Microsoft: Περισσότεροι απογητευμένοι χρήστες της Apple πάνε σε Surface

H Apple ανακοίνωσε τα νέα MacBook Pro με το highlight να είναι η Touch Bar. Οι κριτικές είναι ανάμικτες με αρκετούς να σχολιάζουν την τιμή τους, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί οικονομική.

Πέρα από τις κριτικές το σημαντικό ερώτημα πάντα είναι τι γίνεται με τις πωλήσεις. Οι νέες πληροφορίες έρχονται από την αντίπαλη Microsoft η οποία αναφέρει ότι ο Νοέμβρης ήταν ο καλύτερος μήνας για τις πωλήσεις των Surface.

Ο λόγος φαίνεται να είναι το γεγονός ότι οι πελάτες της Apple απογοητεύτηκαν από τα νέα MacBook Pro. H Microsoft σε blog post της αναφέρει ότι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν από Macs σε Surface και αυτό γίνεται περισσότερο από ποτέ. Αναφέρεται ότι το trade-in πρόγραμμα για MacBooks είναι το καλύτερο που είχαν ποτέ.

Επίσης η Microsoft επισημαίνει πως η καινοτομία των Surface σε συνδυασμό με την απογοήτευση από τα MacBook Pro (ειδικά στους επαγγελματίες) οδηγεί όλο και περισσότερους να πάνε σε Surface.

“More people are switching from Macs to Surface than ever before. Our trade-in program for MacBooks was our best ever, and the combination of excitement for the innovation of Surface coupled with the disappointment of the new MacBook Pro – especially among professionals – is leading more and more people to make the switch to Surface”.

Προς το παρόν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσοι είναι οι χρήστες που έκαναν την αλλαγή, τον ακριβή αριθμό πωλήσεων που έκαναν αντίστοιχα Apple και Microsoft. Τα παράπονα που αφορούν στην Apple σχετίζονται με την τιμή, τις επιλογές για παραμετροποίηση (η Apple δεν δίνει την δυνατότητα για 32GB RAM) ενώ έφυγε η υποδοχή για SD card.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τους αριθμούς πωλήσεων και από τις δυο πλευρές.

apple users surface, Microsoft: Περισσότεροι απογητευμένοι χρήστες της Apple πάνε σε Surface

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilist

Λογικό είναι να γίνει αυτό λόγο συμβατότητας συσκευών και προγραμμάτων αλλά δεν νομίζω να είναι και μεγάλος ο αριθμός αυτών που κάνουν την αλλαγή γιατί είναι δύσκολο να αλλάξεις περιβάλλον αν το έχεις συνηθίσει χρόνια.

James

@Vasilist όταν μιλάμε για εκατομμύρια πωλήσεις (είτε πολλά είτε λίγα, τα εκατομμύρια είναι εκατομμύρια), υπάρχουν και πάρα πολλοί πού τα πήραν για σερφαρισμα και ταινίες. Όταν ανοίγεις μόνο browser και έναν player, το περιβάλλον δεν είναι πρόβλημα.

Σταύρος Χρι

Λογικό ! Τα Surface ότι καλυτερο υπάρχει αυτή την στιγμή !

ΛΛ

Λογικο μου φαινεται, γιατι για καποιον που θέλει να δώσει τοσα χρήματα θέλει πραγματικά κατι κορυφαίο, με οθόνη αφής και λειτουργικό με πλήρης λειτουργικότητα σε όλα τα προγράμματα με δυνατότητα πλήρης παραμετροποίησης.
Τωρα οςο αφορά τα περιβάλλοντα ….ισως αρκετοί δε γνωρίζουν ότι πολλοι χρήστες Mac εχουν περάσει Windows και λειτουργούν κυριως με αυτα, γιατι το Mac λειτουργικό εχει πολλες δυσβατοτητες με πολλα καλά προγράμματα. Μιλάω εκ πείρας, γιατί και ο ίδιος το εκανα στον δικο μου Mac οπως και σχεδόν ολοι οι φιλοι και γνωστοί που γνωρίζω.
Τέλος, θα πρεπει να σημειώσω οτι αν καποιος θέλει ενα ισχυρό μπραντ και ομορφο σε χρήματα γυρω στα 1300-1800 νομιζω iMac, Mac Air και pro ειναι μια καλύτερη επιλογή προσθέτοντας και Windows.
Αν θελει να διαθεσει 2.000 και πάνω ή θελει οθονη αφής παιρνει κατι αλλο και φυσικα Microsoft η κορυφαια επιλογή σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

keysmith

άμα δεν έχεις ούτε μία κοινή usb και hdmi στο PRO μοντέλο σου (και καλά PRO). Να βάλεις ένα φλασάκι που σου έφεραν ρε αδερφέ, όχι κανα χειριστήριο για πύραυλο τι αλλο να συμβεί. Για τα πάντα χρειάζεσαι μία σακούλα αντάπτορες που χρυσοπληρώνεις οπότε μου φαίνεται απολύτως λογικό να την κάνουν και οι πλέον πιστοί στην εταιρία!

KnightRider

Λογικότατο + που έχουν πει δικαιολογίες του κ*λου για την κατάργηση της SD

Γιωργος

Παιδια το Desktop της φωτογραφιας ποιο ειναι ? Αυτο με τη μεγαλυτερη οθονη εννοω αριστερα. Δε το βρισκω στο site της Microsoft.

Γιωργος

To βρηκα, το surface studio ειναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.