Το Consumer Reports αλλάζει γνώμη και προτείνει την αγορά του MacBook Pro

Όλα ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2016, όταν το Consumer Reports, το αμερικανικό περιοδικό που εκδίδεται από την Ένωση Καταναλωτών, αποφάσισε να μην προτείνει την αγορά του νέου MacBook Pro λόγω της ασταθούς διάρκειας της μπαταρίας. Η μπαταρία έδινε από 3.75 ώρες έως 19.5 ώρες.

Αυτό ήταν κάτι που δεν περίμενε η Apple και σίγουρα δεν της άρεσε. Ο Philip Schiller αργότερα ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ξεκίνησε να δουλεύει με το Consumer Reports για να δει τι μπορεί να φταίει για την ασυνέπεια στην διάρκεια της μπαταρίας.

Την Τετάρτη η Apple προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο τρόπος που έγιναν οι δοκιμές και ένα bug στο Safari ήταν ο λόγος που η μπαταρία έδωσε αυτά τα αποτελέσματα. Η Apple υποσχέθηκε να διορθώσει το bug και το Περιοδικό συμφώνησε να ξαναδοκιμάσει το MacBook Pro.

Τα καλά νέα για την Apple είναι ότι το Consumer Reports, άλλαξε γνώμη και πλέον προτείνει την αγορά των νέων MacBook Pro.

Στην επίσημη ανακοίνωση το Περιοδικό αναφέρει ότι έκανε νέες δοκιμές μετά το software update που έδωσε η Apple 9 Ιανουαρίου και το ένα μοντέλο έδωσε διάρκεια μπαταρίας 18.75 ώρες. Σημειώνεται ότι κάθε μοντέλο δοκιμάστηκε πολλές φορές.

“Consumer Reports has now finished retesting the battery life on Apple’s new MacBook Pro laptops, and our results show that a software update released by Apple on January 9 fixed problems we’d encountered in earlier testing. With the updated software, the three MacBook Pros in our labs all performed well, with one model running 18.75 hours on a charge. We tested each model multiple times using the new software, following the same protocol we apply to hundreds of laptops every year”.

MacBook Pro consumer reports, Το Consumer Reports αλλάζει γνώμη και προτείνει την αγορά του MacBook Pro

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παναγιωτης

Πιστεύω πως η Apple έδωσε λεφτά για να πει αυτά που είπε αυτή η μικρή ετερία

Gvirginia

Μεγάλη και κακή, κατά τη γνώμη μου, κυβίστηση από το CR…

Α79

Μια χαρά τρόπο βρήκαν να βγάλουν χαρτζιλίκι. Κάποια περιοδικά, σαιτ και κανάλια έτσι επιβιώνουν. Πρώτα δυσφήμιση και μετά κυβισθηση.

NikosAr

@Παναγιώτη
Ρούφα το αυγό σου :Ρ
Το ήξερα ότι η μαμά εταιρεία θα το διόρθωνε … σσ. έχω παραγγείλει το mac book pro 2015

Kostas

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.. 💸 💸 💸

KnightRider

1) Ενδέχεται τίποτα να έδωσαν λεφτά για να πούνε αυτά τα πράγματα στα MME

2) Από την αρχή ενδέχεται αυτό το “δήθεν” update που έβγαλαν να είναι παγίδα επίτηδες ότι και καλά με ένα update “μαγικά” να μεγαλώνει η διάρκεια της μπαταρίας ενώ εξαρχής επίτηδες βάλανε bug ώστε η μπαταρία να τελειώνει γρήγορα για να μειώνεται η αυτονόμια και ύστερα οι καταναλωτές να τρέχουν να δίνουν αργότερα λεφτά για service.(από όσο ξέρω αν έχεις μεγάλο drain τότε η μπαταρία χαλάει πιο γρήγορα)

3) Δεν είμαστε τόσο χαζοί να χάψουμε αυτά που λένε γιατί δεν γίνεται όταν βγάζεις ένα καινούργιο προιον να μην κάνουν δοκιμές πριν τα πουλήσουν, όποτε το αποτέλεσμα = απάτη!!

Παναγιώτης Β

Εντάξει τα πήρε χοντρά απ την apple…
Τι πάει να πει ένα bug στον safari? Δηλαδή μόνο safari χρησιμοποιεί κάποιος στο macOS? Ο chrome,Firefox κτλ δεν παίζουν ρόλο; ποτε δεν έχω δει να δοκιμάζουν windows laptop μόνο με τον edge, αλλά και ΠΟΤΕ δεν είχε αλλάξει γνώμη αυτό site γι αυτό θεωρείται και αξιοπιστο….(εδω γελάμε) αν έφτιαξαν όλα τα bugs του macos τότε μπράβο τους… (Εδώ γελάμε ξανά)

Και δεύτερον μπορεί μόνο ο safari να δημιουργήσει τέτοιο χάος στο θέμα της μπαταρίας; Μην ακούω βλακείες…
Κλασσική Apple… Έχει τα φράγκα και κάνει την δουλειά της εν καιρώ κρίσης…

Gvirginia

κ. Πρόεδρε εσείς? Θα επιστρέψετε στον Εδεσσαϊκό?

