Ryzen PRO 4000: Νέα σειρά επεξεργαστών από την AMD για επαγγελματικά laptop

https://www.youtube.com/watch?v=h4ZrVl7X00s

Με την AMD να έχει επιστρέψει δυναμικά τα τελευταία χρόνια και να τραβάει κοινό από το μερίδιο αγοράς της Intel στους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, ήταν μόνο θέμα χρόνου να δούμε την εταιρεία να προτείνει λύσεις και για business.

Η νέα σειρά mobile επεξεργαστών Ryzen PRO 4000 προορίζεται για επαγγελματικά laptop, προσφέροντας περισσότερους πυρήνες και threats ανά πυρήνα για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις του ανταγωνισμού. Τα τρία μοντέλα που παρουσίασε η εταιρεία είναι τα Ryzen 7 PRO 4750U, Ryzen 5 PRO 4650U και Ryzen 3 PRO 4450U.

Ο μικρότερος επεξεργαστής της σειράς, Ryzen 3 PRO, έρχεται με 4 πυρήνες και 8 threads με ταχύτητες από 2.5GHz έως 3.7GHz, 5 πυρήνες GPU και 6ΜΒ L2/L3 Cache. Το μεσαίο μοντέλο, Ryzen 5 PRO, έρχεται αρκετά πιο ενισχυμένο, με 6 πυρήνες και 12 threads, ταχύτητες από 2.1GHz έως 4.0GHz, 6 πυρήνες GPU και 11ΜΒ L2/L3 Cache.

, Ryzen PRO 4000: Νέα σειρά επεξεργαστών από την AMD για επαγγελματικά laptop

Για το ακριβότερο μοντέλο της σειράς, Ryzen 7 PRO, η εταιρεία μοιράστηκε κάποιες παραπάνω πληροφορίες. Με 8 πυρήνες και 16 threads και ταχύτητες από 1.7GHz έως 4.1GHz, η εταιρεία επισημαίνει πως είναι ο γρηγορότερος business επεξεργαστής που υπάρχει για ultra-thin επαγγελματικά notebooks, με έως και 33% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το κορυφαίο μοντέλο του ανταγωνισμού. Επιπλέον, ο κορυφαίος Ryzen 7 PRO υπόσχεται έως και 37% καλύτερες επιδόσεις στις εφαρμογές του Microsoft Office, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Όλοι οι πυρήνες των επεξεργαστών είναι κατασκευασμένοι με την αρχιτεκτονική Zen 2, ενώ όλο το chip είναι κατασκευασμένο στα 7nm. Ειδικά για τον Ryzen 7 PRO αυτό σημαίνει πως θα έχει έως και 2 φορές καλύτερες επιδόσεις ανά watt σε σχέση με την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών της AMD και μπορεί να φτάσει και πάνω από 20 ώρες συνεχής χρήσης σε ακριβότερα μοντέλα με μεγαλύτερη μπαταρία.

Μαζί, η AMD θα παρέχει τεχνολογίες AMD PRO για μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολότερη διαχείριση των laptop που θα ενσωματώνουν τους παραπάνω επεξεργαστές. Τα πρώτα δείγματα της νέας σειράς Ryzen PRO 4000 θα τα δούμε σε επερχόμενα μοντέλα των εταιρειών HP και Lenovo, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.