H AMD θα σύγκρινε τους Ryzen XT με Intel δέκατης γενιάς… αν μπορούσε να βρει απόθεμα

, H AMD θα σύγκρινε τους Ryzen XT με Intel δέκατης γενιάς… αν μπορούσε να βρει απόθεμα

Οι νέοι επεξεργαστές της AMD είναι γεγονός, με την εταιρεία να λανσάρει και τον Ryzen 9 3900XT, μαζί με τους Ryzen 7 X3800XT και Ryzen 5 3600XT. Οι νέες CPU της εταιρείας ήρθαν για να τα βάλουν με τους επεξεργαστές δέκατης γενιάς της Intel, όμως στην παρουσίαση κάτι έμοιαζε λάθος.

Η εταιρεία έδειξε τις επιδόσεις της σειράς Ryzen 3000XT ενάντια στις προτάσεις της Intel, με τη διαφορά ότι αντί τα σχετικά slides να περιέχουν σύγκριση με τους Intel 10th Gen Comet Lake επεξεργαστές, είδαμε τους 9900K, 9700K και 9600K, οι οποίοι ανήκουν στην προηγούμενη γενιά. Πολλοί απόρησαν με την εν λόγω σύγκριση, καθώς ήδη κυκλοφορούν στην αγορά οι CPU νέας γενιάς της Intel.

Η απάντηση όμως είναι πολύ πιο απλή. Η AMD ήθελε να συγκρίνει τη νέα σειρά της με τις νεότερες CPU του ανταγωνισμού, όμως υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα: δε μπορούσαν να βρουν απόθεμα για να αγοράσουν τις CPU της Intel για να πραγματοποιήσουν τα συγκριτικά. Με λίγα λόγια, ο κατασκευαστής αγοράζει από το εμπόριο τις αντίστοιχες CPU του ανταγωνισμού για να κάνει τα test, κάτι που μας φαίνεται αρκετά περίεργο.

Αν αναλογιστούμε όμως ότι το event της AMD πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου, τότε οι δοκιμές θα έγιναν προς τις αρχές του μήνα, όταν δηλαδή η Intel μόλις είχε κυκλοφορήσει τις νέες CPU. Οπότε, μπορεί να είναι και αλήθεια. Από την άλλη, μπορεί η εταιρεία όντως να είχε στα χέρια της κάποιες CPU, αλλά όχι τις συγκεκριμένες που χρειαζόταν για τις αντίστοιχες συγκρίσεις.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.