Adidas: 3D-printed αθλητικό παπούτσι από σκουπίδια ωκεανών

H Adidas συνεργάστηκε με την Parley for the Oceans (μια κίνηση με στόχο την εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα) και δημιούργησε ένα νέο 3D-printed αθλητικό παπούτσι από πλαστικά σκουπίδια. Το πάνω μέρος είναι από πλαστικά που βρέθηκαν στη θάλασσα και η σόλα από 3D-printed πολυεστέρα και δίχτυα ψαρέματος.

H Adidas δημιούργησε το συγκεκριμένο prototype για να δείξει ότι πρέπει να καθιερωθούν νέα standards στην βιομηχανία. Η Parley με την συνεργασία με την Adidas ευελπιστεί στην μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία των ωκεανών.

Το συγκεκριμένο παπούτσι είναι μέρος του project Futurecraft 3D που παρουσίασε η Adidas τον Οκτώβριο και αφορά σε custom-made παπούτσια. Ο κάθε ένας μπορεί να εκτυπώσει το παπούτσι της αρεσκείας του ανάλογα με τη χρήση που θέλει.

adidas 3d-printed ocean waste, Adidas: 3D-printed αθλητικό παπούτσι από σκουπίδια ωκεανών

adidas 3d-printed ocean waste, Adidas: 3D-printed αθλητικό παπούτσι από σκουπίδια ωκεανών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

Θα το αγόραζα..

Aργυρης

Ισχυει @Jorge πολυ ωραιο!Και εγω θα το αγοραζα…και ειδικα σαν κινηση ειναι πολυ εξυπνη και οικολογικη!

Solon

Φυσικά δεν αναφέρει πουθενά το πόση ενέργεια καταναλώθηκε για να επαναπολυμεριστεί το πλαστικό. Το πιθανότερο είναι ότι είναι τελείως ασύμφορο ενεργειακά. Δεν το τρώω. Τουλάχιστον όχι τώρα. Έχω φάει πολλές φόλες από δήθεν οικολογικά προϊόντα. Αν θέλουν να μας πείσουν ας δημοσιεύσουν το πόση ενέργεια και πόσα χημικά χρησιμοποίησαν για να επαναπολυμερίσουν το πλαστικό,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business adidas

Adidas Speedfactories: Μεταφέρει την παραγωγή στην Ασία γιατί εκεί βρίσκεται η τεχνογνωσία

Η Adidas θα μεταφέρει το 2020 την παραγωγή παπουτσιών των Speedfactories από την Γερμανία και την Αμερική στο Βιετνάμ και την Κίνα.

Gear adidas featured Διαγωνισμοί τεχνολογίας

Διαγωνισμός Techblog: Κερδίστε τα νέα ασύρματα ακουστικά της Adidas! [Έχουμε νικητές]

Super Διαγωνισμός από το Techblog με δώρο τα νέα αασύρματα ακουστικά της Adidas RPT-01 και FWD-01. Μάθε πως μπορείς να τα κάνεις δικά σου.

Gear adidas

Adidas Headphones FWD-01 και RPT-01: Ασύρματα ακουστικά για άθληση και ποιοτική μουσική

Η Adidas, σε συνεργασία με τη Zound Industries, κυκλοφόρησαν δύο νέα ασύρματα ακουστικά, τα “active” Adidas FWD-01 και Adidas RPT-01 κλειστού τύπου.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.