Computers

H Microsoft ετοιμάζει ριζική ανανέωση της εικόνας των Windows 10

Με σύνθημα την επιστροφή των Windows, η Microsoft φέρεται να είναι έτοιμη να φέρει την οπτική ανανέωση του πλέον δημοφιλούς λειτουργικού της συστήματος. Δεν έχει δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα, αλλά σύντομα αναμένεται να δούμε μερικές σημαντικές αλλαγές στην εικόνα που μας προσφέρει καθημερινά ο υπολογιστής μας.

Ήδη έχει βγει στον δικτυακό τόπο της Microsoft μία πρόσκληση εργασίας για μελλοντικά στελέχη που θα ασχολούνται με τη φιλοσοφία του Windows is Back, όπως το σημειώνει η αγγελία. Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που η Microsoft μιλά για οπτική ανανέωση των Windows, αλλά τώρα όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για κάτι τέτοιο.

Το λειτουργικό σύστημα αναμένεται να γίνει πιο μοντέρνο, με αλλαγές στο Start Menu, στον File Explorer, με σημαντικές παρεμβάσεις στο User Interface και τον τρόπο απεικόνισης και λειτουργίας των εφαρμογών. Πολλές εκτιμάται ότι θα είναι οι παρεμβάσεις, ενώ αλλαγές αναμένονται και στο tablet mode, ειδικά στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αλλαγή σε αυτό από το desktop mode για συσκευές που έχουν διττό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα τα Microsoft Surface.

Η κίνηση αυτή της Microsoft θεωρείται επιβεβλημένη, αφού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η χρήση των Windows έχει ανέβει σημαντικά.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Επεξεργάστηκε την 6 Ιανουαρίου 2021 11:38

Σχόλια

  • Καλοδεχουμενη η αλλαγή να ξε-ρουτινιάσουμε λίγο από αυτό που βλέπουμε συνέχεια. Ευελπιστώ πάντως να γίνει σωστά και να μην έχουμε πολλά προβλήματα που μόνο αν κλείσεις τον υπολογιστή θα τα γλυτώσεις....

  • Μια μια τους πάει στη Microsoft με τα windows, το ξέρουμε. Θα βγάλουν μια πατάτα και το επόμενο λειτουργικό θα φυσάει. Έτσι για να σεβόμαστε 💩💩💩

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.