Η Apple ανακοίνωσε ότι πουλάει βάση για οθόνη Mac με τιμή 999 δολάρια Αμερικής

https://www.youtube.com/watch?v=wl4Hg23RQHQ

Αυτές είναι ανακοινώσεις! Οποιαδήποτε άλλη εταιρεία όταν θα έκανε μια ανακοίνωση για προϊόν με τιμή 999 δολάρια ή ευρώ θα περίμενες να είναι ένα laptop, ένας ολοκληρωμένος υπολογιστής, άντε πες ένα κινητό ή έστω μια επαγγελματική οθόνη. Όταν όμως είσαι η Apple μπορείς να ανακοινώνεις μια βάση για οθόνη σε αυτή την τιμή, ναι… 999 δολάρια Αμερικής.

Η “αποκάλυψη” έγινε κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας του συνεδρίου World Wide Developers Conference (WWDC 2019) που διοργανώνει η Apple και φέτος στο Σαν Φρανσίσκο και η πανάκριβη βάση Pro Stand προορίζεται για αξεσουάρ της οθόνη του νέου Mac Pro η οποία κοστίζει 5.000 δολάρια.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να την αποκτήσετε και μόνη της, χωρίς να απαιτείται η αγορά της 32άρας οθόνης Pro Display XDR ή του ίδιου του νέου Mac Pro με τον Intel Xeron 28 πυρήνων.

Apple βάση Pro Stand, Η Apple ανακοίνωσε ότι πουλάει βάση για οθόνη Mac με τιμή 999 δολάρια Αμερικής

Apple βάση Pro Stand, Η Apple ανακοίνωσε ότι πουλάει βάση για οθόνη Mac με τιμή 999 δολάρια Αμερικής

Apple βάση Pro Stand, Η Apple ανακοίνωσε ότι πουλάει βάση για οθόνη Mac με τιμή 999 δολάρια Αμερικής

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Δεν απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια αλλά σε μερικούς που ούτως ή άλλος θα ξοδέψουν για παπούτσια ή τσάντα πάνω από 1000€ ως αξεσουάρ

Newton

Από ποτε είναι «αξεσουάρ» μια βάση ενός μόνιτορ ;

Chris_BMW

Καλημέρα Κώστα . Με λυπεί το γεγονός πως άρχισες και εσυ τα «κλικ» άρθρα.. Οκ πουλάει αυτή τη βάση 1000$ . Και η Dsquared πουλάει μπλουζάκι 250€ ενώ στα Zara έχει το ίδιο μπλουζάκι με 10€! Τι δεν είναι τα ίδια ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ και όχι . Αξίζει αυτή η διαφορά τιμής ;; Δυστυχώς τόσο κοστίζει το Brand Name. Και η Apple έχει πολύ ακριβό Brand…. Και επειδή θα μου απαντήσεις πως αυτό είναι μόδα θα σε παραπέμψω και στο αυτοκίνητο που και αυτό είναι κλάδος «τεχνολογίας» Ανταπτορας φόρτισης κινητού usb για αυτοκίνητο (ο κοινός φορτιστής αυτοκινήτου χωρίς και το καλώδιο) επειδή έχει πάνω το σήμα τς Bmw κοστίζει 47€(!) παρακαλώ . Έχει και με 3€ έτσι δεν είναι ;;; Έτσι και με αυτή τη βάση λοιπόν . Έχει βάσεις και με 50€ . Αυτή όμως η βάση θα αποτελεί αξεσουάρ γραφείων στα οποία γίνονται -παρασκευάζονται promo στα οποία παίζονται τρέλα μυρια. Θα αποτελεί βάση σε γραφείο υψηλής αρχιτεκτονικής για ανθρώπους που θέλουν το καλύτερο και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και για να τους αποδείξεις για τη δουλειά σου θα πρέπει και εσυ να έχεις το ποιο ακριβό και ότι τελευταίο κυκλοφορεί εκεί έξω από αυτήν την εταιρεία που δεν είναι… Συνέχεια »

Makis

Σωστός. Και Ballenciaga παπούτσια με 900 ευρώ.

Nickolas

Και γω αγαπώ τα προϊόντα της Apple αλλά δεν έχει νόημα να δικαιολογούμε τα πάντα. Δε ξέρω αν είδες την παρουσίαση αλλά όταν ανακοίνωσε την τιμή η αίθουσα έπαθε ένα μικρό σοκ! Και μιλάμε γι’αυτούς που πλήρωσαν για να βρίσκονται εκεί.
Από εκεί και πέρα ο καθένας κοστολογεί τα προϊόντα του όσο γουστάρει και καλά κάνει, προσωπικά βάση της Apple δε θα έπαιρνα ακόμη και για τα ίδια της τα προϊόντα, έχει κακό ιστορικό με vesa mounts κλπ, που μέχρι και αυτό το υπέρ κοστολόγησε στα 200 δολάρια

