AMD: Νέοι mobile επεξεργαστές 7ης γενιάς, δυνατότεροι από τους αντίστοιχους Intel

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που έκανε η AMD στην έκθεση Computex 2016, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε και τους νέους επεξεργαστές της οι οποίοι προορίζονται για φορητούς υπολογιστές και οι οποίοι έρχονται με υψηλότερη απόδοση.

Οι νέοι επεξεργαστές AMD FX που ανακοίνωσε η εταιρεία καταναλώνουν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της, 12% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με την γενιά που αντικαθιστούν, ενώ ειδικά για τα μοντέλα Α9 των επεξεργαστών της και κατά την διάρκεια αναπαραγωγής video 1080p η κατανάλωση, συγκριτικά, είναι μειωμένη κατά 41%. Όσον αφορά τις επιδόσεις για τους νέους επεξεργαστές με πυρήνες Excavator στα μοντέλα Α9, Α6 και Ε2, προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις συνολικά και ειδικά κατά την αναπαραγωγή video υψηλής ανάλυσης.

Η νέα μέθοδος κατασκευής των επεξεργαστών επέτρεψε στην AMD να διαθέσει στην αγορά ολοκληρωμένα με υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και όπως μπορεί να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί ο κορυφαίος επεξεργαστής της σειράς FX-980P έχει συχνότητα λειτουργίας στα 3GHz αλλά ανάλογα με το φόρτο εργασίας μπορεί να φτάσει στα 3,7GHz και αυτό με ονομαστική κατανάλωση TDP μόλις 35Watts.

Σύμφωνα με την AMD η ανανεωμένη σειρά Α9 επεξεργαστών της προσφέρει απόδοση αντίστοιχη με εκείνη της σειράς Core i3 της Intel. Ταυτόχρονα η AMD αναφέρει ότι κατασκευαστές όπως οι Dell, Lenovo, HP και Asus ήδη χρησιμοποιούν τους νέους επεξεργαστές της για τα νέα συστήματα που σχεδιάζουν και αναμένει να τους δούμε σε περισσότερα laptop μέχρι το τέλος του έτους.

AMD, AMD: Νέοι mobile επεξεργαστές 7ης γενιάς, δυνατότεροι από τους αντίστοιχους Intel

AMD, AMD: Νέοι mobile επεξεργαστές 7ης γενιάς, δυνατότεροι από τους αντίστοιχους Intel

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Αν και δυσκολο, μακαρη η AMD να επιστρτεψει στην κορυφη. Μας λειπει η εποχη στην οποια υπηρχε αμεση κοντρα μεταξυ Intel & AMD με μην μια να βγαζει καθε λιγουε μηνες πιο γρηγορους επεξεργαστες απο την αλλη. Το μονοπολιο δεν συμφερει τους καταναλωτες.

lneam

Εαν το μετρο συγκρισης επιδοσεων ειναι ο Intel i3, ευχαριστω δεν θα παρω

Anom

Οι επεξεργαστές της ‘μικρής’ σειράς των A9 θα έχουν αντίστοιχη επίδοση με τους i3. Στη αγορά θα υπάρχουν οι A10, οι A12 και φυσικά οι FX.

Λευτερης

@lneam
Όταν ο A9 προορίζεται για low end συσκευές, ποιος θέλεις να είναι το μέτρο σύγκρισης, ο i7;

nektarios

και ακομα η RX 480 χεσμενη απτο techblog… απορω πιος να εινε σπονσορας εδω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.