Η Apple αποκάλυψε νέο iMac Pro και ανανέωσε MacBooks & iMacs

imac pro macbook imac, Η Apple αποκάλυψε νέο iMac Pro και ανανέωσε MacBooks & iMacs

Μπορεί το WDDC παραδοσιακά να μας δίνει κυρίως ανακοινώσεις που αφορούν στο software, όμως η Apple είχε να κάνει σημαντικές αποκαλύψεις στο κομμάτι του hardware. Μαζί με τα νέα iPad Pro 10.5 και 12.9″ και το ηχείο το έξυπνο ηχείο HomePod, έφερε νέο iMac Pro και ανανέωσε MacBooks & iMacs.

iMacs

Ένα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι οι καλύτερες οθόνες που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η Apple. Είναι 43% πιο φωτεινές από την προηγούμενη γενιά (έως 500 nits) και διαθέτουν 10-bit dithering

Επίσης τα νέα iMacs θα είναι πολύ πιο γρήγορα από την προηγούμενη γενιά. Χρησιμοποιούν νέους Intel Kaby Lake επεξεργαστές, το 21.5 ιντσών iMac φτάνει έως και 32GB RAM και το μεγαλύτερο 27 ιντσών μοντέλο στα 64GB RAM. Η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει έως 2TB (HDD+SSD) με SSDs που είναι έως και 50% πιο γρήγοροι.

Βελτίωση έχει γίνει και στα γραφικά. Ξεκινάμε με Intel Iris iGPU δίνει έως και 80% αυξημένη απόδοση από την προηγούμενη γενιά. Ωστόσο, η Apple στράφηκε και στην σειρά AMD Radeon Pro 5xx για πιο απαιτητικές εργασίες. Ο μεγάλος iMac 27″ έχει Radeon Pro 570/ 575 ή 580 με έως 8GB VRAM. Η top έκδοση προσφέρει έως 5.5 TFLOPS computing power, κατάλληλη για VR. Ο μικρότερος 21.5 ιντσών iMac ενσωματώνει Radeon Pro 555 ή 560 με έως 4GB VRAM.

Η τιμή για το βασικό μοντέλο 21.5″ ξεκινά από 1.100 δολάρια και αν θέλεις οθόνη 4K ανεβαίνεις στα 1.300 δολάρια. Ο 5K iMac Retina ξεκινά από 1.800 δολάρια.

imac pro macbook imac, Η Apple αποκάλυψε νέο iMac Pro και ανανέωσε MacBooks & iMacs

MacBooks

Οι αλλαγές στα νέα MacBooks περιορίζονται σε επεξεργαστές Intel Kaby Lake και χαμηλότερες τιμές. Η βασική έκδοση του MacBook ξεκινά από 1.300 δολάρια (και έχει έως 50% ταχύτερο SSD), το βασικό MacBook Pro 13 ξεκινά επίσης από 1.300 δολάρια. Το 15 ιντσών MacBook Pro, έχει επιλογή για καλύτερα γραφικά και η τιμή του ξεκινά από 2.400 δολάρια. Τα νέα Macs είναι ήδη διαθέσιμα από το Apple.com.

imac pro macbook imac, Η Apple αποκάλυψε νέο iMac Pro και ανανέωσε MacBooks & iMacs

iMac Pro

Διαθέτει ίδιο σώμα και 5K οθόνη με το 27 ιντσών iMac, αλλά έρχεται σε αποκλειστικό Space Grey χρώμα. Η εσωτερική ψύξη είναι πολύ πιο βελτιωμένη χάρη στη διπλή ρύθμιση φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Το iMac Pro δίνει την επιλογή για Intel Xeon με έως και 18 πυρήνες, ενώ υπάρχουν και πιο οικονομικές εκδόσεις με 8 και 10 πυρήνες. Επίσης μπορείς να βάλεις έως 128GB ECC RAM και 4TB SSD (3GB/s).

imac pro macbook imac, Η Apple αποκάλυψε νέο iMac Pro και ανανέωσε MacBooks & iMacs

Τα γραφικά είναι workstation-grade – Radeon Vega με έως 16GB VRAM. Προσφέρει έως 11 TFLOPS σε single precision και 22 TFLOPS σε half precision.

Ο iMac Pro είναι ο πρώτος Mac με ενσωματωμένο 10Gb Ethernet και 4x Thunderbolt θύρες, 1080p FaceTime και θύρα UHS-II.

Τέλος, φτάνουμε στην τιμή, με το iMac Pro (8-core Xeon, Vega GPU, 1TB SSD) να ξεκινά από 5.000 δολάρια και η διάθεση θα ξεκινήσει από Δεκέμβριο.

imac pro macbook imac, Η Apple αποκάλυψε νέο iMac Pro και ανανέωσε MacBooks & iMacs
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Το μηχάνημα είναι ΤΕΡΑΣ! Είμαι περίεργος πόσο καλά θα δουλεύει το σύστημα ψύξης με αυτά τα χαρακτηριστικά! Στα 5000 θα το χαρακτήριζα ευκαιρία.. Μετά διάβασα οτι ξεκινάει απο…

giannis

Το Imac pro είναι κτήνος. Πολύ ειδικό μηχάνημα και για λίγους όχι μόνο από οικονομικής πλευράς.

ΝΙΚΟΣ

Την μερίδα του λέοντος στην τιμή έχει η Intel με την Xeon series και η κάρτα γραφικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.