AMD Radeon HD 6900 vs. NVIDIA GTX 590, Πόλεμος δηλώσεων

Νέος πόλεμος δηλώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ των δύο… αιωνίων στον χώρο των καρτών γραφικών, AMD και NVIDIA. Πολύ απλά, κάθε μία από τις δύο εταιρίες ισχυρίζεται ότι έχει βγάλει την ταχύτερη κάρτα γραφικών στον κόσμο – από τη μία η AMD με την Radeon HD 6990 και από την άλλη η NVIDIA με την GTX 590.

Η AMD θεωρεί πως η ίδια έχει αποδείξει την δύναμη της Radeon HD 6990 με το σκορ-ρεκόρ X3303 που σημείωσε η κάρτα στο 3DMark11 benchmark και κατηγορεί την αντίπαλό της ότι δεν έχει να επιδείξει ανάλογα στοιχεία για την δική της κάρτα, προκαλώντας τη να αποδείξει τον ισχυρισμό της. Για να δούμε ποια θα είναι η απάντηση της NVIDIA…
Διαβάστε περισσότερα για τους διαξιφισμούς εδώ.

, AMD Radeon HD 6900 vs. NVIDIA GTX 590, Πόλεμος δηλώσεων
, AMD Radeon HD 6900 vs. NVIDIA GTX 590, Πόλεμος δηλώσεων

Πηγή: Game20.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
#FN$#

Χαχαχα! Αυτά είναι! Πολύ μ’ αρέσει όταν τσακώνονται οι 2 μεγάλοι! 😛

demis

Να ανάβουν οι φωτιές να πέφτουν οι τιμές….

Marios Basileiou

Επειδη μαρεσει να ενημερωνομε σε αυτα τα θεματα(οτιδηποτε εχει σχεση με pc,gadgets και γενικα ηλεκτρονικα :P) βαση των διαφορων συγκριτικων που διαβαζω κατα καιρους και ως παλιος πελατης της nvidia υποστηριζω οτι 6990 ειναι καλυτερη σε 3 θεματα.Καλυτερη τιμη,ιση και μπορει ελαχιστα λιγοτερο score,πολυ χαμηλοτερη καταναλωση αλλα γενικα καλυτερα χαρακτηριστικα.Οποτε αν το δεις σφαιρικα και αποδοση/τιμη ειναι καλυτερη η 6990.
Τωρα αν θες να το δεις με αριθμους(score) η 6990 ερχετε εκτι με 3,145 στο PassMark – G3D Mark και η GTX590 ακριβως απο πανω της με 3,208 ποντους!!Δηλαδη να σκασεις τοσα λεφτα για 60+ ποντους για καρτα με ψηλοτερη καταναλωση ρευματος δεν αξιζει!!
Εγω προσωπικα αν ειχα τα λεφτα θα επιανα την 6990 αλλα γενικα δεν θα εδινα τοσα λεφτα για καρτα γραφικων(712.99+ δολλαρια).Θα προτιμουσα να παρω μια 6950 ή 6970 που ειναι πιο value for money οπως λενε 😛 γιατι ξεκινανε στα 244.99 δολλαρια και εχουν score πανω απο 3,077.Ουτε 100 ποντους απο την 6990 που εχει σχεδον την τριπλασια τιμη 🙂 (να μην αναφερω για την GT590:p)

vasilis.

απαπαπα,ακου τιμες…
ευτυχως εγκατελειψα το τρυπακι με τις καρτες και στραφηκα στις κονσολες γιατι βλεπω οτι οσο πανε χειροτερευει το πραγμα.

Marios Basileiou

@vasili Αναφερα στα δολλαρια κιολας,σκεψου να ακουσεις οτι τα 250 δολλαρια που κανει η 6950 στην Αμερικη, στην Ελλαδα θα την βρεις απο 250 ευρω 🙂 Ωραια ισοτιμια εε?:P

Γιώργος

Να προσθέσω ότι θα χρειαστείς ένα εργοστάσιο της ΔΕΗ έξω από το σπίτι σου αν έχεις τέτοιες κάρτες.Είχα την 6990 για μερικές μέρες δανεική από φίλο και μπορώ να πω ότι πέταγε!

