Η Microsoft αποκαλύπτει τρεις νέους υπολογιστές Surface: laptop, tablet και PC

microsoft surface, Η Microsoft αποκαλύπτει τρεις νέους υπολογιστές Surface: laptop, tablet και PC

Η Microsoft παρουσίασε την Τετάρτη τρεις υπολογιστές Surface, με αφορμή τον εορτασμό της 10ης επετείου του tablet Surface.

Σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, η Microsoft παρουσίασε το Surface Laptop 5, το Surface Pro 9 convertible tablet και το Surface Studio 2+ all-in one PC.

Το Surface Pro 9 και το Surface Laptop 5 13,5 ιντσών ξεκινούν από 1.000 $, ενώ το Surface Studio 2+ από 4.300 $. Και τα τρία διατίθενται με το λειτουργικό σύστημα Windows 11 της Microsoft, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά πέρυσι.

Όλα τα νέα μοντέλα Surface θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένες αγορές από τις 25 Οκτωβρίου, ενώ θα φτάσουν σε επιπλέον αγορές τους επόμενους μήνες, είπε η Microsoft.

Surface Pro 9

microsoft surface, Η Microsoft αποκαλύπτει τρεις νέους υπολογιστές Surface: laptop, tablet και PC

Ταλαντεύεται μεταξύ tablet και laptop. Τροφοδοτείται από επεξεργαστή Intel 12ης γενιάς και τώρα διαθέτει προαιρετική συνδεσιμότητα 5G. Η 12η γενιά θα πρέπει να είναι πολύ πιο γρήγορη από τον επεξεργαστή 11ης γενιάς της Intel, που τροφοδοτεί το Pro 8.

Έχει οθόνη 13 ιντσών και έρχεται με οθόνη 120 Hz. Δυστυχώς το μοντέλο 5G Pro 9 δεν διαθέτει θύρα Thunderbolt, η οποία επιτρέπει ταχύτερη μεταφορά αρχείων βίντεο.

Το μοντέλο 5G προσφέρει έως και 19 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, σε σύγκριση με έως και 16 ώρες για το Surface Pro 8. Το Surface Pro 9 σε Intel silicon προσφέρει έως και 15,5 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η τιμή κυμαίνεται από $1.000 έως $1.900, ανάλογα με την αποθήκευση.

Surface Laptop 5

microsoft surface, Η Microsoft αποκαλύπτει τρεις νέους υπολογιστές Surface: laptop, tablet και PC

Διαθέτει επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς. Διατίθεται σε μοντέλα 13,5 ιντσών και 15 ιντσών, και τα δύο με οθόνες αφής.

Η Microsoft λέει ότι έχει 17 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μια νέα βελτιωμένη κάμερα για κλήσεις face-to-face. Το Surface Laptop 5 διαθέτει επίσης θύρα Thunderbolt 4 για πρώτη φορά. Συνδέει το laptop με οθόνη 4K, φορτίζει και παρέχει γρήγορη μεταφορά δεδομένων για μεγάλα αρχεία βίντεο.

Για streaming ταινιών και τηλεόρασης, το Laptop 5 διαθέτει επίσης ποιότητα εικόνας Dolby Vision IQ και Dolby Atmos για αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου.

Οι τιμές κυμαίνονται από $1.000 έως $2.400, ανάλογα με τον χώρο αποθήκευσης.

Surface Studio 2+

microsoft surface, Η Microsoft αποκαλύπτει τρεις νέους υπολογιστές Surface: laptop, tablet και PC

Eίναι το pc all-in-one της Microsoft που θα αντικαταστήσει το Surface Studio 2 από το 2018. Η νέα συσκευή με οθόνη αφής 28 ιντσών βρίσκεται σε μια άρθρωση μηδενικής βαρύτητας, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να χαμηλώνουν την οθόνη. Λειτουργεί με επεξεργαστή Intel Core H-35 11ης γενιάς.

Οι χρήστες μπορούν να χωρίσουν την οθόνη σε τέσσερα διαφορετικά παράθυρα εφαρμογών ταυτόχρονα. Έρχεται με θύρα USB-C και θύρα Thunderbolt. Η εμπειρία προβολής για streaming ενισχύεται επίσης με Dolby Vision IQ και Dolby Atmos για αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου.

Το Surface Studio 2+ ξεκινά από 4.300 $, μια αύξηση άνω του 22% από τον προκάτοχό του του 2018, ο οποίος πωλείται για $3.500.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.