Computers

Apple 1: Πουλήθηκε σε δημοπρασία προς 815.000 δολάρια

Σε δημοπρασία στο CharityBuzz πουλήθηκε ένας ιδιαίτερα σπάνιος Apple 1 προς 815.000 δολάρια, χωρίς όμως να καταφέρει τελικά να σπάσει το ρεκόρ που είχε πετύχει ένα αντίστοιχο σύστημα που είχε πωληθεί το 2014 προς 905.000 δολάρια.

Αρχικά υπήρχε προσφορά ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Apple 1, η οποία όμως λίγα λεπτά πριν η δημοπρασία ολοκληρωθεί αποσύρθηκε και έτσι η νικητήρια προσφορά ήταν η αμέσως επόμενη προς 815.000 δολάρια.

Αν και το σύστημα που πωλήθηκε δεν είναι λειτουργικό, αναμενόταν να φτάσει σε τιμή το 1 εκατομμύριο δολάρια, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Ο συλλεκτικός αυτός υπολογιστής, ο πρώτος που κυκλοφόρησε κάτω από την φίρμα της Apple και έχει σχεδιάσει ο Steve Wozniak το 1976, πωλήθηκε ως πακέτο μαζί με ένα τροφοδοτικό της εποχής, το αυθεντικό ACI cassete board του Apple 1, κασέτες με την BASIC για τον Apple I και το πλήρες σετ εγχειριδίων που ερχόταν με τα boards του Apple I.

Πηγή

Σχόλια

  • Και τα καινούργια της Apple κανονικά τόσο θα έπρεπε να πωλούνται γιατί και αυτά στα χαρακτηριστικά αντίκες είναι.

  • Zois κοιτά να δεις ένα περίεργο πράγμα που οι αντίκες τις Apple περνάνε κατα πολυ σε ταχύτητα και επιδόσεις τις τα 'εξελιγμενα' των άλλων εταιρειών.... Απλά τραγικό.

  • Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Ειδικά το iphone 6s είναι για κλάματα σε χαρακτηριστικά.
    Τώρα πως αυτή η περσινή αντίκα ξευτιλίζει το φετινό τέρας note 7, είναι άλλο θέμα.

  • Zois κοιτά να δεις ένα περίεργο πράγμα που οι αντίκες τις Apple περνάνε κατα πολυ σε ταχύτητα και επιδόσεις τις τα ‘εξελιγμενα’ των άλλων εταιρειών…. Απλά τραγικό.
    Επειδή έχω ζήσει τα τέλη της 10ετιας του 80 πιστεψε Mary τα πραγματα ηταν πολυ διαφορετικα για την Apple και τα PCs...Πολυ διαφορετικα!Υπηρχε και η Amiga (με την οποια πολλα απο τα εφε στην τηλεοραση και στο σινεμα φτιαχνονταν αποκλειστικα εκει!) οπως επισης και ο Atari ST οπου δεν υπηρχε στουντιο ή καλλιτεχνης που να μην επεξεργαζοταν την μουσικη του εκει!Ο καιρος τους περασε αλλαξαν οι εποχες και παρηλθαν.Ετσι εχουν τα πραγματα για ολα!Ολα αυτα φιλικα και ενημερωτικα παντα.

  • Καλά ας μάθει η Apple να φτιάχνει κινητά που κάνουν σαν κουδουνιστρες και βγάζουν γκρι γραμμουλες οι οθόνες της και μετά τα συγκρίνετε.

  • Ας μάθει η Samsung να βγάζει phablets που δεν θα σέρνονται και θα χάνουν με τεράστια διαφορα΄από το περυσινό smartphone της Apple και μετά ονειρευτείτε να πουλάτε το Galaxy S7 τρεις μηνές μετά την κυκλοφορία του λίγο πάνω από τη μισή τιμή.

  • Κανονικά σε όποιον αγοράζει κινητό με την χάλια οθόνη IPS και μπαταρία που κρατάει μίση μέρα σαν το iphone 6S πρέπει να του απαγορευτεί να γράφει σχόλια στο avclub καθότι είναι άσχετος με την τεχνολογία.

  • Ρε παιδια δε φταιει η apple..... Θα βγαλει πάλι φετος μια παπαρια που κοστιζει το πολυ 150 δολαρια σε hardware του 2012 και δε κοστιζει τπτ σε αναπτυξη λογισμικού απλα επειδη είναι ιδιο με το ιος 7 ισωςκ χειρότερο, κ αμεσως θα τρεξουνε τ προβατα κ παλι θα ξεπουλησει το μηλοφωνο.... Αν ομως λεγαμε οχι δεν αγοράζω φετος iphone 7 γιατι δεν μου προσφέρει τπτ παραπανω απο το 6s,(η το απλο 4αρι που ειχε κ απιστευτα καλυτερη μπαταρια) τοτε η apple θα αναγκαζοταν να προσπαθησει περισσοτερο κ γνωμη μου ειναι οτι θ εκανε θαύματα .....Οποτε οι μονοι που φταιμε ειμαστε εμείς οι καταναλωτες..Αερα να πουλησει αυριο η απλ θα τρεξουμε να αγοράσουμε.. Καλα να παθουμε......

  • Λογομαχία στελεχών της Apple και της Samsung γιατί γίνεται εδώ; Παιδιά, οι επιχειρηματικές σας κόντρες μπορούν να γίνουν είτε private, είτε στα δικαστήρια. Δεν έχει νόημα εδώ

  • Λογική τιμή για το πλήρες σετ με όλη την έμφαση που έχει δοθεί το τελευταίο καιρό με τις βιογραφικές ταινίες του Τζόμπς.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.