Αντώνης Μαρίνος

Παίδες, η λύση είναι μία: SLI (ή Crossfire, αναλόγως τα γούστα καθενός!). Παίρνεις ένα ΜΒ που σηκώνει 2,3 ή 4 κάρτες, παίρνεις δύο για αρχή (εγώ πήρα 5770) και αρχίζεις και φορτώνεις….!! Με λιγότερα από τα μισά χρήματα έχεις καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια (γιατί εκεί τις χρειάζεσαι). Με 70 και 80fps στα 1920×1080 γιατί να δώσω 600 και 700€ ?

mariose

@Marios Basileiou δεν ειναι 100 ποντους μπροστα η gtx590 αλλα σχεδον 300 ποντους πισω!!
https://www.hexus.net/content/item.php?item=29724&page=5
επισης στα περισσοτερα παιχνιδια ειναι πισω απο την 6990
και το κυριοτερο μεχρι τωρα εχουν καει πολλες 590
https://www.youtube.com/watch?v=sRo-1VFMcbc&feature=player_embedded
βεβαια αυτες οι καρτες δεν απευθυνονται στο μεσο αγοραστικο κοινο μονο σε εκεινους που παιζουν σε 3 οθονες και σε οσους θελουν νουμερα σε bench
το καλυτερο vοlume for many αυτη την περiοδο ειναι η 6950 που μπορει με ενα απλο φλασαρισμα να γινει μια 6970 με μονο 250 ευρο

Michael

Εγώ το θεωρώ υπερβολή να επιλέξει κανείς τέτοιες κάρτες για οικιακή χρήση! Ακόμα έχω την 4850 και σε 1600×900 (native της οθόνης μου) δεν χρειάστηκε ακόμα να ρίξω κάποια settings από τα high… Και μια 6870 που κοστίζει 230€ παίζει άνετα σε 1080p!!

Marios Basileiou

@Αντώνης Μαρίνος Παρολο που βγαζεις περισσοτερα fps ειναι αποδεδειγμένο οτι σπαταλανε περισσοτερο ρευμα ομως και γενικα δεν σε συμφερει!!
Να στο αποδειξω και μαθηματικα!Παιρνεις μια gtx580(απο 470 ευρω) ή 2 gtx570(απο 270χ2=540ευρω) σε SLI.Στην καλυτερη να σου βγαλουν 40 fps περισσοτερα στις πιο μικρες αναλυσεις αλλα σε full load ξεπερνανε την αλλη κατα 170w+!!Οποτε που ακριβως κερδισες?Στα λεφτα ή στο ρευμα?
Και αν δεν με πιστευεις δες και απο μονος σου εδω https://www.overclockersclub.com/reviews/nvidia_gtx590/16.htm

@mariose Συμφωνω μαζι σου,αν εισαι τοσο maniac τις παιρνεις αλλιως…!!Δεν φταινε οι καρτες που καηκαν πιστευω αλλα οι καμενοι ιδιοκτητες τους:P
Δες εδω(ενα αρκετο διασημο και απο τα καλυτερα benchmarks tools)
https://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
Και εδω το review
https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_590/23.html
Οι αποψεις διίστανται(γιαυτο και ο πολεμος), βασικα αλλου ερχεται πρωτη της nvidia και αλλου της amd(και στα σκορ και στα reviews εννοω).
Εμενα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι καλυτερη της Amd σε θεμα αποδοση/τιμη!

(Συγνωμη για το μεγαλο ποστ και τα links αλλα μαρεσει να τεκμηριώνω τις απαντησεις μου).

vasilis.

