Χρήστες Mac με Apple M1 αναφέρουν πρόβλημα με το screensaver


Φαίνεται πως οι χρήστες Mac με Apple M1 chip αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα, με το screensaver να μη τους επιτρέπει την πρόσβαση στις συσκευές τους. Το πρόβλημα είναι πως αφού περάσει χρονικό διάστημα και η συσκευή μπει σε αναμονή, το screensaver δεν επιτρέπει τους χρήστες να κάνουν απολύτως τίποτα, αγνοώντας οποιαδήποτε εντολή συσκευής εισόδου.

Η πληθώρα αναφορών στα forum της ιστοσελίδας MacRumors, του Apple support αλλά και του Reddit δείχνει ότι είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα. Το bug φαίνεται να εμφανίζεται σε όσους έχουν πολλαπλούς λογαριασμούς στο Mac τους, με έναν χρήστη να αναφέρει πως η απενεργοποίηση του Fast User Switching του έλυσε το πρόβλημα. Οπότε, ίσως είναι μία προσωρινή λύση μέχρι να λυθεί από την εταιρεία.

, Χρήστες Mac με Apple M1 αναφέρουν πρόβλημα με το screensaver

Εντύπωση προκαλεί μία αναφορά για το ίδιο πρόβλημα και σε MacBook Pro 16 ιντσών, το οποίο έχει επεξεργαστή της Intel. Αυτό σημαίνει ότι ίσως το πρόβλημα δεν είναι μοναδικό στα Mac με Apple M1, αλλά bug του λειτουργικού macOS Big Sur. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την εταιρεία, κάτι που περιμένουμε να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.