Mac Pro: Teardown αποκαλύπτει κάθε εντυπωσιακό κομμάτι

Mac Pro, Mac Pro: Teardown αποκαλύπτει κάθε εντυπωσιακό κομμάτι

Το iFixit ολοκλήρωσε και δημοσίευσε το πλήρες teardown του νέου Mac Pro. Από τη στιγμή που η ιστοσελίδα εστιάζει στη δυνατότητα επισκευής των συσκευών και το νέο επαγγελματικό desktop της Apple έχει modular σχεδιασμό, ήταν αναμενόμενο να λάβει ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία.

Τι αναφέρει το iFixit για αυτό το θαύμα της μηχανικής

Η ιστοσελίδα είχε κάνει ένα μικρό live teardown στο οποίο μάλιστα φρόντισε να επιβεβαιώσει το meme για τον σχεδιασμό της πρόσοψης του Mac Pro. Τώρα ολοκλήρωσε το teardown και χαρακτήρισε το νέο desktop της Apple ως το θαύμα των Fixmas.

Μία από τις πιο σημαντικές παρατηρήσεις του iFixit είναι ότι τα περισσότερα τμήματα του Mac Pro μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς εργαλεία. Ακόμη και τα κομμάτια που απαιτούν τη χρήση εργαλείου, συνήθως αρκεί ένα απλό κατσαβίδι.

Mac Pro, Mac Pro: Teardown αποκαλύπτει κάθε εντυπωσιακό κομμάτι

Επιπλέον, αν και απαιτεί λίγη παραπάνω δουλειά, φαίνεται ότι ακόμη και η CPU μπορεί να αντικατασταθεί. Όσο για τον ενσωματωμένο SSD, το iFixit βρήκε ότι μπορεί να αφαιρεθεί, αλλά καθώς το T2 είναι ενσωματωμένο, δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση από τον χρήστη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, δεν αποτελεί και μεγάλο πρόβλημα, διότι οι κάτοχοι των Mac Pro μπορούν να αναβαθμίσουν το desktop με άλλους τρόπους, όπως τα MPX modules.

Mac Pro, Mac Pro: Teardown αποκαλύπτει κάθε εντυπωσιακό κομμάτι

Τέλος, το iFixit θέλησε να ανακαλύψει αν όντως μπορεί ο χρήστης να αντικαταστήσει μόνος του τα πόδια με τις ρόδες που προσφέρει η Apple. Η ιστοσελίδα διαπίστωσε ότι αν και πρόκειται για σχετικά δύσκολη διαδικασία, ο μέσος χρήστης μπορεί να την ολοκληρώσει με επιτυχία.

Η βαθμολογία και τα κύρια σημεία

Συνολικά, το iFixit έδωσε στο Mac Pro 9/10 για τη δυνατότητα επισκευής. Τα δύο σημεία που στέρησαν από το desktop το δεκάρι είναι η δύσκολη εύρεση των εξαρτημάτων που δεν προσφέρει η Apple μέσω του καταλόγου της, και σε ένα μικρό βαθμό οι ειδικά σχεδιασμένες από την εταιρεία SSD κάρτες.

Στα θετικά, το iFixit αναφέρει κυρίως ότι το άνοιγμα του Mac Pro είναι απίστευτα εύκολο, και πως οι βασικές επιδιορθώσεις και αναβαθμίσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με τυποποιημένα ή και καθόλου εργαλεία.

Mac Pro, Mac Pro: Teardown αποκαλύπτει κάθε εντυπωσιακό κομμάτι

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.