170w???? χαχαχαχαχααχχ,ρε δεν παμε καλα…πρασινη ενεργεια

mariose

@Marios Basileiou χωρις παρεξηγηση αλλα δεν νομιζω να ειναι το PassMark – G3D Mark διασημο benchmark και αξιοπιστο οταν εχει την 570gtx πολυ πιο πανω απο την 590gtx. Που ουσιαστικα η 590 ειναι 2χ570gtx. Για μενα καλα benchmark ειναι το 3d mark vandage ,pcmark vandage,3dmark 11,Unigine Heaven Benchmark 2.5 (DX11) κ.τ.λ.Οσο για τις 570gtx δεν νομιζω να ειναι 270 ευρο αλλα καπου στα 350

Μην παρεξηγησεις τα γραφομενα μου συζητηση κανουμε 🙂

Marios Basileiou

@mariose Συνονόματοι και αποτι φαίνεται και 2 ξεροκέφαλοι κιόλας 😛 δεν σε παρεξηγώ dont worry, εσύ να μην με παρεξηγάς:) Επειδη οπως ξαναειπα δεν μαρεσει να γραφω χωρις να τεκμηριωνω ή να ειμαι σιγουρος… το εψαξα,δες το στο skroytz απο ποσα ξεκινανε!!
Παρεμπιπτόντως η gtx 590 ειναι δυο 580 και οχι 570 ;)!!
Οσο για το Passmark δεν βαζω και το κεφαλι μου κατω 😛 οπως και δεν θα το εβαζα για κανενα site αλλα για δες και εδω https://www.hitechlegion.com/reviews/video-cards/9272
Φιλικα!

Αντώνης Μαρίνος

@Marios Basileiou: Ξαναδιαβάζω και ξαναδιαβάζω το τι γράφεις, και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι συμπέρασμα θες να καταλήξεις. Εγώ έγραψα το πολύ απλό σκεπτικό ότι, αντί να πληρώσω το premium της “κορυφαίας” κάρτας, παίρνω με λιγότερα λεφτά 2 μικρότερες, που μου δίνουν περισσότερα fps σε όλες τις αναλύσεις, μπορώ να κάνω scale πολύ πιο φθηνά και αποδοτικά, και *μπορεί* να καίνε λίγο παραπάνω ρεύμα (ίσως…). Σωστά, συμφωνούμε εδώ ?

Εσύ λες ότι μπορεί να κερδίζω σε fps, αλλά καίω παραπάνω ρεύμα, οπότε τελικά ρωτάς σε τι κερδίζω, στα λεφτά ή στο ρεύμα ?…Μα σε αυτό που είχα πει εξαρχής, σε λεφτά και απόδοση παντού….τώρα αν καίω και μισή kWh παραπάνω, θα κάνω πέτρα τη καρδιά μου και θα πληρώσω τα extra 50 λεπτά 🙂

Marios Basileiou

@Αντώνης Μαρίνος Μα ολο αυτο που σου εγραψα φιλε μου ηταν για να δεις οτι μπορει να κερδιζεις λιγα fps σε μερικα παιχνιδια και σε συγκεκριμενες αναλυσεις αλλα δινεις στην ουσια περισσοτερα λεφτα για τις καρτες οι οποιες σου σπαταλανε σιγουρα και περισσοτερο ρευμα!!
Οποτε το συμπερασμα ειναι οτι στην τελικη δεν κερδιζεις παντου στην αποδοση και σιγουρα χανεις στα λεφτα(ρευμα και αγορα) με το να παρεις τις 2 καρτες!!
Ποιος ο λογος να παρω δυο καρτες που θα μου στοιχισουν περισσοτερα και σε λεφτα και σε ρευμα και να μην παρω μια κορυφαια καρτα με καινουργια χαρακτηριστικα που θα αντεξει και περισσοτερο στον χρονο???
Γιατι ετσι οπως ειναι η τεχνολογια η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να παιρνεις κατι που να αξιζει και να αντεξει και λιγο στον χρονο!!!

