iPad Pro OLED 2024: Αναμένεται να είναι πολύ πιο ακριβό

ipad pro oled 2024, iPad Pro OLED 2024: Αναμένεται να είναι πολύ πιο ακριβό

Τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro της Apple είναι πιθανό να είναι αρκετά ακριβότερα από τις υπάρχουσες συσκευές OLED παρόμοιου μεγέθους λόγω των δαπανηρών νέων διαδικασιών παραγωγής που εμπλέκονται, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από την Κορέα.

Η Apple αναμένεται το επόμενο έτος να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro 11,1 ιντσών και 13 ιντσών με OLED αντί για οθόνες LCD και η προμήθεια πάνελ της θα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους υλικών, σύμφωνα με το κορεατικό The Elec.

Οι φήμες θέλουν το Κουπερτίνο να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Samsung και την LG Display σχετικά με την τιμή προμήθειας των πάνελ, οι προδιαγραφές για τις οποίες θα απαιτούν τη χρήση διαδικασιών παραγωγής που δεν έχουν συνδυαστεί στο παρελθόν για πάνελ OLED αυτού του μεγέθους.

Μία από τις νέες διαδικασίες παραγωγής είναι η χρήση μιας διπλής δομής δύο στοίβων, η οποία έχει δύο στρώματα εκπομπής, διπλασιάζοντας έτσι τη φωτεινότητα και τετραπλασιάζοντας τη διάρκεια ζωής της οθόνης OLED. Όλα τα iPhone της Apple χρησιμοποιούν μια δομή μιας στοίβας και η λογική της εταιρείας πίσω από την απαίτηση πάνελ δύο στοίβων για τα iPad είναι ότι τα tablet χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για μεγαλύτερες περιόδους.

Μια άλλη διαδικασία είναι η χρήση τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης πολυκρυσταλλικού οξειδίου (LTPO) χαμηλής θερμοκρασίας (TFT), για ένα πιο αποδοτικό backplane που είναι υπεύθυνο για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση μεμονωμένων pixel και, τέλος, μια υβριδική δομή OLED που συνδυάζει άκαμπτο γυαλί OLED στα υποστρώματα με εύκαμπτη ενθυλάκωση λεπτής μεμβράνης OLED, με αποτέλεσμα ένα συνολικό λεπτότερο πάνελ.

Σύμφωνα με το The Elec, η τιμή προμήθειας των πάνελ OLED για υπάρχουσες συσκευές 10 ιντσών είναι περίπου $100 έως $150, ενώ η δαπάνη για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την κατασκευή των πάνελ 11,1 ιντσών και 13 ιντσών που θέλει η Apple πλησιάζουν τα $270 και $350, αντίστοιχα. .

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρεία πιθανότατα θα μεταφέρει τουλάχιστον μέρος αυτού του κόστους υλικού στον καταναλωτή, επομένως θα καταλήξουμε σε σημαντικά υψηλότερες τιμές λιανικής. Επί του παρόντος, το iPad Pro 11 ιντσών με οθόνη LED Liquid Retina ξεκινά από 799 $, ενώ το iPad Pro 12,9 ιντσών με οθόνη mini-LED Liquid Retina XDR ξεκινά από 1.099 $.

Η σημερινή αναφορά προσθέτει ότι η LG Display αναπτύσσει πάνελ OLED iPad 11,1 ιντσών και 13 ιντσών, ενώ η Samsung ασχολείται μόνο με το μοντέλο 11,1 ιντσών. Η Samsung ίσως, βέβαια, τελικά αναπτύξει και τους δύο τύπους ανάλογα με τις απαιτήσεις παραγωγής.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.