Πωλήσεις PC, H IDC και η Gartner δείχνουν στασιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο

Λίγο οι ταμπλέτες, λίγο το ότι κάνουμε σχεδόν όλες τις καθημερινές ψηφιακές εργασίες με τα smartphones, είναι και η παγκόσμια οικονομική κρίση που συμπιέζει τα εισοδήματα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο η Gartner όσο και η IDC δείχνουν στασιμότητα στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2012.

Η IDC συγκεκριμένα, έδειξε ότι οι αποστολές PC στον κόσμο έφτασαν στις 86.7 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο τρίμηνο, αριθμός που δηλώνει πτώση 0.1% από το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ δεν επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη της εταιρείας που έλεγε ότι θα σημειωθεί άνοδος 2.1%. Τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη και την Ασία το ενδιαφέρον του κοινού ήταν περιορισμένο για νέες αγορές.

Τα ευρήματα της Gartner κάνουν λόγο για 87.5 εκατομμύρια τεμάχια. Η Hewlett-Packard συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία στις πωλήσεις PC στον κόσμο με μερίδιο αγοράς 14.9%, ακολουθεί η Lenovo με 14.7% και μετά έρχεται η Acer με 11%. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Dell με μερίδιο παγκόσμιας αγοράς 10.7%.

Πωλήσεις PC, H IDC και η Gartner δείχνουν στασιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers NVIDIA

H NVIDIA εμφανίζεται απαισιόδοξη για την κρίση των chipsets

H NVIDIA ενημερώνει ότι οι ελλείψεις στην τεχνολογική αγορά θα συνεχιστούν με την ίδια να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.

Computers featured

O SSD που αγοράζεις μπορεί να μην είναι αυτός που πλήρωσες

Οι κατασκευαστές αλλάζουν τα εσωτερικά μέρη ενός SSD, χωρίς να ενημερώνουν για τις αλλαγές στα μοντέλα τους.

Computers ΙΒΜ

Η IBM δίνει πιστοποιήσεις σε developers κβαντικών υπολογιστών

H IBM μας φέρνει λίγο πιο κοντά στην εποχή του quantum computing, ανακοινώνοντας την πρώτη πιστοποίηση για προγραμματιστές.