Αντώνης Μαρίνος

@Marios Basileiou: μάλλον ή έχεις μπλέξει τα μοντέλα, ή δεν έχεις δει τις τιμές. Εγώ μίλησα για 2×5770, που σήμερα κάνουν 120-130€ η μία (ήτοι 250€ οι δύο). Ως επιδόσεις σε όλες τις αναλύσεις είναι με διαφορά καλύτερες από την 5870 (300€) που ήταν η βάση σύγκρισης όταν τις πήρα, ενώ ακόμα και σήμερα κοντράρουν στα ίσα (σε fps σε αναλύσεις μέχρι 1920×1080) τις 6970 (349€) και 570 (350€). Υπόψιν ότι τις κάρτες τις έχω σχεδόν ένα χρόνο, άρα και το επιχείρημα περί χρόνου μάλλον υπέρ της δικής μου άποψης είναι…

Να σημειώσω ότι όταν τις αγόρασα, η διαφορά τιμής των δύο 5770 από τη μία 5970 ήταν χαώδης (σχεδόν 200€). Απορώ πως -συνεχίζεις να- καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα…

Marios Basileiou

@Αντώνης Μαρίνος Δεν εχω μπλεξει τιποτα και εχω απολυτη γνωση πως πανε οι τιμες:),δεν ασχολουμε τωρα με τους υπολογιστες:P !!Αν το θετεις ετσι συγκεκριμενα εχεις δικιο αλλα αυτο δεν συμβαινει με ολα τα μοντελα ακριβως.. ΑΛΛΑ για να ειμαστε δικαιοι εγω μιλησα για την πλειοψηφια τι συμφερει και πιο ειδικα μιλησα για την gtx580 εναντιων gtx570 σε sli .. Αν βρεις μοντελα που ξεπερνανε σε crossfire ή sli το κανουργιο μοντελο με διαφορα και εχουν και αρκετη διαφορα στα χρηματα ΝΑΙ να τις παρεις αλλα αυτο δεν συμβαινει παντα αυτο ηθελα να σου δειξω!! “..η λύση είναι μία..” Δεν ειναι η μοναδικη και μια λυση γιατι δεν ειναι κανονας αυτο που λες!!

P.S Εγω μιλαω εντελως Φιλικα παντα και θέλοντας να λεω την αποψη μου τεκμηριωμενη για να βοηθαω και να ενημερώνονται σωστα ολοι οσοι θα διαβασουν το αρθρο και στο μελλον!!
Δεν ειναι αναγκη να εξαπτεσε:P συζητηση κανουμε!!Δεν θα γινουμε και η nvidia με την amd:P

Αντώνης Μαρίνος

@Marios Basileiou: Εννοείται, σιγά μην εξάπτομαι για τέτοια θέματα 🙂 Είμαι σε μια ηλικία (30φεύγα πλέον) που αυτά τα έχω αφήσει αρκετά χρόνια πίσω μου…

Όπως είπα λοιπόν, αν δεις π.χ. τα VGA Charts του Tom’sHardware, θα δεις ότι πάντα μα πάντα το SLI/Crossfire configuration στην ίδια τιμή (όπως π.χ. αυτό που αναφέρω εγώ στο παράδειγμα του δικού μου gaming PC) είναι καλύτερο από το single card, απλούστατα γιατί υπάρχει το premium του “κορυφαίου μοντέλου”. Ακόμα όμως και 1-2 σκάλες πίσω να πας, πάντα το αντίστοιχο multi-card είναι καλύτερο (αν μη τι άλλο πέρα από επιδόσεις προσφέρει load-balancing, π.χ. για dual monitor καταστάσεις).

Αν λοιπόν είσαι σε συγκεκριμένο προϋπολογισμό (όπως σχεδόν όλοι μας -πλέον….), τότε για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης στο γραφικό υποσύστημα αυτή είναι η καλύτερη λύση…Ακόμα όμως και αν έχεις τα χρήματα για τη “ναυαρχίδα”, τότε χαλάς λεφτά τζάμπα, γιατί πάντα το κορυφαίο το πληρώνεις, χωρίς απαραίτητα να παίρνεις και τις ανάλογες επιδόσεις…Αγοράζεις ίσως μεγαλύτερο χρόνο ζωής….

