H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

qualcomm snapdragon, H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το launch event θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2023.

Το ποιο chipset θα αποκαλυφθεί παραμένει μυστήριο και γίνονται μόνο εικασίες. Πιστεύεται ευρέως ότι θα ονομάζεται Snapdragon 7 Gen2 ή Snapdragon 7+ Gen1.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, το νέο chipset Snapdragon, γνωστό με την κωδική του ονομασία SM7475, θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 4nm της TSMC. Θα διαθέτει σχεδιασμό τριπλού συμπλέγματος, χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχιτεκτονικές Kryo Prime, Gold και Silver της Qualcomm. Αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έναν πυρήνα Prime, τρεις πυρήνες Gold και τέσσερις πυρήνες Silver, με τον πυρήνα Prime να είναι ο πιο ισχυρός.

Το Snapdragon 7 Gen2, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για το νέο chipset, θα διαθέτει έναν μεγάλο πυρήνα Arm Cortex-X2 με μέγιστη συχνότητα 2,95 GHz. Θα έχει επίσης τρεις μεγάλους πυρήνες που είναι Cortex-A710 χρονισμένοι στα 2,5 GHz και τέσσερις μικρούς πυρήνες που είναι Cortex-A510 χρονισμένοι στα 1,8 GHz. Η GPU που χρησιμοποιείται σε αυτό το chipset θα είναι Adreno 725, με ταχύτητα 580Hz.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το νέο chipset Snapdragon 7 αναμένεται να είναι πολύ πιο ισχυρό από την προηγούμενη γενιά, όπως και τα Dimensity 8200, Dimensity 9000 και Snapdragon 8+ Gen1 (3GHz) της MediaTek. Το chipset αναμένεται επίσης να έχει υψηλότερη βαθμολογία Geekbench από τον προκάτοχό του, με πληροφορίες που διέρρευσαν να δείχνουν βαθμολογίες 1662 πόντων για μονοπύρηνο και 4490 πόντους για πολλαπλούς πυρήνες και μέση βαθμολογία 1200 και 4000 πόντους αντίστοιχα.

Το νέο chipset Snapdragon αναμένεται να εμφανίζεται σε πολλές νέες συσκευές, όπως η σειρά Redmi Note 12T.  Αναμένεται να αλλάξει το παιχνίδι στην αγορά smartphone μεσαίας κατηγορίας με την ισχυρή του απόδοση και την ενεργειακή του αποδοτικότητα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.