Nvidia GeForce RTX 3060: Η πιο οικονομική της σειράς με μνήμη 12GB DDR6

Η Nvidia ανακοίνωσε σήμερα τη νέα σειρά καρτών γραφικών της, GeForce RTX 3060, μια σειρά που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τις κάρτες της σειράς GeForce GTX 1060 οι οποίες βασίζονται στην τεχνολογία Pascal, κάρτες που είναι αρκετά δημοφιλείς μεταξύ των gamers.

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια της CES 2021 και έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της GeForce RTX 3060 Ti και αυτή τη στιγμή είναι η οικονομικότερη επιλογή για κάρτες από τη νέα γενιά της Nvidia.

, Nvidia GeForce RTX 3060: Η πιο οικονομική της σειράς με μνήμη 12GB DDR6

Οι νέες GeForce RTX 3060 έρχονται με δίαυλο διαμεταγωγής δεδομένων 192-bit, ενσωματωμένη μνήμη τύπου GDDR6 στα 12 GB και υπόσχεται έως και 10 φορές υψηλότερη απόδοση στο ray-tracing. Επιπλέον, όπως και με τις υπόλοιπες κάρτες της σειράς RTX 3000, οι νέες GeForce RTX 3060 θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σουίτα εφαρμογών RTX της Nvidia και θα υποστηρίζουν DLSS, μιας τεχνολογίας που κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιώσει τα γραφικά.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης η Nvidia παρουσίασε τις επιδόσεις των καρτών GeForce RTX 3060 σε μερικά από τα δημοφιλέστερα games σε ανάλυση FullHD 1080p σε σύστημα με επεξεργαστή Intel Core i9 και όπως μπορείτε να δείτε υπάρχει σύγκριση με τις GeForce GTX 1060 και GeForce RTX 2060.

, Nvidia GeForce RTX 3060: Η πιο οικονομική της σειράς με μνήμη 12GB DDR6

Οι νέες κάρτες GeForce RTX 3060 της Nvidia θα είναι διαθέσιμες στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ η τιμή διάθεσης τους στις ΗΠΑ θα είναι 329 δολάρια.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stelios Gerochristodoulou

Εδώ πόσο να κοστίζει άραγε?

Ο θεός η ίδια

Για όταν υπάρχει απόθεμα, γύρω στα 470ευρώ (συμπεριλαμβανομένου 24% ΦΠΑ).
Για όταν τελειώσει το απόθεμα, κανένα 600άρι…

Αντώνης Καραβίας

πανε καλα σε καταστημα την εφερε στα 900 ευρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.