Οποιοσδήποτε έχει εμπειρία στο χώρο των υπολογιστών θα σου πει ότι η αγορά των best-of κάθε κατηγορίας είναι πεταμένα λεφτά…περιμένεις 2-3 μήνες να βγει η επόμενη “ναυαρχίδα”, και τότε αγοράζεις στο 50-60% της αρχικής τιμής 😉

Marios Basileiou

@Αντώνης Μαρίνος Απλα μου φανηκε καπως ειρωνικη η πρωτη σου προταση 🙂 Χαιρομαι παντως…
H σελιδα που αναφερεις ειναι μια απο τις καλυτερες που ελεγχω παντα,ειδικα το charts best for month :P.Απλα αν προσεξεις στα chart κατα καιρους δεν ειναι κανονας για ολες τις καρτες αυτο που λες εγω εκει θελω να καταληξω…Τωρα οτι θα βρεις εξαιρεσεις,παντου υπαρχουν:)…Πχ δες την 3870 X2 κατω απο την 4870(που στην ουσια ειναι λες και την εβαλες εσυ crossfire) και την gtx580 εναντι 2 gtx570 σε sli….

“Οποιοσδήποτε έχει εμπειρία στο χώρο των υπολογιστών θα σου πει ότι η αγορά των best-of κάθε κατηγορίας είναι πεταμένα λεφτά…περιμένεις 2-3 μήνες να βγει η επόμενη «ναυαρχίδα», και τότε αγοράζεις στο 50-60% της αρχικής τιμής ;-)”
Εδω θα συμφωνησω μαζι σου με χιλια,το κακο ειναι οτι πρωτα την παθαινεις για να μαθεις:P!!!!:)

mariose

@Marios Basileiou προφανως ειμαστε πολυ ξεροκεφαλοι 🙂 οσον αφορα την gtx580 ειναι ΛΑΘΟΣ να την συγκρινεις με gtx570sli γιατι πολυ απλα ειναι τεραστια η διαφορα αν αναλογιστεις οτι μια gtx 570 ειναι ενα 10% ΜΟΝΟ απο την gtx580.Οι gtx570 sli συγκρινετε μονο με την gtx590 που στην ουσια ειναι 2 χ 580gtx ΑΛΛΑ με πετσοκομενα ρολογια(ειχα κανει λαθος σε πιο πανω post). Για την τιμη της 570gtx οσο κι αν εψαξα δεν την βρηκα κατω απο 336 ευρο.
https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=570gtx

Πες μας το μαγαζακι που τις εχει 270 ευρο να παρω ακομη μια για sli :))!!!

Marios Basileiou

@mariose Ηταν το προηγουμενο high end μοντελο ομως και η κουβεντα ολη βασιστηκε σε αυτο!!(Οτι συμφερει οικονομικα να κανεις crossfire ή sli με το προηγουμενο μοντελο/α και ξεπερνας την καινουργια …).Εξαλου με τι θα την συγκρινεις??Με 1χρονου καρτες?ή καρτες με λιγοτερες τεχνολογιες??Το πιο λογικο ειναι να την συγκρινεις με το προηγουμενο high μοντελο !!

https://www.skroutz.gr/s/321201/Gigabyte-GeForce-GTX570-1280MB-1671.html
Λαθος των αποτελεσματων του σκρουτζ και δικο μου λαθος που κοιτουσα μονο τις τιμες 😛

mariose

φιλε μαριε η gtx570 δεν ηταν το προηγουμενο high end μοντελο αλλα ειναι το μικρο αδελφακι της gtx580. Το προηγουμενο high end μοντελο της nvidia ειναι η gtx480. Οπως και με τις ΑΤΙ η προηγουμενη σειρα ηταν η 5χχχ και τωρα με τις 6χχχ.

Marios Basileiou

Φιλε συνονοματε και ετσι να το θεωρησουμε…δηλαδη gtx580 vs gtx480sli παλι νικαει η μονή καρτα(580) και ερχομαστε παλι σε αυτο που ελεγα!!!

