Διαφανές 3D desktop PC στα ερευνητικά κέντρα της Microsoft

Το Applied Sciences Group, ένα ερευνητικό κέντρο της Microsoft παρουσίασε μία εντυπωσιακή σπουδή πάνω στο πώς θα είναι τα desktop PC στο μέλλον. Σύμφωνα με τα όσα δείχνουν οι ερευνητές στο σχετικό βίντεο, τα desktop του αύριο θα είναι… διαφανή, με χειρισμό κίνησης τύπου Kinect, μορφή all in one και πραγματικά compact διαστάσεις.

Η οθόνη θα είναι αναδιπλούμενη και θα επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει εμπλουτισμένες εικόνες augmented reality, στις οποίες θα μπορεί να παρεμβαίνει με τα χέρια του, ενώ πάντοτε θα είναι διαθέσιμο ένα κανονικό πληκτρολόγιο στη βάση. Εννοείται ότι το πρωτότυπο αυτό υποστηρίζει τεχνολογία 3D για ακόμα πιο εύκολο χειρισμό. Η ιδέα βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και δεν πρόκειται να δούμε σύντομα κάποια εφαρμογή της, αλλά είναι καλό να παίρνουμε μία γεύση από τα μελλούμενα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Μαρτίου 2012 14:14

Σχόλια

  • η ιδεα μου ειναι ή πρεπει να ξερεις τυφλο,για να το χρησιμοποιήσεις?λολ!!!!

  • ειμαι ο μονος που απο μικρος εβλεπα διαφανης οθωνες στις ταινιες επιστημονικης φαντασιας και δεν εβρισκα ΚΑΝΕΝΑ νοημα σαυτο? Εννοω πως δε μπορω να φανταστω οτι θα τυπογραφω καπου ή θα κανω οτιδηποτε και απο πισω θα βλεπω τον τοιχο! (εστω και αν στο συγκεκριμενο σημειο τυπογραφησης εχει λευκο background)

  • Έτσι όπως είναι η τύπισσα μόνο κάτι τέτοια θα μπορούσε να κάνει.Άχρηστο

  • @Tron μπορεί να μην έχει νόημα τώρα αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι εφαρμογές θα μπορούσε να έχει μελλοντικά μια τέτοια τεχνολογία.

  • Τα λεγόμενα άλματα της τεχνολογίας. Κάτι τέτοια βρίσκουν εφαρμογή πρώτα στα στρατιωτικά υλικά και σε ιατρικά μηχανήματα.
    Ενδιαφέρον.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.