Biostar: Αποκάλυψε τις προδιαγραφές των επερχόμενων AMD Ryzen 4000 Renoir APUs

Biostar, Biostar: Αποκάλυψε τις προδιαγραφές των επερχόμενων AMD Ryzen 4000 Renoir APUs

Η Biostar ανακοίνωσε την επόμενη σειρά μητρικών AM4 με το chipset B550 , αλλά με αυτήν την ανακοίνωση έδωσε περισσότερες πληροφορίες από ότι σκόπευε η εταιρεία, αποκαλύπτοντας αρκετούς (αν όχι όλους) από τους επερχόμενους AMD Ryzen 4000 Renoir APU επεξεργαστές για σταθερούς υπολογιστές. Μέσα από τη λίστα υποστήριξης της μητρικής πλακέτας B550GTQ, αποδεικνύονται συμβατές με επτά επεξεργαστές Ryzen 4000G, οι οποίοι είναι οι νέοι επεξεργαστές APU που θα κυκλοφορήσουν φέτος.

Biostar, Biostar: Αποκάλυψε τις προδιαγραφές των επερχόμενων AMD Ryzen 4000 Renoir APUs

Η Renoir σειρά θα είναι βασισμένη πάνω στην αρχιτεκτονική Zen 2 της AMD στα 7nm κατασκευασμένη από την TSMC. Μέχρι στιγμής, τα μοντέλα Ryzen 7 και Ryzen 5 φαίνεται να έρχονται με οκτώ πυρήνες, 16 threads και έξι πυρήνες με 12 threads, αντίστοιχα. Οι Ryzen 3 φαίνεται να καταφθάνουν με μια τέσσερις πυρήνες και οχτώ threads. Παραδόξως, η Biostar συμπεριέλαβε μόνο επτά Renoir στη λίστα υποστήριξης. Διαρροές είχαν δείξει συνολικά 12 μοντέλα, που περιλάμβαναν τα τρία κανονικά 65W SKUs με τις αντίστοιχες εκδόσεις Pro και 35W GE-series. Είναι απολύτως πιθανό η Biostar να μην έχει τελειώσει να δουλεύει πάνω στη λίστα των υποστηριζόμενων επεξεργαστών.

Ο βασικός Ryzen 7 4700G είναι χρονισμένος στα 3,6 GHz, ενώ ο αντίστοιχος GE στα 3,1 GHz. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που η AMD παρουσιάζει μια οκταπύρηνη APU, δεν υπάρχει κατάλληλος υποψήφιος για σύγκριση από την τελευταία γενιά. Το πλησιέστερο SKU είναι ο Ryzen 7 3700X που έρχεται επίσης με οκτώ πυρήνες, 16 threads και 65W TDP. Η ταχύτητα του Ryzen 7 4700G σε boost δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά έχει τον ίδιο βασικό χρονισμό των 3,6 GHz με τον Ryzen 7 3700X.

Για τη σειρά Ryzen 5, o Ryzen 5 Pro 4400G εμφανίζει βασικό χρονισμό στα 3,7 GHz, οπότε ο Ryzen 5 3600 θα ήταν η άμεση σύγκριση της APU. Παραδόξως, ο Ryzen 5 Pro 4400G διαθέτει χρονισμό 100 MHz υψηλότερο από το Ryzen 5 3600. Η Biostar παραθέτει επίσης τον Ryzen 3 Pro 4200G χρονισμένο στα  3,8 GHz.

Παρά όλες τις διαρροές και τις φήμες που περιβάλλουν τους Renoir, δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το πότε η AMD θα κυκλοφορήσει τους Zen 2 APUs. Οι νέοι APU επεξεργαστές της AMD θα προσφέρουν επίσης τεράστια ώθηση στο επίπεδο εισόδου για νέους χρήστες που θέλουν να συνδυάσουν φθηνό εξοπλισμό με καλή απόδοση για σχεδόν οποιαδήποτε εργασία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.