Αν θες και αποδειξεις να σου πω!!
(Στα λεφτα)Η 480 ξεκιναει απο 325euro Χ 2=650ευρω ενω η 580 ξεκιναει απο 470ευρω!! 1-0 υπερ της 580
(Αποδοση)Η 480 σε SLI στο 3dmark06 2560×1600 αναλυση βγαζουν 23313 ενω η gt580 20098!! 1-1
(Καταναλωση)304W max η GT580 ενω οι GT480SLI 624W max!!2-1 υπερ της 580

Με αλλα λογια οπως και αν το κανεις οτι και να μου πεις σε ενα σημειο καταληγουμε!!!
Σε αυτο που ελεγα απο την αρχη,οτι γενικα δεν ειναι απολυτο οτι συμφερουν οι sli-crossfire εναντι μιας καινουργιας high end καρτας!!!Στην προκειμενη περιπτωση χανεις 180 ευρω,κερδιζεις 3000 ποντους περιπου σε ψηλες αναλυσεις και πληρωνεις το διπλασιο ρευμα!!!
Μπορει να ειμαι λιγο ξεροκεφαλος αλλα ειμαι ακομη περισσοτερο οταν εχω δικαιο:P

mariose

Sorry που σε αμφισβητω και παλι..χαχα, αλλα το 3dmark06 δεν ειναι πλεoν αξιοπιστο για τις κενουριες καρτες. δλδ οσες καρτες και να βαλεις δεν βλεπεις την αντικειμενικη δυναμη των καρτων.
Σε ενα συντομο search που εκανα στο guru3d βρηκα για το 3DMark Vantage (DirectX 10)
gtx580= 24426
gtx480= 19924
gtx480sli=29585
οπως βεπεις 5000 στο vantage ειναι σχετικα μεγαλη διαφορα που μεταφραζεται και σε μεγαλη διαφορα σε FPS στα games.
Δες και ενα συγκριτικο απο το Crysis: Warhead – DirectX 10
https://www.hardwareheaven.com/reviews/1061/pg6/gigabyte-nvidia-geforce-gtx-580-sli-review-crysis-warhead.html
Αυτα για την αποδoση των δυο καρτων, οσον αφορα την καταναλωση συμφωνω απολυτα με αυτα εργαψες αλλα ενας που τον ενδιαφερουν μονο οι επιδοσεις η λεξη καταναλωση δεν υπαρχη στο λεξιλογιο του.
Και κατα τη γνωμη μου η καταναλωση ειναι το τελευταιο πραγμα που σκεφτομαστε ολοι μας οταν παμε να παρουμε ενα pc η να το αναβαθμισουμε..

Marios Basileiou

Χεχ,συγνωμη εγω γιατι θα διαφωνησω μαζι σου!!Μην συγκρινεις περισινα ξινα σταφυλια,εμεινες πισω αποτι φαινεται 😛 Συγκρινε το Dx11 που αντιπροσωπευει και τις δυο καρτες και τον ισχυρισμο μου οτι θες να παρεις κατι που να αντεξει!!Στο καινουργιο unigine που υποστηριζει DirectX 9, DirectX 10, DirectX 11 and OpenGL 4.0 στην αναλυση 1920χ1200 με 8x Anti-Aliasing
GTX480 SLI 89FPS(Frames Per Second)
GTX580 83FPS
Για κανεναν gamer δεν ειναι τιποτα τα 6fps!!Επισης θα διαφωνησω στο οτι δεν τους νοιαζει η καταναλωση ρευματος!!Καθως οτι βρισκομαστε σε κριση τωρα και δεν θα αρεσε σε ολους να πληρωνουν 200ευρω+ ρευμα(οπως εγω:( ) αφου εχουν κοπανησει και κανενα 2χιλιαρο για τον υπολογιστη!!.Μπορει να μην τους νοιαζει τοσο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν τους νοιαζει καθολου!!Αν δεν τους ενοιαζε δεν θα προσπαθουσαν οι ετερειες που κανουν καρτες γραφικων να τις κανουν ολο και πιο green και να καταλανωνουν λιγοτερο ρευμα,οπως η 6χχχ της amd!Αν και η nvidia αποτυγχαινει οικτρα σε αυτο:P

