ΕΕΤΤ | 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ευρυζωνικότητα

1

3rd Broadband ConferenceΓια τρίτη συνεχή χρονιά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για την Ευρυζωνικότητα με θέμα αυτή τη φορά : «Η καινοτομία σε Ευρυζωνικά Δίκτυα και Υπηρεσίες- Innovation in Broadband Networks and Services». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 6, 7 και 8 Ιουνίου 2008 στο Ξενοδοχείο Lagonissi Grand Resort. Στόχος του Συνεδρίου είναι να προβάλει και να προσεγγίσει σε βάθος θέματα όπως οι στρατηγικές προώθησης της καινοτομίας στα Ευρυζωνικά Δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις για τη στήριξή της καθώς και η επίδραση του ανταγωνισμού στην ανάπτυξή της.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008) θα επικεντρωθεί θεματικά στις στρατηγικές ανάπτυξης της καινοτομίας και στις ρυθμιστικές προκλήσεις για την ευρυζωνική καινοτομία. Τη δεύτερη ημέρα (Σάββατο, 7 Ιουνίου 2008) η καινοτομία θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων δίνοντας έμφαση στις ρυθμίσεις για τον ανταγωνισμό στην ευρυζωνική αγορά, στα δίκτυα επόμενης γενιάς και στις υπηρεσίες. Την ίδια ημέρα και παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί σε κλειστή συνεδρίαση η 6η Διάσκεψη Προέδρων των Ρυθμιστικών Αρχών της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Τέλος, οι εργασίες της τρίτης ημέρας του Συνεδρίου (Κυριακή, 8 Ιουνίου 2008) θα εστιάσουν ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, επιχειρώντας να απαντήσουν στο ερώτημα «Η Ελληνική Καινοτομία στο Ευρυζωνικό Διαδίκτυο: Μύθος ή Πραγματικότητα;». Στο πλαίσιο αυτό, θα αναλυθεί ο ρόλος των οργανισμών με δεσπόζουσα θέση στην Αγορά, των εναλλακτικών παρόχων και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Tην έναρξη των εργασιών έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, κα Viviane Reding και ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου.

Στο Συνέδριο πρόκειται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι Ρυθμιστικών Αρχών της Ευρώπης και της Ασίας, διεθνείς φορείς με αρμοδιότητες στον τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, στελέχη της ευρωπαϊκής και εγχώριας τηλεπικοινωνιακής αγοράς, δημόσιοι οργανισμοί και εκπρόσωποι καταναλωτών καθώς και της κοινωνίας των πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, το Πρόγραμμα και τους ομιλητές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://www.eett.gr/conference2008/index-gr.htm

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα