Dell, Φήμες για επαναγορά των μετοχών της

Φήμες θέλουνε την Dell, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των PCs, να επιθυμεί την επαναγορά των 1.46 δισ. μετοχών της και την παύση της από το χρηματιστήριο (NASDAQ), γεγονός που εκτίναξε την μετοχή, επιστρέφοντας μια συνολική αξία κεφαλαίου $18.9 δισ. και $2 δισ. περισσότερα από το κλείσιμο της χρηματοεπενδυτικής αγοράς την Παρασκευή.

Ο Michael Dell, ιδρυτής και πρόεδρος της, ο οποίος κατέχει και το 15.7% των συνολικών μετοχών, έχει ταρακουνήσει και στο παρελθόν τους χρηματιστηριακούς κύκλους με ανάλογες ενέργειες, που ωστόσο δεν ολοκληρωθήκαν πότε.

Οι επενδυτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με συγκρατημένη αισιοδοξία τις φήμες αυτές, δεν ξέρουν αν η Dell θα θελήσει να πορευτεί μόνη της, μιας και έχει προσεγγίσει κάποιες τράπεζες για να προβεί σε δανεισμό ή τελικά θα υποκύψει σε μια εξαγορά από κάποια άλλη εταιρεία.

Και εδώ λοιπόν κάποιοι θέλουν την Samsung να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, προκειμένου να κάνει την είσοδο της στον δύσκολο και απαιτητικό τομέα των servers, όπου η Dell κατέχει ένα καλό μερίδιο της πίτας.

Περιμένουμε εξελίξεις…

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Ιανουαρίου 2013 9:48

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.