Η Sony πούλησε το τμήμα υπολογιστών VAIO [επίσημο]

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες η Sony ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το τμήμα υπολογιστών VAIO στην κοινοπραξία εταιρειών Japan Industrial Partners (JIP) και θα αποτραβηχτεί από την αγορά των PC και laptop. Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγο των δραματικών αλλαγών στην αγορά των υπολογιστών και στο ότι θέλει να εστιάσει σ smartphones και tablets.

To deal αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου με τη Sony να διατηρεί το 5% στο νέο σχήμα και την JIP να επικεντρώνεται στην πώληση υπολογιστών VAIO στην Ιαπωνία (δεν έχει γείνει γνωστό αν θα σταματήσουν να πωλούνται σε άλλες χώρες).

Η Sony δήλωσε ότι θα καλύψει κανονικά της υποχρεώσεις τις με τις εγγυήσεις των υπολογιστών που έχει πουλήσει (και λογικά θα πωληθούν από σήμερα και μετά έως το τέλος του στοκ).

Η Sony πούλησε το τμήμα υπολογιστών VAIO, Η Sony πούλησε το τμήμα υπολογιστών VAIO [επίσημο]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

δεν το έκανε για αυτόν τον λόγο……..

asus και lenovo πουλάνε σαν τρελά ακόμη γιατί άραγε?

γιατί έκανε πολλές αλλες βλακεις οσον αφορά τα laptop

Gabriel

πρώην κάτοχος acer,hp,toshiba και sony. από το acer και toshiba είμαι πολύ ευχαριστημένος, από την sony όμως όλα μια χαρά αλλά χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω πέρα από την εμφάνιση παντα ήταν ένα 200 πιο ακριβάαπό τα άλλα με της ίδιες προδιαγραφές.λογικά εκεί χάσαμε εδαφος.

keysmith

το laptop δεν πεθαίνει. Η ταμπλέτα απλά είναι μια “μόδα” ή ακόμα ένα κομάτι της πίτας. Θα σταθεροποιηθεί και θα έχει το κοινό της και ως ένα βαθμό με υβριδικά συστήματα (docking πληκτρολόγιοα) θα ενοποιηθεί εν μέρει με τα laptop.
Και η hp αποσύρθηκε από τα laptop to 2011-12 λέγοντας ότι τα σταματάει για κανα μήνα και μετά επανήλθε λέγοντας ότι έκανε λάθος (και μάλλον απολύοντας τον εξυπνάκια που οραματίστηκε αυτό το σχέδιο). Mονο η ibm αποσύρθηκε αλλα δεν καταργήθηκαν ποτέ τα thinkpad απλά έγιναν lenovo και ζουν και βασιλεύουν.
Όταν κάτι δεν κερδίζει δεν το κλείνεις, γιατί έτσι κλείνεις κάτι από το band name σου. Κλεινοντάς τα σε κάνει να μικραίνεις. Επρεπε απλά να δει πως θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Το κοινό της το είχε.

o.k.man

Είναι όντως κρίμα, (μιάς και έχω Vaio), αλλά ίσως ο βασικός λόγος που πουλάει η Sony τον τομέα της Vaio να είναι για να καλύψει τις ζημίες του έτους που ανέρχονται πανω-κάτω σε 157 εκατομμύρια. Αν επιτρέπεται αγαπητό Techblog να δώσω έξτρα ειδήσεις : Οταν τα Vaio γοήτευαν και τον Στιβ Τζομπς ! Πίσω στο 2001, ο ιδρυτής της Apple φέρεται να ήταν τόσο ενθουσιασμένος από τα laptop της Sony, που συζητούσε την κλωνοποίηση του OS X, προκειμένου να «τρέχει» και στους δικούς της φορητούς υπολογιστές Ηταν και παραμένουν από τις πιο καινοτόμες σειρές φορητών υπολογιστών με Windows. Ξεχώριζαν πάντα για την ενσωμάτωση πρωτοποριακών λύσεων και υλικών – που συνήθως βέβαια είχε και τον σχετικό αντίκτυπο στην τιμή – και για πολλούς ήταν τα μόνα που ανταγωνίζονταν σε ντιζάιν τα MacBook της Apple. Οπως δε αποκαλύπτεται τώρα, είχαν γοητεύσει ακόμα και τον ίδιο τον Steve Jobs. Τα Sony Vaio πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν, καθώς η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να αποσυρθεί από τη ζημιογόνα για εκείνη αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, επικεντρώνοντας περαιτέρω τις προσπάθειες της στις τηλεοράσεις και το ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Η Sony συμφώνησε με έναν όμιλο επενδυτικών κεφαλαίων (Japan Industrial Partners) για τη μεταβίβαση του τομέα των PCs. To… Συνέχεια »

tolkien

Πολυ σωστα @Darth.
Πως γινεται και αλλες εταιρειες πουλανε μια χαρα?
Για μενα οι 3 καλυτερες εταιρειες τωρα ποια ειναι Asus – Dell – Lenovo.
Εγω εχω για laptop ενα της asus το vivobook touchscreen 14′ i5, 8 gb ram, intel hd 4000, 256 ssd και πεταει (παραδοσιακα ομως οτι καλυτερο ειναι το desktop, για μενα ο μονος λογος να χρησιμοποιησω laptop ειναι αν ταξιδευω) .
Παντως κριμα γιατι η αγορα μικραινει για τα pc και σιγουρα ο λογος ειναι το κερδος αφου βγαζουν περισσοτερα οι εταιρειες οταν πουλανε tablet καθε χρονο απο το να αγορασεις ενα πολυ καλο laptop μια στο τοσο.

Johnny

Αυτά που ανέφερε ο φίλτατος @o.k.man σχετικά με τον steve jobs και τη sony τα έχω ακούσει και εγώ αλλά ομολογώ ότι δεν τα είχα λάβει και πολύ στα σοβαρά.Ακόμη και τώρα αδυνατώ να φανταστώ ενά vaio με OS X.

Sot11

Μεγάλη βλακεία της σονυ! Μπορεί η μόδα να επιβάλει ταμπλετ μεγάλα κινητά κλπ… Αλλα οι μόδας πάντα κάνουν τον κύκλο τους και φεύγουν, ειναι νόμος αυτο…

sotiris

Περίεργο .
Πριν λίγο καιρό διαπραγματευόταν με την microsoft για vaio smartphone.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ
ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΡΕΙΑ
🙁

Takis

Πριν απο 5 περιπου μηνες χωρίς να ξέρω οτι θα γίνει κάτι τέτοιο αγόρασα ενα VAIO /σειρά Ε και το μηχάνημα πετάει κάνει boot σε 3 δευτερόλεπτα ,αν ρωτάτε την γνώμη μου έκανε τεραστια βλακεία που πούλησε κάτι τέτοιο ,θα μπορούσε να αναστείλει την λειτουργια του τμηματος και να αποφασίσει αργότερα.

Takis

Παρεπιπτόντως Κώστα αυτή τη φωτογραφία που έβαλες στο άρθρο την είχα κατεβάσει για φόντο στο δικο μου VAIO

Makis o guru

Σεν νομιζω οτι τα ταμπλετ ειναι μοδα. Σιγουρα δεν εχουν την ισχυ ενος λαπτοπ η ενος σταθερου αλλα απ την αλλη δεοτε το και αλλιως. Οταν πριν μερικες δεκαετιες ενα pc επιανε ενα δωματιο ,τωρα το κρατας στο χερι σου. Ο ανταγωνισμος των εταιριων λειτουργει υπερ μας ετσι και αλλιως μονο εξελιξεις θα κερδισουμε απ ολο αυτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.