gemini είναι και η ονομασία του ζωδίου δίδυμος.

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο στις πληροφορίες του δελτίου αποστολής, παρατηρήσαμε ότι το σύστημα ψύξης είναι φτιαγμένο από την CoolerMaster, επομένως μπορεί να είναι αρκετά ίδιο με την υδρόψυξη που έχει η FuryX. Οι πρώιμες φωτογραφίες πάντως δείχνουν δύο 8πινες PCI Express θύρες ρεύματος και επομένως ως και 375 Watt απαιτούμενη ισχύ.

Αυτές οι λίγες πληροφορίες μαρτυρούν την κυκλοφορία ενός πολύ δυνατού προϊόντος για όσους απαιτούν τα καλύτερα γραφικά, αφού λογίζεται να κυκλοφορήσει με 8GB ΗΒΜ μνήμη και 8192 stream processors.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris g

Και θα έρθει η nvidia με τα μισά specs και κατανάλωση ρεύματος και θα βγάζει καμιά 10ρια fps παραπάνω στα πάντα.

JohnGR

@chris g
Πως τα πάει είπαμε η NVidia με το async compute;

mimis13

@chris g, δε θα βγάλει άλλη νέα κάρτα η Nvidia από όσο φαίνεται. ακόμα ψάχνει να λύσει το πρόβλημα με το async compute και τις χαμηλές επιδόσεις στα παιχνίδια.

john

Μπορείτε να μου προτείνεται ένα φτινο build για PC για soft gaming???Δεν ξέρω και πολλά πράγματα για αυτό ρωταω…

chris g

@JohnGR μην μου φέρνεις παράδειγμα ένα πρόβλημα το οποίο και θα λυθεί. Έχω άδικο σε αυτό που λέω? δες τα specs της fury x με hbm και της πανάγιας τα μάτια από processors και έρχεται μια 980 ti και δεν θα πω την περνάει(όχι τουλάχιστον σε stock ταχύτητες) στα ίδια. Όσο και να θες να στηρίξεις την amd η maxwell αρχιτεκτονική τα πήγε εξαιρετικά. (να σημειωθεί ότι δεν μίλησα για το αίσχος με τους drivers της amd :p)

mimis13

@chris g, δε νομίζω ότι βλέπεις ακριβώς τα ίδια, υπάρχουν μεγάλες διαφορές ακόμα. όσον αφορά αυτό που λες θα λυθεί, όλο το καλοκαίρι, από όταν και βγήκαν παιχνίδια dx12 λύνεται με κάθε βδομάδα νέο driver.

τουλάχιστον η amd, βγάζει έναν βασικό μια στους 3 μήνες, αλλά έχει και τα beta της που είναι αρκετά σταθερά για τις όποιος μικροδυσλειτουργίες και κυκλοφορίες παιχνιδιών.

Dreez

@chris g Αυτό το πράμα με τους drivers της Amd.. Της Amd οι drivers Δεν έχουν θέμα. Tης ΑΤΙ είχαν όταν ακόμα ονομαζόταν έτσι…Η 9800 gx2 ήταν που δεν δούλεψε ποτέ σωστά?( Αν το πας έτσι…)

Νικος

Παρτε μια gtx980ti και ξεμπερδεψατε γενικως!!Ζητω η Nvidia κατω η AMD απλα και ομορφα..Αντε γιατι μας τα πρηξατε συνεχως να προμοταρετε την AMD μερικοι μερικοι!!!!

mimis13

@Nικος, δεν είvαι promotion, είναι το ποιος είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή. Με την ίδια λογική προμοτάρουμε και την 6η γενιά Intel… που είναι αντίπαλος σε άλλη κατηγορία της AMD…

chris g

Χαλαρά ο καθένας με την γνώμη του παίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.