Intel Many Integrated Core (MIC)

Κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου συνεδρίου υπερυπολογιστών (ISC), η Intel Corporation ανακοίνωσε τα σχέδια της να παρουσιάσει νέα προϊόντα τα οποία θα βασίζονται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό Intel Many Integrated Core (MIC) και τα οποία θα επιτρέψουν την κατασκευή μιας πλατφόρμας με δυνατότητες τρισεκατομμυρίων υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο, η οποία παράλληλα θα διατηρεί και όλα τα πλεονεκτήματα των κανονικών επεξεργαστών της Intel.

Κυριότερα Νέα
– Το πρώτο προϊόν που φέρει την κωδική ονομασία “Knights Corner”, βασίζεται στην τεχνολογία 22nm της Intel, και χρησιμοποιεί το νόμο του Moore για να τοποθετήσει περισσότερους από 50 πυρήνες σε ένα μόνο τσιπ Intel.
– Οι επεξεργαστές Intel Xeon και τα προϊόντα που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Intel Many Integrated θα μοιράζονται κοινά εργαλεία, αλγόριθμους και προγραμματιστικές τεχνικές.
– Τα προϊόντα αυτά συνεχίζουν την παράδοση της Intel στους επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων και έχουν τις ρίζες τους σε ερευνητικά προγράμματα της Intel, όπως το “Larrabee” και το Single-chip Cloud Computer.
– Το πλήθος των συστημάτων της λίστας TOP500 τα οποία χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel φτάνει τα 408, σχεδόν 82 τοις εκατό του συνόλου.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.