Ekimolaos

Σ’έχει φάει ο φανατισμός. Απλά μείνε στο “είναι μόδα” και μην γράψεις κάτι άλλο. Κάθεσαι και την λες έμμεσα στον Κώστα επειδή σου έθιξε την αγαπημένη σου ομαδα; Είσαι σοβαρός; Δικαίωμά σου να παίρνεις και πλαστική τσάντα των 5000€ και ό,τι θες. Δεν σημαίνει πως θα σου πούμε και μπράβο όμως. Έλεος δηλαδή. Και μην αναφέρεις το brand BMW σαν σοβαρό παράδειγμα. Όπως και η Apple, έτσι και η BMW το μόνο που πουλάει πλέον είναι μόδα. Γιατί από ποιότητα δεν. Παίρνεις καινούριο αμάξι και στο χρόνο σου βγάζει 1002 προβλήματα.

Chris_BMW

Εσυ αυτό κατάλαβες από το σχόλιο μου ; Ότι με έχει φάει ο φανατισμός ; Από που το συμπέρανες αυτό;(περιμένω και από εσένα απάντηση)
Ναι θα «την πω» στον … Κώστα σου (συγνώμη που σου τον έθιξα) όταν πρώτη πρώτη είδηση σε τεχνολογικό σαιτ μου έχει είδηση για κλικ και κους κους ,όταν ακόμη δεν έχει σαν είδηση τι παρουσίασε η Apple εχθές εκτός από την υπερκοστολογιμενη βάση .. Αυτά από εμένα .

Nickolas

Πρώτον, είναι υπερκοστολογημένη η βάση, είτε το θέλουμε είτε όχι.
Δεύτερον το κους κους τι να κάνουμε μαζεύει κλικ και αυτό βοηθάει το site, όταν με το καλό φτιάξεις ένα δικό σου site γράφε μόνο τι παρουσίασαν ξερά και μαραμένα και αν μπει κανένας να διαβάσει χαιρέτα μου.
Τρίτον απ’οτι φαίνεται έπεσες και εσύ στην “παγίδα” γιατί οι ειδήσεις για την παρουσίαση της Apple ανέβηκαν πολύ κοντά με το παρόν άρθρο, ωστόσο δε σε είδα να σχολιάζεις εκεί τίποτα.

Dimitrios

Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με το σχόλιο του Chris, η Apple προσπαθεί να αξιοποιήσει την υψηλή αξία του σήματος της (Brand name) “σοκάροντας” το καταναλωτικό κοινό με τις πολύ υψηλές τιμές πώλησης του συνόλου των προϊόντων της. Είναι μία στρατηγική που ακολουθούν πάρα πολλά χρόνια και φαίνεται να τους βγαίνει από άποψη κερδοφορίας και κεφαλαιοποίησης της εταιρείας. Τώρα το αν αξίζουν τα χρήματα τους τα προϊόντα της, νομίζω πως όχι. Υπάρχουν επιλογές από άλλους κατασκευαστές που θα σου κάνουν τη δουλειά με μικρότερο κόστος. Αυτό βέβαια το γνωρίζει και η ίδια η Apple, αλλά πιστεύει ότι τα προϊόντα της είναι τα πιο επιθυμητά και υπάρχουν αρκετοί καταναλωτές που θα τα αγοράσουν.

Τασος

Θα συμφωνήσω με τον chris bmw σε όλα τα προϊόντα στην αγορά υπάρχει το πολύ ακριβό και το πολύ φτηνό στην ίδια κατηγορία που μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα ο καταναλωτής επιλέγει τι θα αγοράσει, ελευθερη είναι η αγορα κανείς δεν σε αναγκάζει στο πιο θα επιλέξεις!!!!

Ekimolaos

Αλλά ελεύθερος είναι και ο λόγος, άρα μην κλαψουρίζετε όταν ο Κώστας ειρωνεύεται την ηλιθιότητα της Apple λες και σας έθιξαν την οικογένεια.

Agnostos13

Συμφωνώ οτι είναι αξιoπερίεργο (το πόσο ηλίθιο είναι σχετικό) μια βάση να έχει 999$. Φυσικά αν η Apple την έβαζε στο κουτί της οθόνης με αρχική τιμή 5999$ δεν θα γινόταν αυτό το hype! Τώρα φτάσαμε να διαβάζουμε άρθρα για την βάση των 999$ χωρίς να έχουμε δει αντίστοιχα για το Mac Pro ακόμα…

Agnostos13

Είχα πλάκα πάντως στην παρουσίαση που λέει το νέο Mac Pro ξεκινάει από 5999$, πέφτει το καθιερωμένο χειροκρότημα και μετά λέει η οθόνη xdr 4999$, μετά από μια στιγμή αμηχανίας πέφτει ένα συγκρατημένο χειροκρότημα και μετά αρχίζει το “πάρτυ”, 5999$ αν θέλετε την οθόνη με nano-antireflective coating, 999$ αν θέλετε και τη βάση και 199$ ο αντάπτορας vesa…και μένουν όλοι παγωτό!!! Αναρωτιέμαι πόσο θα έχουν τα ροδάκια για το Mac Pro! Αλλά είπαμε…είναι ακριβά σπορ αυτά. Το premium το πληρώνεις!

