Computers

Intel NUC: Διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς

Διέρρευσαν slides και το roadmap της Intel για τα επόμενης γενιάς μοντέλα NUC τα οποία αναμένεται να δούμε κάποια μοντέλα στο τέλος του 2016 και άλλα το 2017 και τα οποία έρχονται με αρκετή “δύναμη”.

Η νέα σειρά NUC της Intel αναμένεται να ενσωματώνει τους 7ης γενιάς επεξεργαστές Core της εταιρείας οι οποίοι και έχουν την κωδική ονομασία “Baby Canyon”, ενώ οι χαμηλότερης κατανάλωσης και αντίστοιχα χαμηλότερης τιμής διάθεσης Intel Celeron έχουν κωδική ονομασία “Arches Canyon”. Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν η Intel ετοιμάζει συνολικά επτά νέα μοντέλα NUC, εκ των οποίων τα πέντε θα βασίζονται στου επεξεργαστές “Baby Canyon” και τα δύο στη σειρά επεξεργαστών “Arches Canyon”.

Η σειρά με τα πέντε μοντέλα έχει όνομα NUC7 και τα μοντέλα βασίζονται σε διπύρηνους επεξεργαστές Intel Core i3, Core i5 και Core i7 – Kaby Lake στα 14nm – θα υποστηρίζουν μνήμες dual channel DDR4-2133 σε SO-DIMM. Διαθέτουν τέσσερις USB 3.0 θύρες, οι δύο εμπρός και οι δύο πίσω ενώ η μία εμπρός φορτίζει συσκευές, δύο USB 2.0 θύρες, Gigabit ethernet, έξοδο HDMI, υπέρυθρες, ενώ διαθέτει και θύρα USB Type-C η οποία μπορεί και οδηγεί DisplayPort.

Η σειρά με τα δύο μοντέλα έχουν ονομασία NUC6C και έρχονται με τέσσερις θύρες USB 3.0, οι δύο εμπρός και οι δύο πίσω ενώ η μία εμπρός φορτίζει συσκευές, υπάρχει header για επιπλέον δύο USB 2.0 θύρες, έχουν Gigabit ethernet, HDMI έξοδο και υπέρυθρες.

Όσον αφορά την κυκλοφορία τους τα μοντέλα της σειράς NUC6C θα τα δούμε πριν το τέλος του έτους, ενώ τα μοντέλα της σειράς NUC7 θα γίνουν διαθέσιμα μέσα στο 2017.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.