Gvirginia

@Παναγιώτης Β
Το CR δοκίμασε μόνο τον Safari απενεργοποιώντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Το ίδιο κάνει σε όλα τα MacBook και στις άλλες συσκευές των άλλων εταιρειών.
Ο Safari είναι ο default browser, τι να κάνει δηλαδή? Να δοκιμάσει και τους άλλους πχ 20 browsers επειδή κάποιος μπορεί να τους χρησιμοποιεί?

Και ναι, μπορεί να δημιουργήσει τέτοιο χάος, μιας και το test βασιζόταν στο φόρτωμα διαφορετικών tabs στον Safari.

Επίσης έχει αλλάξει ξανά αποφάσεις στο παρελθόν.

Εγώ μια απορία έχω. Αφού έχει τα φράγκα η Apple, γιατί άφησε να βγουν στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα, που χαντάκωναν τη συσκευή, και δεν πλήρωσε εξαρχής να αλλάξουν τα αποτελέσματα?
Η όλη ιστορία έκανε κακό και στους δύο έτσι όπως εξελίχθηκε…

KnightRider

Να πω ότι το έκανε σε άλλους browser οκ λογικό λόγω προγραμματισμού αλλά στο Safari που είναι της ίδιας εταιρίας και να λένε ότι έχει bug ε αυτό είναι τρομερά απαράδεχτο.

Στην πορεία θα υπάρξουν κι άλλα προβλήματα είμαι σίγουρος !!

kos

Ελά πηρα και ποκ κορν…

AXI

Ξεπουλημα απο την apple.

Costas

Ο καταναλωτής δεν είναι χαζός! Υπήρχε bug και έπρεπε να το διορθώσει, τέλος. Τώρα αυτοί που τρέχουν να υποστηρίξουν την πολυαγαπημένη τους είναι άξιοι της μοίρας τούς! Δεν υπάρχει σωτηρία!

Kostas

Όποιος δίνει σημασία στην άποψη του κάθε λιγουρη blogger για να αγοράσει οτιδήποτε είναι άξιος της τύχης του.
Και ελπίζω να μην μπήκε στη διαδικασία να πληρώσει η apple. Που ακούστηκε η μπότα να ασχολείται με το μυρμήγκι

Παναγιώτης Β

@kostas η μπότα για να γίνει μπότα πάτησε πολλά μυρμήγκια, συγνώμη… Πλήρωσε…
Έτσι κάνουν όλοι !!!

@virginia όσο κι αν αγαπάς αυτή την εταιρία ας ανοίξουμε λίγο τα μάτια μας να δούμε αντικείμενικα ότι όλες οι εταιρίες πληρώνουν για να έχουν θετικά reviews.
Ειδικά η απλ που τα έχει χοντρά, πληρώνει και τα πιο πολλα. Τώρα που είδε ένα αρνητικό σχόλιο έκανε σαν τρελή να το διορθώσει, ενώ αυτή έφταιγε εξ αρχής .

Βέβαια η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή μέχρι το σημείο που μιλάει και εκφέρει γνώμη αντικειμενική…

giannogeorge

Χαχαχαχαχαχαχα!!!

Engineer

Χαχαχαχαχα! Κλαίω 😂

Pixel

Consumer Reports: “We accept payments in cash, credit card, paypal and appledollars. Thank you.”

Gvirginia

@Παναγιώτης Β

Μα έκραξα και τις δύο. Και το περιοδικό (το οποίο δεν είναι καθόλου μυρμήγκι) και την Apple. Καθόλου αγαπητή δε μου είναι.

Δε λέω ότι δε πληρώνουν. Η απορία μου είναι ότι αν εσύ ήσουν το CR και έβλεπες αυτά τα αποτελέσματα (της κακής αυτονομίας) δε θα επικοινωνούσες με την Apple, η οποία ξέρεις ότι πληρώνει / θεωρεί σημαντικότατο το marketing, ώστε να αλλάξεις τα αποτελέσματα και να πληρωθείς κάτω από το τραπέζι?
Γιατί να βγάλεις τα αποτελέσματα και μετά να τα αλλάξεις (αφού πχ πληρώθηκες)?

Στην πρώτη περίπτωση βγαίνουν και οι δύο κερδισμένοι. Ο καταναλωτής δε ξέρει τι έγινε, βλέπει τα μαγειρεμένα αποτελέσματα και δε χάνει την εμπιστοσύνη του στο CR.
Στη δεύτερη περίπτωση βλέπει ότι άλλαξαν τα αποτελέσματα, ενώ είχαν πει ότι δε θα το κάνουν (σύμφωνα με μία εκπρόσωπο), και χάνει την εμπιστοσύνη του προς το περιοδικό.

Και στις δύο περιπτώσεις “τα πήρε”. Εσύ ποια θα προτιμούσες στη θέση του CR και της Apple?

giorgosgek

Kωλοτουμπες….και ο κοσμος δεν ειναι χαζος , τα βλεπει….

nikmour

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

ΑΝΔΡΕΑΣ

Ήταν θέμα χρόνου και αυτοί οι δύσπιστοι να θαμπωθούν από την μαγεία και το innovation του εκπληκτικού ,επαγγελματικού επιπέδου laptop μας.Συγχωρείστε.Σώσατε την παρτίδα την ύστατη στιγμή.

constantine

Nταξει σωθηκε η παρτιδα τωρα ολοι θα τρεξουν να παρουν ησυχοι αυτο το “πληρες” laptop που ικανοποιει και τους πιο απαιτητικους

Demis

εδω χρησιμοποιούσαν την τακτική
you pay i change

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.