Η Apple ετοιμάζει SoC με CPU 32 πυρήνων και GPU 128 πυρήνων

Apple, Η Apple ετοιμάζει SoC με CPU 32 πυρήνων και GPU 128 πυρήνων

H Apple φαίνεται να μην επαναπαύεται στις επιδόσεις του M1 SoC και ετοιμάζει νέο chip με CPU 32 πυρήνων και GPU 128 πυρήνων. Σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας Bloomberg η Apple μέσα στο 2021 θα γίνει ακόμα πιο επιθετική, στο σημείο μάλιστα που θα στοχεύει με τις επιδόσεις της τα high-end desktops.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα αναφέρει πως η Apple ετοιμάζει ένα νέο Mac Pro, το οποίο θα έχει το μισό μέγεθος του τωρινού μοντέλου, όμως θα προσφέρει SoC με CPU 32 πυρήνων. Αυτό βέβαια θα ξεπεράσει το τωρινό μοντέλο και τον Intel Xeon επεξεργαστή των 28 πυρήνων, οπότε θα προσφέρει θεωρητικά ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Βέβαια, για να μπορέσει να προσελκύσει τους επαγγελματίες δε φτάνει μόνο η CPU. Η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με την πηγή, ετοιμάζει GPU με 64 και 128 πυρήνες, οι οποίες θα είναι ταχύτερες από τις AMD GPU που χρησιμοποιεί στα τωρινά Mac Pro. Επιπλέον, η Apple αυτή τη στιγμή δοκιμάζει GPU με 16 και 32 πυρήνες για τα επερχόμενα iMac και high-end MacBook Pro.

Βέβαια, για να τα δούμε όλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά. Σύμφωνα με τον tipster το νέο SoC της Apple με τις εν λόγω CPU και GPU θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2022, οπότε μπορεί να το δούμε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο έτος. Πιστεύετε ότι η Apple θα ξεπεράσει τις επιδόσεις των high-end desktop;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Αν κρίνουμε από τους Α και τον καινούργιο Μ1 μάλλον ναι ..

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
Αύγουστος Καπογιάννης

Μάλλον θα είναι πιο δυνατοί; Αν οι Μ1 είναι πολύ δυνατοί , προφανώς εδώ θα έρθει χάος …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.