ΥΓ. Τελικά η xdr οθόνη είναι oled, micro-led ή lcd;

I am

Επιτέλους κάτι πραγματικά premium από την Apple. Αν και δεν μου αρέσουν αυτές οι τρύπες όλα τα άλλα είναι φανταστικά. Η δουλειά της εταιρίας τα καλά τα χρόνια αυτή ήταν. Να βγάλει το καλύτερο στην ανάλογη τιμή και μετά από 5 χρόνια να την έχουν φτάσει στο 1/5 της τιμής. Δεν είναι για όλους έτσι τι αλλιώς η Apple αυτό πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας που ζηλεύει και να την κράζει. (Δεν είχα ποτέ Apple)

Darth

Τημη για mac pro είναι οκ για αυτό που προσφέρει
το ίδιο και για οθόνη…
αλλα για βάση και για τον αντάπτορας είναι έλεος…

John Real

Όσο αστείο είναι να έχει μια βαση 1000 ευρώ άλλο τόσο τραγικό είναι ότι βγαίνουν κάποιοι να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα.

Chris_BMW

Τι να δικαιολογήσουμε ρε φίλε . Δεν μπορώ να σας καταλάβω ειλικρινά .. εσυ κατάλαβες ότι προσπαθώ να δικαιολογήσω ;;
Κάποια πράγματα στη ζωή είναι υπερκοστολογιμενα τι δεν καταλαβαίνετε πάνω σε αυτό ! Ποια από τα παραδείγματα που σου έφερα δεν σε κάλυψαν . Γιατί δεν μπορείτε να χωνέψετε με τίποτα όμως πως σε αυτόν τον κλάδο της τεχνολογίας η Apple είναι αυτή που καταφέρνει να υπερκοστολογει;;
Θέλεις να σου φέρω παραδείγματα ρολογιών ;; Chopared,Rolex, Frank Müller κτλ ειδικών εκδόσεων αυτοκινήτων Bmw m4 gts (αδικαιολόγητα πανάκριβο )επίπλων ;; Τι παράδειγμα θέλεις να σου φέρω για να το εμπεδώσεις ;;
Η Ένσταση μου με το αρχικό σχόλιο αφορούσε το ίδιο το σαιτ . Μπήκα εχθές να ενημερωθώ για το τι παρουσίασε η εν λόγο εταιρεία τίποτα . Μπαίνω σήμερα το πρωί (λέω ο Κώστας θα το ετοίμασε και θα ενημερωθώ) και τι βλέπω ;; Πρώτη είδηση σημερινή η… υπερκοστολόγηση του βραχίονα .. Έλεος δηλαδή . Δεν λέω γράψτο σαν είδηση όχι όμως πριν γράψεις τα βασικά . Τεχνολογικό σαιτ είναι όπως προείπα όχι σαιτ για ξεκατίνιασμα ….

Stelans

Πραγματικά φίλε το ίδιο σκέφτηκα και εγώ ανθρώπινη ματαιοδοξία βλέπεις (πρώην φανατικός χρήστης iPhone)

I am

Καλά ηρεμία. Δεν δικαιολογεί κανείς τίποτα. Η επιτυχία ενός προϊόντος εμφανίζεται στα κέρδη. Δεν στοχεύουν εξάλλου όλα τα προϊόντα στον μέσο χρήστη του fortnite και του Word.

liris11

οκ τα έχω δει όλα αλλά το να υπάρχουν άτομα όσο και φανατισμένοι να νε πού να δικαιολογούν ένα προϊόν που να Μην είναι έτοιμο out of the box με ξεπερνά Δηλαδή πρέπει και bmw να πουλάει το αμάξι χωρίς ρόδες χωρίς τιμόνι και πάει λέγοντας .τη όχι ?είναι το ίδιο πράγμα Δηλαδή πρέπει να ευχαριστούμε την Apple που έβαλε τροφοδοτικό και δεν ζήτησε αλλά 200 για αυτό .. άκου λογική πάρε την οθόνη 6κ και δώσε αλλά 1000 για να την ακουμπήσεις η άμα δεν θες μπορείς να την ακουμπήσεις Στον κωλο σου

NikosAr

Κάπου τα έχετε μπερδέψετε στο μυαλό σας, λέει πουθενά ότι πρόκειται για all in one, out of the box ? Αν δεις το βίντεο θα καταλάβεις ότι πρόκειται για νέα σειρά ( για λίγους ) NEW Mac Pro and Pro Display XDR και πιάσαμε την βάση για να ασχοληθούμε εδώ. Αν ήσουν επαγγελματίας θα ήταν τα εργαλεία σου, απλά. Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα, κοιτάξτε και πέρα από την μύτη σας. Φιλικά

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

999…Σιχαμερό !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.