AMD Ryzen 7 4800U: Ο πρώτος 7nm επεξεργαστής για laptop στον κόσμο

AMD Ryzen 7 4800U, AMD Ryzen 7 4800U: Ο πρώτος 7nm επεξεργαστής για laptop στον κόσμο

Η AMD βρέθηκε στην έκθεση CES 2020 και παρουσίασε τον πρώτο 7nm επεξεργαστή στον κόσμο που προορίζεται για φορητές συσκευές, όπως τα laptops. Ο AMD Ryzen 7 4800U είναι το νεότερο flagship μοντέλο της σειράς Ryzen 4000 Mobile και σύμφωνα με την εταιρεία είναι πιο ισχυρός από τον Ice Lake της Intel.

Τι προσφέρουν τα νέα chips

Η CEO της εταιρείας, Lisa Su, ανέφερε ότι ο AMD Ryzen 7 4800U είναι κατά 4% καλύτερος στο single-thread processing και κατά 90% στο multi-thread processing, από ότι ο Ice Lake. Επιπλέον, σημείωσε ότι έχει καλύτερες επιδόσεις στην επεξεργασία γραφικών κατά 28%. Η σύγκριση έγινε με έναν Intel Core i7-1065G7 που βασίζεται σε 10nm.

Ημετάβαση που έκανε η AMD στην 7nm δεν επηρέασε μόνο τις επιδόσεις του επεξεργαστή. Ο Ryzen 7 4800U είναι δύο φορές πιο αποδοτικός ενεργειακά, σε σύγκριση με τους 12nm Ryzen, κάτι που θα ενισχύσει κατά πολύ την αυτονομία των laptops που θα τον χρησιμοποιούν.

Η τρίτης γενιάς Ryzen 4000 θα προσφέρονται σε U, H και Pro παραλλαγές. Οι πρώτες αφορούν ultrathin συσκευές, οι μεσαίες προορίζονται για gaming laptops και φορητούς που στοχεύουν σε σχεδιαστές, και η Pro θα χρησιμοποιηθούν σε ultrathin laptops που προορίζονται για επιχειρηματικούς πελάτες.

Ο πρώτος υπολογιστής που θα χρησιμοποιεί τον AMD Ryzen 7 4800U θα είναι το Lenovo Yoga Slim 7. Η AMD υποσχέθηκε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα κυκλοφορήσουν δεκάδες ακόμη φορητές συσκευές με τα νέα chips. Ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν βγει στην αγορά εκατοντάδες προϊόντα με τους νέους επεξεργαστές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.