Intel Ivy Bridge, Y-series σειρά επεξεργαστών με κατανάλωση κάτω από 10W

Μέσα από roadmap της Intel που έκανε την εμφάνισή του στο ίντερνετ η Intel αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά επεξεργαστών για ultrabooks και tablets με Windows 8 η οποία θα καταναλώνει 10W σε πραγματικές συνθήκες (TDP). Η νέα σειρά ονομάζεται Y, βασίζεται στην αρχιτεκτονική Ivy Bridge και στην γκάμα της θα υπάρχουν επεξεργαστές Pentium, Intel Core i3, Core i5 και Core i7.

Η νέα σειρά Y-series έχει τόσο μικρή κατανάλωση που ίσως να μην είναι απαραίτητη η ύπαρξη ανεμιστήρα στα ultrabooks και tablets που θα ενσωματώνονται οι εν λόγω επεξεργαστές.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 15:13

Σχόλια

  • Σήμερα οι επεξεργαστές πόσο καταναλώνουν;; Έτσι, για να κάνουμε μια σύγκριση;

  • 17W βλέπω εδώ το χαμηλότερο https://goo.gl/pqzZY
    Αν υπάρχει σειρά που καταναλώνει και λιγότερο παρακαλώ διορθώστε με.

    Το Techblog είναι κοινότητα και συμπληρώνεται ένα ενδιαφέρον παζλ με τις γνώσεις όλων μας.

  • το socket bga είναι ενσωματωμένο πάνω στην μητρική και δεν αλλάζει η cpu νομίζω.... Σε ταμπλετ και laptop ok, σε desktop που πάνε να το εφαρμόσουν από το 14 θα φάνε άκυρο....
    Για htpc και server με χαμηλή Κατανάλωση θα είναι τέλειο......

    Sent from my Nexus 7

  • Συνονόματε, ρίξε μια ματιά και εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_CPU_power_dissipation_figures, αν και το TDP δεν είναι η συνολική ισχύ που καταναλώνει ο επεξεργαστής αλλά η θερμική ισχύ που θα πρέπει να αποβάλλει η ψήκτρα προκειμένου ο επεξεργαστής να βρίσκεται στο όριο της θερμοκρασίας λειτουργίας.

    Κώστα υπήρξαν παλαιότερα πολύ χαμηλής τάσης (ULV) επεξεργαστές για αυτό ακριβώς τον λόγο, για να ρίξουν την κατανάλωση και κατ επέκταση και τις θερμοκρασίες αφού η κατανάλωση είναι ανάλογη του τετραγώνου της τάσης: https://en.wikipedia.org/wiki/CPU_power_dissipation

    Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. :-)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.