Ο Snapdragon 8cx θα μπει σε mid-range υπολογιστές

, Ο Snapdragon 8cx θα μπει σε mid-range υπολογιστές

Οι πληροφορίες θέλουν την Qualcomm να ετοιμάζει μια νέα πλατφόρμα ARM επεξεργαστών που θα απευθύνεται σε mid range υπολογιστές. Τα στοιχεία της αγοράς μαρτυρούν ότι υπάρχει αρκετή ζήτηση για τέτοια chips σε υπολογιστές για απλή, καθημερινή χρήση.

Οι οιωνοί είναι θετικοί από το μέτωπο της αγοράς για επεξεργαστές ARM based όπως είναι ο M1 της Apple, με την Qualcomm να θέλει την πλατφόρμα Snapdragon 8cx να βρίσκει τη θέση της σε entry level και mid range συστήματα είτε Chromebooks, είτε σε Windows laptops που προορίζονται για απλή χρήση.

Ο Qualcomm Snapdragon 8cx αναμένεται να είναι λιγότερο ισχυρός από τον Snapdragon 7c, ενώ η εταιρεία εκτιμάται ότι έχει ως στόχο της την ενίσχυση της πλατφόρμας Snapdragon Compute Platform, ανοίγοντας εκεί ένα παράθυρο εμπορικής εκμετάλλευσης της ζήτησης για επεξεργαστές χαμηλών απαιτήσεων για φορητά συστήματα.

Κάποιες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μιλούν για επικείμενη παρουσίαση του SC7295 chip με τέσσερις πυρήνες στα 2.4 GHz και άλλους τέσσερις στα 1.8 GHz, για εξοικονόμηση ενέργειας, ο οποίος θα ανήκει στην πλατφόρμα Snapdragon Compute και θα έχει ως στόχο του να εξοπλίζει mid range υπολογιστικές υλοποιήσεις σε αντίθεση με τον Snapdragon 8cx που θα απευθύνεται σε πιο low end προτάσεις.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».