Computers

AMD ThreadRipper 1998X: 16C/32T @ 3.9GHz (boost) και 44 PCIe lanes

Στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης Computex 2017, η AMD αναμένεται να ανακοινώσει με περισσότερες λεπτομέρειες τους νέους high-end επεξεργαστές που θα βρίσκονται στην πλατφόρμα Χ399.

Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος επεξεργαστής της σειράς ThreadRipper θα είναι ο 1998Χ με 16 πυρήνες και 32 threads χρονισμένος στα 3,5GHz και boost clock τα 3,9GHz. Θα υποστηρίζει quad channel DDR4 και 44 PCIe lanes. Οι απαιτήσεις τροφοδοσίας θα είναι 155W TDP.

Ουσιαστικά με τον επεξεργαστή αυτό η εταιρία προσφέρει ισχύ ισάξια με αυτή 2 Ryzen 7 1800X ( 8C/16T x 2 = 16C/32T ). Τον 1998Χ θα πλαισιώνουν κι άλλοι επεξεργαστές με λιγότερους πυρήνες και threads, 10C/20T, 12C/24T και 14C/28T αντίστοιχα, με διαφοροποιήσεις σε TDP και GHz.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 30 Μαΐου 2017 10:27

Σχόλια

  • Τι να τους κάνουμε τους 16 πυρήνες ??? Που υπάρχουν προγράμματα και παιχνίδια που να υποστηρίζουν και τους 16 πυρήνες ???

  • @knightrider
    Οι περισσότεροι πυρήνες αυξάνουν την παραγωγικότητα και μειώνουν κατά πολύ τους χρόνους σε renders υψηλών απαιτήσεων. Συν ότι η amd μας έχει συνηθίσει σε χαμηλότερες τιμές από την Intel.. Προφανώς δεν απευθύνονται αυτοί οι επεξεργαστές στον μέσο καταναλωτή.

  • @KnightRider ρε φίλε δεν είναι όλα lol zula και forza. Όταν όλο και περισσότεροι έχουν μια red και πρέπει να κάνουν render σε 8κ ναι έχουν χρήση τόσοι cores, επειδής χαρτογράφηση η άλλοι τεράστιοι υπολογισμοί πάλι χρειάζονται τόσα cores. Δεν απευθύνεται σε εσένα τον μέσο χρήστη που πλέον κάνεις καλά την δουλειά σου με έναν g4560, τους xeon θέλει να πολεμήσει.

  • Το θέμα είναι να υπάρχει μεγάλη βάση χρηστών που έχουν 4+ πυρήνες, ώστε να βγουν προγράμματα που να τους υποστηρίζουν.
    Επίσης καλύτερα να έχεις 16 ή 32 ή 100 πυρήνες και να κάθονται, παρά να πληρώνεις 4-πύρηνους χρυσούς με μηδαμινές διάφορες (για την ίδια συχνότητα).

    Μπράβο στην AMD που δημιούργησε επιτέλους σοβαρό ανταγωνισμό με προσιτά προϊόντα.
    Ήδη η "μπλε" άρχισε να ξεκολλάει από τους 4-πύρηνους και τους 8-πύρηνους του χιλιάρικου. Άντε να καταργηθούν και οι 2-πύρηνοι...

  • Αν γίνεται ας προστεθεί στο αρχικό μου σχόλιο.

    Δεν πολεμάει τους Xeon, γι' αυτούς έχει τους Epyc (Naples) , αλλά τους Extreme της Intel (τα socket 99).
    Για να μη μπερδευτεί κανείς.

  • @KnightRider Streaming και rendering χρησιμοποιούν πολλούς πυρήνες.
    @Chris Για τους xeon υπάρχει ο Epyc SOC. Η μάχη είναι στο pronsumer (HEDT) κοινό.
    @Gvirginia από την μία να καταργηθούν οι διπύρηνοι (με δύο νήματα) για να υπάρχει εξέλιξη αλλά από την άλλη το κοινό που έχει διπύρηνους (σαν εμένα) θα μείνει χωρίς υποστήριξη.

  • Πολύ χαίρομαι που βλέπω κι άλλο άρθρο αφιερωνένο στους ηπολογιστές και χαίρομαι ακόμη περισσότερο που διάβασα και έμαθα για την πλατφόρμα χ399 και τον 1998χ επεξαργαστή της AMD στο techblog. Δεν λέω καλά τα smartphones καλά τα leaks αλλα η τεχνολογίο δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά και θα χαρώ να δω (και πιστεύω όχι μόνο εγω ) αρθρα για pc για ήχο κλπ !

  • @Nick_GR

    Αυτό που λέω είναι γιατί να μείνεις στον διπύρηνο όταν ο τετραπύρηνος θα έχει 50€ και ακόμα φθηνότεροι να είναι οι 2c/4t?
    Δεν έχει νόημα πλέον η ύπαρξη τους εκτός του μέγιστου κέρδους.

    Και δε γίνεται σε μία νύχτα η αλλαγή, αλλά σε διάστημα 2+ χρόνων τουλάχιστον.

    Δες τώρα πχ που με 300+ παίρνεις οχτώ πυρήνες από την AMD ενώ της Intel έχει 1000€.
    Δε λέω, έχουν τα προβλήματά τους, αλλά είναι μια καλή αρχή.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.