AMD Godavari: Κάτι καινούριο

H AMD ανακοινώνει τους νέους APU για φέτος το καλοκαίρι και αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά τους με κάτι καινούριο, αλλά όχι ολοκληρωτικά. Όπως βλέπουμε, δεν υπάρχουν πραγματικές αλλαγές στα ρολόγια των επεξεργαστών και στα γενικότερα χαρακτηριστικά, αλλά είναι αρκετά εμφανές το μπουστάρισμα στις κάρτες γραφικών που ενσωματώνονται.

Η σειρά Godavari, με λίγα λόγια είναι μια ανανεωμένη σειρά Kaveri που θα ενσωματώνει κάρτες γραφικών αρχιτεκτονικής GCN 1.1 με ως και 512 stream processors, δικάναλο ελεγκτή μνήμης DDR3 και δυνατότητες αρχιτεκτονικής ετερογενούς συστήματος. Οι APU αυτές, σαν αναβάθμιση των υπαρχόντων θα είναι συμβατές με το chipset FM2+ και θα μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς περεταίρω αλλαγές στις υπάρχουσες μητρικές.

Με τις τιμές να βρίσκονται στις ίδιες διακυμάνσεις για όλους τους επεξεργαστές και τη διαφορά στις κάρτες γραφικών, δύσκολα θα έκανε κάποιος το βήμα για αναβάθμιση ή αλλαγή επεξεργαστή.

Βλέποντας στον παρακάτω πίνακα συγκριτικά το κορυφαίο μοντέλο APU ανά έκδοση, παρατηρούμε ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες με το χρόνο και δε δικαιολογούν τόσο την κυκλοφορία τους. Προφανώς σκοπός της εταιρείας είναι να έχει πάντα κάτι καινούργιο στην αγορά και ανταγωνιστικό. Άλλωστε, συγκριτικά με τους Intel Core i5 και την τιμή που κυκλοφορούν στην αγορά παραμένει οι AMD APU παραμένουν μια καλή οικονομική επιλογή.

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.