Όμιλος Εταιριών ΓΕΡΜΑΝΟΣ | Στηρίζει τη HumanAid

Germanos HumanAidΜε αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, o Όμιλος Εταιριών ΓΕΡΜΑΝΟΣ στηρίζει την πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού HumanAid και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας στην Αθήνα των παιδιών του Ορφανοτροφείου των Αγίων Σαράντα, του μοναδικού ορφανοτροφείου που υποστηρίζει την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο της τριήμερης παραμονής των παιδιών, παιδίατροι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί πραγματοποίησαν προγράμματα προληπτικού ελέγχου υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης αντίστοιχα. Παράλληλα, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών του Ορφανοτροφείου διοργανώθηκαν σεμινάρια ψυχοεκπαίδευσης από έμπειρους επιστήμονες στον τομέα της ψυχολογίας.

Η φιλοξενία των παιδιών και των εκπαιδευτών τους ολοκληρώθηκε με μια σειρά από ψυχαγωγικές δραστηριότητες που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και διοργάνωση παιδικής εκδήλωσης με μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Εταιριών ΓΕΡΜΑΝΟΣ διοργάνωσε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Τεχνολογία και Περιβάλλον» και βράβευσε τα τρία καλύτερα έργα ζωγραφικής.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Microsoft Windows 10

Γαλλία: Προειδοποιητική επιστολή στη Microsoft για κρυφές τακτικές

Οι γαλλικές αρχές έστειλαν στην Microsoft μια επίσημη προειδοποίηση να διακόψουν τη συλλογή πληροφοριών των χρηστών του λειτουργικού Windows 10. Η επιστολή αυτή αφορούσε ξεκάθαρα την τακτική της Microsoft να συλλέγει πληροφορίες για στοχευμένες διαφημίσεις και ίσως άλλους σκοπούς.

Κοινωνική ευθύνη Microsoft

Microsoft Ελλάς | Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μετανάστες και άνεργους

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Ιουλίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας τα εγκαίνια του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft, στο οποίο άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, ούτως ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Κοινωνική ευθύνη Nokia

Alpha Copy/ Nokia | Αρωγός στην «Παναθηναϊκή Δημοπρασία Αγάπης»

Η Alpha Copy/ Nokia, χρυσός χορηγός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟ, στηρίζει και ‘εκτός γηπέδου’ τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Ιουλίου σε γνωστό κέντρο. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, για την «Παναθηναϊκή Δημοπρασία Αγάπης», δημοπρατήθηκαν αντικείμενα από ολόκληρη την ιστορική διαδρομή του Παναθηναϊκού, […]

Κοινωνική ευθύνη Oracle

Oracle | Προσφέρει το λογισμικό της στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ο εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά «το Χαμόγελο του Παιδιού», θα αξιοποιήσει τη χορηγία της Oracle σε λύσεις λογισμικού, για την αναβάθμιση της πληροφοριακής υποδομής του οργανισμού, και ειδικότερα της Εθνικής Γραμμής SOS 1056. Καθημερινά, και όλο το 24ωρο, το 1056 λαμβάνει εκατοντάδες ανώνυμες και επώνυμες κλήσεις που αφορούν, κυρίως, σε θέματα κακοποίησης παιδιών, παιδιών […]