H Apple ξεκίνησε τις αποστολές των Developer Transition Kit, τα πρώτα benchmark του ARM chip

, H Apple ξεκίνησε τις αποστολές των Developer Transition Kit, τα πρώτα benchmark του ARM chip

Μετά από 13 χρόνια αποκλειστικής συνεργασίας, η Apple ξεκινάει την παραγωγή του δικού της chip για όλα τα mac που θα έρθουν από το 2021 και μετά. Στην προσπάθεια της να κάνει πιο εύκολη τη μετάβαση στους προγραμματιστές, η εταιρεία ανακοίνωσε το Developer Transition Kit, μέσω του οποίου μπορούν να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στη νέα πλατφόρμα.

Τα πρώτα Developer Transition Kit έφτασαν στους developers και μπορούμε να έχουμε μία εικόνα των επιδόσεων. O Pierre Dandumont έτρεξε το Geekbench στο δικό του kit, στο οποίο το Apple Silicon κατάφερε να σκοράρει 833 πόντους στο single-core και 2.582 στο multi-core. Συγκριτικά, το MacBook Air 2020 με Intel Core i5 κατάφερε να φτάσει περίπου τους 1.200 πόντους single-core και 3.500 multi-core.

, H Apple ξεκίνησε τις αποστολές των Developer Transition Kit, τα πρώτα benchmark του ARM chip

Το περίεργο στο Geekbench test είναι ο ίδιος ο επεξεργαστής. Αν και είναι χρονισμένος στα 2.40GHz, φαίνεται να έχει μόλις τέσσερις πυρήνες. Σε αντίθεση, το chip που τροφοδοτεί το Developer Transition Kit είναι το A12Z, το οποίο έχει οκτώ πυρήνες και ήδη κυκλοφορεί σε μοντέλα iPad Pro. Επίσης, το benchmark πραγματοποιήθηκε μέσω του Virtualization της Apple, Rosetta 2, οπότε οι επιδόσεις του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με τους προγραμματιστές να αναμένουν μείωση επιδόσεων μέσω του Rosetta 2 της τάξεως του 25-40%.

Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo πιστεύει πως τα πρώτα mac που θα κυκλοφορήσει στην αγορά με το ARM SoC της Apple θα είναι το MacBook Pro 13.3 και μάλιστα μπορεί να γίνει και φέτος η παρουσίαση του. Όπως και να έχει, οι προγραμματιστές θα πρέπει να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στη νέα αρχιτεκτονική πριν την πλήρη μετάβαση σε ARM.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis

Το A12Z chip είναι το A12X με έναν ακόμα ενεργοποιημένο GPU. Είναι chip δυο ετών αποκλειστικά για mobile συσκευές και δεν θα μπει σε καμία έκδοση επόμενου Mac με Apple Επεξεργαστή. Έχει γίνει ξεκάθαρο από την παρουσίαση κιόλας. Καλή είναι η διασταύρωση, ακόμα και σε σαιτ τεχνολογίας με μη επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Byron

πότε είπαν τι δεν θα μπει??? εγώ πιστεύω θα μπει

Giannis

Ο Craig Federighi έδωσε σχετική συνέντευξη. Εξηγεί ότι το παραπάνω Mac Mini είναι αποκλειστικά για να βοηθήσει τους developers στην μετάβαση, και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον A12Z σε επερχόμενο Mac -και είναι απόλυτα λογικό. Γιατί να βάλεις σε έναν Mac που έχει και fans ένα chip που έχει σχεδιαστεί για fan-less mobile devices και είναι 2 ετών παλιό; Επίσης σχεδόν τα μισά που αναφέρει το άρθρο είναι κακή μετάφραση από το αγγλικό άρθρο ή δεν υπάρχουν.

Byron

Το ότι δεν θα υπάρχει μακ με επεξεργαστή intel είναι λάθος, όπως είπε η απλ στο wwdc, θα βγουν λίγοι ακόμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.