Windows XP έως και τις 30 Ιουνίου 2008 για OEM

Windows XPΠροκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες πελατών και συνεργατών της, η Microsoft παρατείνει τη διαθεσιμότητα των Windows XP μεταξύ των κατασκευαστών υπολογιστών (OEM), και των καναλιών μεταπώλησης για πέντε επιπλέον μήνες, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2008.

H κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στο αίτημα πελατών της Microsoft, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων με περιορισμένους πόρους, για επιπλέον χρόνο προκειμένου να μεταβούν στα Windows Vista, το ασφαλέστερο και πλέον αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα.

Μία επιπλέον εναλλακτική που η Microsoft παρέχει για την ομαλή μετάβαση των επιχειρήσεων στο νέο λειτουργικό σύστημα είναι τα downgrade rights, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να προμηθευτούν τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος (Windows Vista Business ή Windows Vista Ultimate), έχοντας την δυνατότητα να τρέχουν, νόμιμα, προηγούμενες εκδόσεις στον υπολογιστή τους διατηρώντας το δικαίωμα να αναβαθμίσουν όταν θα είναι έτοιμοι.

Ενημερωτικά, η διάθεση των Windows Vista συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Με περισσότερες από 60 εκατομμύρια άδειες να έχουν πωληθεί μέχρι το καλοκαίρι, τα Windows Vista αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό σύστημα στην ιστορία της Microsoft. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το καλοκαίρι που πέρασε, 9 στους 10 οικιακούς υπολογιστές που αγοράζονταν είχαν εγκατεστημένα τα Windows Vista, ενώ ο συνολικός μέσος όρος ήταν 7 στους 10. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την ταχύτερη υιοθέτηση των Windows Vista στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasosvel

Πριν κανένα τριμηνο αν θυμάμαι καλα η ισως και λιγο παραπανω μια έρευνα που είχε γινει ανέφερε οτι το 80 % των υπολογιστών που πωλόύνται στην Ελλάδα με τα βίστα πάνω , είναι ακατάλληλα για να τα τρέξουν καλά!! Πάντως ακόμα και σήμερα πάρα πολλές εφαρμογές που δουλεύουν οι εταιρίες και διάφοροι επαγγελματίες δεν έχουν βγάλει αναβαθμίσεις συμβατές με τα βίστα.

Κώστας Βλαχάκης

Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό Τάσο. Έκανα καθαρή αναβάθμιση σε Vista Ultimate και ένα σωρό προγράμματα δεν τρέχουν, ενώ όπως επισημαίνεις δεν υπάρχουν αναβαθμίσεις.
Πάντως σε ότι αφορά τους drivers βρήκα για όλα τα περιφερειακά.

tasosvel

Ομολογώ οτι με τους drivers Οι περισσότερες εταιρίες έχουν κάνει αρκετά καλη δουλεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.

Computers Apple iMac

Νέος iMac 2021: Αθόρυβο σερφάρισμα στο web με μόλις 7db

Σκεφτείτε ότι ένα φύλλο που πέφτει και ακουμπάει στο έδαφος παράγει 10 decibel και ένα ψίθυρος παράγει 30 decibel.

Computers Apple iMac iPad Pro

To Spring Event της Apple φέρνει το ουράνιο τόξο στα iMac

H ανοιξιάτικη διάθεση ήταν έκδηλη στο Spring Event της Apple, όπου είδαμε το χρώμα να μπαίνει στη ζωή των iMac.

Computers NVIDIA

H NVIDIA εμφανίζεται απαισιόδοξη για την κρίση των chipsets

H NVIDIA ενημερώνει ότι οι ελλείψεις στην τεχνολογική αγορά θα συνεχιστούν με την ίδια να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.