Αντικατάσταση μπαταριών σε MacBook Pro του 2016 και του 2017

, Αντικατάσταση μπαταριών σε MacBook Pro του 2016 και του 2017

Προβλήματα στη φόρτιση MacBook Pro του 2016 και του 2017 έχουν οδηγήσει σε πρόγραμμα δωρεάν αντικατάστασης μπαταριών από την Apple. Πολλοί κάτοχοι τέτοιων μοντέλων είχαν παραπονεθεί για αδυναμία φόρτισης πέραν του 1%.

Στην αρχή έγινε προσπάθεια να διορθωθεί το ζήτημα με τη διάθεση των MacOS 11.2.1 και MacOS Catalina 10.15.7, αλλά φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να λυθεί το πρόβλημα. Η συμβουλή της Apple είναι να εγκαταστήσει κανείς τα updates και μετά, εάν δει ότι συνεχίζονται τα προβλήματα με την φόρτιση της μπαταρίας, τότε να απευθυνθεί σε έναν επίσημο συνεργάτη της Apple για δωρεάν αντικατάσταση της μπαταρίας.

Σύμφωνα με την Apple, δεν είναι πολλά τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί. Πάντως, τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα MacBook Pro με οθόνη 13 ιντσών του 2016 και 2017, με δύο ή τέσσερις θύρες Thunderbolt, καθώς και τα MacBook Pro με οθόνη 15 ιντσών, τα οποία είχαν κυκλοφορήσει το 2016 και το 2017.

Εάν έχετε κάποιο από αυτά τα μοντέλα και έχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στη φόρτιση μπορείτε να μας γράψετε ένα σχόλιο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GeorgeK

MacBook Pro 13″ 2016 TouchBar, από την αρχή είχε και έχει θέμα με κολλήματα (color spin ball), κυρίως όμως και με την πληκτρολόγηση, όπου αναγράφονται άλλα για άλλα, παρόλο που έχει περασμένο 3ο διαφορετικό κατά σειρά λειτουργικό με τις τελευταίες αναβαθμίσεις καθώς και προ 1 1/2 έτους περίπου είχε αντικατασταθεί όλο το κάτω μέρος (πληκτρολόγιο, μπαταρία κλπ) σε εξουσιοδοτημένο service στην Ελλάδα.
Τι μπορώ να κάνω, δικαιούμαι πάλι δωρεάν αντικατάσταση κάποιου μέρους;

Giorgos

MacBook pro 13” mid 2017 without touch bar απο το πουθενα απλα κανει shut down! ανεξαιρετως επιπεδου μπαταριας. Στο support το παιζουν τρελιτσα(με 40 κυκλους φορτισης) οτι και καλα να το παω σε ενα service point, να πληρωσω αφηνοντας υπονοια οτι ισως αναλαβουν κατι απο μερους τους (απλα θα πληρωσω λεω εγω).

Stefanos

Macbook Pro touchbar 2017. Δεν παρατήρησα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα νομιζω κιόλας οτι η μπαταρία του κρατάει αξιοπρεπέστατα για τη χρηση του.

Panos

MacBook pro 13″ with touch bar. Το πήρα μεταχειρισμένο πριν λίγες μέρες. Όταν το έχω στα χέρια μου και το κουνάω δεξιά αριστερά κάτι κινείται στο εσωτερικό του και κάνει θόρυβο. Είναι φυσιολογικό; Δεν έχω παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία μέχρι στιγμής. Ευχαριστώ

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, δεν έχω ακούσει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα. Μήπως κουνιέται το ανεμιστηράκι?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.