AMD Ryzen 4000: Οι νέοι επεξεργαστές έρχονται τον Σεπτέμβριο

, AMD Ryzen 4000: Οι νέοι επεξεργαστές έρχονται τον Σεπτέμβριο

Η AMD κυκλοφόρησε επιτυχημένα το προηγούμενο έτος τους επεξεργαστές Ryzen 3000 και σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η κόκκινη εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει τους Ryzen 4000 τον Σεπτέμβριο. Αρχικός σκοπός της AMD ήταν να παρουσιάσει την νέα γενιά επεξεργαστών κατά την διάρκεια της Computex στις 2-6 Ιουνίου, ωστόσο ο κορονοϊός προκάλεσε την μεταφορά της έκθεσης στις 28-30 Σεπτεμβρίου.

Προς το παρόν υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για το αν θα γίνει έκθεση αυτό όμως εξαρτάται από το πως θα εξελιχθεί η πανδημία. Ωστόσο, αν όλα κυλήσουν ομαλά τότε η AMD θα παρουσιάσει τους νέους επεξεργαστές για desktop προς τα τέλη Σεπτεμβρίου ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και η κυκλοφορία τους.

Οι επεξεργαστές με κωδική ονομασία Vermeer φημολογείται ότι θα βασίζονται στην νέα Zen 3 μικροαρχιτεκτονική της εταιρείας η οποία θα χρησιμοποιεί το enhanced 7nm node της TSMC εξαιτίας των καλών σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Τέλος, το AM4 chipset αναμένεται να μπορεί να υποστηρίξει αυτούς τους επεξεργαστές ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για αυτούς τους επεξεργαστές όσο πλησιάζουμε όμως αναμένεται να μάθουμε τα μοντέλα και τα χαρακτηριστικά τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Αν δεν απαντησει η Ιντελ με κατι τρομερο την εχει ασχημα..Θα πουλησουν τελεια οπως και οι προηγουμενοι..Μπραβο στην amd!!

Prideous

Αν δεν κάνω λάθος η Intel έχει παραδεχτεί ότι βρίσκεται 2-3 χρόνια πίσω από τον ανταγωνισμό !
Άρα δύσκολο το βλέπω

νωντας

Συμφωνω με αυτο που λες,εχει πολυ δρομο η ιντελ να καλυψει για να φτασει την amd..Καταρχην η ιντελ χρεωνει πολυ ακριβα τους 8πυρινους για ελαχιστη διαφορα στις επιδοσεις,που με τους καινουργιος ryzen θα εκμηδενιστει τελειως ισως να την περασουν κιολας.δευτερον η καταναλωση και η θερμικη συμπεριφορα της ιντελ,λογω 14nm βεβαια,ειναι χαλια.και σαν να μην εφταναν και αυτα για να φτασουν στα 7nm που ειναι τωρα η amd θα περασουν τουλαχιστον 2-3 χρονια και τοτε h amd θα ειναι 5nm++..Απειρα μπραβο στην amd λοιπον που εριξε τις τιμες στους πολλαπλους πυρηνες και μη ξεχναμε οτι χωρις αυτην οι νεες κονσολες θα ηταν μετριες και ετσι ολη βιομηχανια των παιχνιδιων θα εμενε πισω τεχνικα..Και μια που ειπα κονσολες,οταν με το καλο βγουν θα τριβουμε τα ματακια μας καθως δεν μιλαμε για απλο αλμα τεραφλοπς κλπ..Στο ps5 πχ θα εχουμε την tempest engine που θα δινει για πρωτη φορα στα χρονικα 3d. ηχο που θα ειναι ανωτερος ακομη και απο dolby atmos που αυτη τη στιγμη ειναι το ανωτερο φορματ ηχου!!!Οποτε μαζι με τους ταχιστους καινουργιους δισκους και τους καινοργιους επεξεργαστες,που πατανε κατα πολυ τους προηγουμενους θα εχουμε οπτικοακουστικα ανεπαναληπτες εμπειριες που δεν εχουμε ξαναζησει ποτε..Βαλε και τα hdr,παρε και μια καινουργια TV… Συνέχεια »

Prideous

Εγώ πάντως που αγόρασα τον πρώτης γενιά ryzen 5 όταν είχε βγει μπορώ να πω πως με καλύπτει άνετα ακόμα και σήμερα
Και δεν έδωσα πάνω από 150€ αν θυμάμαι καλά !
Επίσης παραδέχομαι την amd που συνεχίζει και βγάζει νέους επεξεργαστές με το chipset και όταν κάποιος θα πάει να κάνει το upgrade δεν θα χρειαστεί να αλλάξει και μητρική !
Ήμουν χρόνια Φαν της Intel αλλά με αυτές της τιμές και με αυτά που προσφέρει πιστεύω δεν έχει χάσει μόνο εμένα αλλά και πολύ κόσμο ακόμα !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.