Επεξεργαστές Intel Haswell, Laptop με αυτονομία 24 ώρες το 2013

Η Intel ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια νέα γενιά επεξεργαστών με κωδική ονομασία Haswell που αναμένεται να παρουσιαστούν το 2013 σε νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών και υπόσχεται ότι αυτά θα έχουν αυτονομία έως και 24 ώρες με μια μόνο φόρτιση (20 φορές χαμηλότερη κατανάλωση από τους σημερινούς laptop επεξεργαστές).

Οι νέεοι επεξεργαστές Intel Haswell θα χρειάζονται τόσο λίγη ενέργεια που θα μπορούν να φορτίζουν ακόμα και μέσα από πολύ μικρά ηλιακά πάνελ που θα μπορούν να ενσωματώνουν πάνω τους οι φορητοί υπολογιστές επόμενης γενιάς.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 14 Σεπτεμβρίου 2011 16:18

Σχόλια

  • Επιτέλους!! γιατί πολύ το καθυστερήσαν, τα σημερινά λάπτοπ είναι πολύ ενεργοβόρα...

  • Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Σίγουρα ο τομέας κατανάλωση-αυτονομία απασχολεί τους περισσότερους και δεν νομίζω τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες να έχουν δώσει την βαρύτητα που θα έπρεπε στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στον τομέα αυτό.

  • ΔΙΑΜΑΡΤΎΡΟΜΑΙ! Στο σχόλιο που άφησα δεν είναι αυτό που έγραψα! ΑΠΑΙΤΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!

  • Δεν είναι μόνο οι επεξεργαστές που καταναλώνουν ενέργεια στα PC. Σίγουρα είναι μεγάλο βήμα αλλά η κάρτα γραφικών καταναλώνει πολύ περισσότερη.

  • Επιτέλους, έρχεται και μια νέα τεχνολογία που είναι ενδιαφέρουσα...

    Πολύ καλά νέα για εμάς τους καταναλωτές!

  • Τα πραγματα ειναι απλα, σημερα ενας απλος επεξεργαστης μπορει να κανει πολλα και με πολυ λιγα watt καταναλωση, ας ειναι καλα οσοι δουλευουν πανω στην αρχιτεκτονικη μικροεπεξεργαστων και στην βελτιωση της λιθογραφιας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.