Marios Basileiou

Εξαλου 300Watt περισσοτερα καταναλωση μονο απο την καρτα γραφικων δεν ειναι και κατι που κανεις τα στραβα ματια!!:P Γιατι οσο φανατικος gamer και να εισαι μετα θα το σκεφτεις και μια και δυο φορες καθως μπορει να χρειαστεις αλλαγη τροφοδοτικου περα απο το χρηματικο κοστος που θα εχεις στο ρευμα!!!Οποτε δεν μπορει να ειναι το τελευταιο πραγμα που σκεφτεσε καθως οτι το τροφοδοτικο ειναι απο τα κυριοτερα πανω σε εναν υπολογιστη και το πρωτο πραγμα που σκεφτεσε οταν θες να κανεις αναβαθμιση!!

mariose

Ας τα παρουμε τα πραγματα ενα ενα.Νταξη δεν μπορεις να μου βαζεις το 3dmark06 και να λες οτι εμεινα εγω πισω :P. Απλος εγω εβαλα το vantage επειδη αντιπροσωπευει επι το πλειστον τα σημερινα παιχνιδια Θα συμφωνησω οτι το unigine ειναι οτι καλυτερο σε DX11 γιατι πολυ απλα η μηχανη γραφικων που εχει υποστηριζει πληρως το dx11. Τα σημερινα παιχνιδια που εχουν dx11 ειναι απλος ενα patch και τιποτα αλλο(τρανο παραδειγμα το crysis 2 που περιμενουν ακομα το patch dx11), για αυτο και δεν εχει ακομα μεγαλη διαφορα το dx10 με το dx11.O λογος που το κανουν αυτο οι εταιριες ειναι γιατι πολυ απλα ο περισσοτερος κοσμος εχει καρτες με( dx9, dx10). Στο θεμα της καταναλωσης τωρα μαλλον εχεις μπερδευτει λιγο, και εξηγουμε. Οταν σε μια καρτα λεει οτι εχει 300w δεν σημαινει οτι καιει η καρτα συνεχως τοσο, τα 300w ειναι max load δλδ οταν δουλευει 100% που αυτο δεν γινετε απο κανενα παιχνιδι.(και στα cpu το ιδιο) καλα καλα ουτε στο 50% δεν φορτωνει. Και σε διαβεβαιω οτι η gtx480 που ειναι οτι χειροτερο σε καταναλωση δουλευει αψωγα και με ενα ΚΑΛΟ τοφοδοτικο 550w Για το θεμα “φανατικος gamer” θα σου συνιστουσα να μπεις σε καποια γνωστα forums… Συνέχεια »

Marios Basileiou

Συνονοματε το οτι ειπα εμεινες πισω το ειπα μονο και μονο επειδη συγκρινες το dx10 στην στιγμη που οι καρτες ειναι dx11 και το unigine ειναι φοβερο στο ειδος του!! Γνωριζω απολυτα τι εστι καταναλωση ρευματος και αν διαβασεις καλα εγω ειπα max Watt που προφανω δεν προσεξες!! Τωρα αν θα δουλευει με 550W τροφοδοτικο αμφιβαλλω!! Τα forum τα εχω διαβασει παμπολες φορες και εχω δωσει και συμβουλες σε πολλους αλλα και οχι μονο στα φορουμ αλλα και στην δουλεια μου!!Γνωριζω τι εστι φανατικος gamer καθως ημουν και συνεχιζω να ειμαι(εχω ενα καλο ,θελω να πιστευω υπολογιστη που τον εφτιαξα εγω αφου ασχολουμε απο τα 15 μου με τους υπολογιστες και απο τα 17 επαγγελματικα,εχω ολα τα gaming περιφεριακα καθως και οτι ημουν admin σε gaming servers,ιδιοκτητης gaming server μεχρι πολυ προσφατα κιολας κτλ…)αλλα ποτε δεν ειχα καρτες σε sli ή crossfire και δεν εχω ποτε σκοπο να το κανω στην στιγμη που δεν με συμφερει απο καμια μερια!! Τελοσπαντων δεν θελω και δεν ειχα σκοπο να περιαυτολογησω ή να κανω το θεμα βαρετο απλα ηθελα να σου δειξω οτι δεν ειμαι τοσο ασχετος οσο νομιζεις!! Τωρα αν δεν σε πειθω..καλος ..κανε οτι νομιζεις,εγω να βοηθησω ηθελα αλλα επειδη παρατραβηξαμε… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.